search
Belangrijk nieuws voor 'Battlestar Galactica'-reboot
Series / Nieuws

Belangrijk nieuws voor 'Battlestar Galactica'-reboot

Sam Esmail, bedenker van Mr. Robot, werkt al enkele jaren aan de nieuwe versie van de serie.

The Sinner-bedenker Derek Simonds is ingehuurd om als showrunner, schrijver en uitvoerend producent te werken aan de tweede reboot van de scifi-serie Battlestar Galactica.

De nieuwe versie van Galactica is een passieproject van Sam Esmail, bedenker van Mr. Robot en schrijver/regisseur van Leave the World Behind en wordt ontwikkeld voor streamingdienst Peacock.

Eindelijk gaat het gebeuren


Eerder was Michael Lesslie verbonden als schrijver, producent en showrunner aan de serie, maar dat is niet langer het geval.

Esmail Corp. zal de reboot produceren via UCP met Esmail en Chad Hamilton als de hoofdzakelijke uitvoerend producenten.

Mens vs. Cylon


De oorspronkelijke serie uit de jaren '70 ging over de laatste groep mensen die vechten om niet uitgeroeid te worden als gevolg van een oorlog met hun eigen creatie: The Cylons.Al deze mensen verblijven in een zogenaamde 'battleship'-groep onder aanvoering van de Galactica. Ze zijn op zoek naar de legendarische dertiende kolonie die ook bekend staat als de Aarde.

Kritisch bejubeld


De eerdere reboot werd gemaakt door Ronald D. Moore. Hij maakte er een kritisch bejubelde Syfy-serie van vier seizoenen van. Deze werden uitgezonden tussen 2003 en 2009.

De hoofdrollen in die versie werden gespeeld door Edward James Olmos, Mary McDonnell, Katee Sackhoff, Jaimie Bamber, Grace Park, Lucy Lawless en meer.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen