search
'The Last of Us' verovert Emmy Awards: HBO's dramaserie maakt indruk
Series / Nieuws

'The Last of Us' verovert Emmy Awards: HBO's dramaserie maakt indruk

Het seizoen van de prijzen is nog maar net begonnen, dus meer kan nog volgen.

Het was op voorhand al een regelrechte hit te noemen voor HBO. Toen The Last of Us vorig jaar januari uitkwam werd het met complimenten overladen en beloofde het een kanshebber te zijn voor veel prijzen.

En die belofte lijkt nu waargemaakt. De serie heeft bij de Creative Arts Emmy Awards (CAEA) maar liefst acht gouden beeldjes mee naar huis genomen. De prijzen waren vooral voor de crew achter de schermen, zoals bij de CAEA gangbaar is.

Kroon op het werk


The Last of Us viel in de prijzen in de categorieën beste Grime, Visuele Effecten, Titelontwerp, Geluidsmix, Geluidsmontage, Beeldbewerking en sleepte het twee beeldjes in de wacht voor beste gastacteur en -actrice in en een dramaserie.

De twee acteurs die met een prijs naar huis gingen waren Storm Reid, voor haar rol in aflevering zeven Left Behind, en Nick Offerman, voor zijn werk in de aangrijpende derde aflevering Long, Long Time.

Nog lang niet klaar


Het is voor The Last of Us nog maar de eerste ronde prijzen van het jaar. Later volgen ook nog de Primetime Emmy Awards en Daytime Emmy Awards waar de serie ook veel nominaties heeft. Daarnaast is het voor maar liefst drie Golden Globes genomineerd.



Kijk alle afleveringen van The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen