search
Deze grote en intieme dramaserie zet Netflix al acht weken lang in vuur en vlam

Deze grote en intieme dramaserie zet Netflix al acht weken lang in vuur en vlam

Het zesde seizoen van dramaserie 'The Crown' staat nu al twee maanden lang in de Netflix top 10.

Bas de Kramer
De prachtige dramaserie The Crown over de intriges aan het Britse koningshuis scoort nog altijd verpletterend goed. Het laatste seizoen van de serie staat nu al 2 maanden lang in de top 10 van de best bekeken series en lijkt daar voorlopig ook nog wel even in te blijven staan.

De serie heeft in totaal zestig afleveringen geduurd, verdeeld over zes seizoenen. De serie heeft vele harten in de wereld veroverd en was ook een van de duurdere series die Netflix heeft uitgezonden. De op waarheid gebaseerde serie moet inmiddels wel stoppen nu de gebeurtenissen in de serie zich inmiddels in de huidige tijd afspelen en er dus geen nieuw materiaal meer is wat nog kan worden meegenomen.

Peter Morgan


Zoals in een eerdere recensie op SerieTotaal al werd aangegeven, maakte behalve de adembenemende locaties, kostuums en sets, de vaak originele insteek van maker Peter Morgan de serie zo sterk. Een desastreus mijnongeval of een dikke mist die duizenden Britten het leven kostte: naast de gebeurtenissen aan het hof wist Morgan feilloos de sentimenten in de Britse samenleving te koppelen aan het koningshuis. Elizabeth sprak vaak over zichzelf als 'de soeverein' of 'het instituut' en zag het als haar missie om de taak tot aan haar dood te volbrengen.

Het zesde en laatste seizoen, dat door Netflix in twee delen is opgeknipt, is misschien wel het meest dramatische seizoen. In dit seizoen komt Lady Diana namelijk aan haar noodlottige einde door het hartverscheurende ongeval in een Parijse tunnel.Kijken


Kijk de serie hier op Netflix.

Aanbevolen artikelen