search
Hij is alleen bekend uit 'Friends': zo bizar rijk is acteur David Schwimmer nu
Series / Celebrity

Hij is alleen bekend uit 'Friends': zo bizar rijk is acteur David Schwimmer nu

In de sitcom Friends speelde David Schwimmer de rol van Ross Geller: nu is hij stinkend rijk.

De acteurs die rollen hadden in de populaire sitcom Friends die startte in de jaren 90 kregen steeds meer betaald. De meeste acteurs wisten na de komedieserie slechts beperkt hun carrière uit te breiden. Denk maar aan David Schwimmer.

Schwimmer speelde in Friends het belangrijke personage Ross Geller, de oudere broer van Monica (Courteney Cox). Hij had een knipperlichtrelatie met Rachel van ster Jennifer Aniston.

Na Friends


Schwimmer speelde tijdens en na Friends in heel wat series en films. Denk maar aan de kleine rol in Band of Brothers, maar hij had zijn opvallendste rol waarschijnlijk in The People v. O. J. Simpson: American Crime Story uit 2016. Hij sprak daarnaast de stem in van Melman in de animatiefranchise Madagascar.

Sinds 2020 is hij een hoofdrolspeler in de sitcom Intelligence van de streamingdienst Peacock, als het personage Jerry Berstein. Dit jaar zal hij te zien zijn in de film Little Death van regisseur Jack Begert en met ook Jena Malone.

Vermogen


De 57-jarige Schwimmer, geboren in New York City, hoeft het waarschijnlijk niet meer te doen voor de financiën. Hij verdiende namelijk vele miljoenen met Friends en krijgt naar verluidt jaarlijks zo'n 10 tot 20 miljoen dollar vergoeding door de vele heruitzendingen wereldwijd.



Schwimmer is naast acteur ook regisseur en producent en heeft ondertussen een enorm vermogen opgebouwd. Volgens Celebrity Net Worth is zijn vermogen nu zo'n $120 miljoen en het is overduidelijk dat hij dat vooral te danken heeft aan Friends.

Per aflevering


Als we kijken naar de verdiensten van Friends, dan wordt duidelijk dat hij voor het eerste seizoen 22.500 dollar ontving. Dat is zo'n 540.000 voor het complete seizoen van 24 afleveringen. Voor het tweede seizoen werd het salaris al verdubbeld.

Bekijk op instagram


Voor seizoen 6 waren de verdiensten per aflevering al opgelopen tot 125.000 dollar en voor seizoen zeven en acht kregen ze zelfs 750.000 dollar per aflevering. Het complete negende seizoen leverden Schwimmer en zijn "vrienden" elk 24 miljoen dollar op, het kortere 10e seizoen "slechts" 18 miljoen dollar.

90 miljoen dollar


Alleen al voor het opnemen van de tien seizoenen van Friends kreeg Schimmer zo'n 90 miljoen dollar uitbetaald. Wil je de grappenmakende multimiljonair in actie zien in Friends, dan kan dat op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen