search
Deze brute BBC-serie uit 2023 met 'Game of Thrones'-schurk is absoluut het kijken waard
Series / Nieuws

Deze brute BBC-serie uit 2023 met 'Game of Thrones'-schurk is absoluut het kijken waard

De komische thriller is een voortreffelijk staaltje Britse galgenhumor naar het boek van Mo Hayder.

Van Mo Hayders boek Wolf is in 2023 een miniserie verschenen waarin rechercheur Jack Caffery (Ukweli Roach) een gegijzelde familie moet zien op te sporen. Daarnaast wil hij een raadsel oplossen dat hem sinds zijn jeugd al achtervolgt.

De serie bestaat uit zes afleveringen en is een eerbetoon aan bekende thrillers en horrors. Iwan Rheon, ook wel bekend als Ramsay Bolton in Game of Thrones, is terug als psychopaat. Zijn personage Molina in Wolf heeft echter duidelijk een luchthartige ondertoon.

Inktzwarte humor


Caffery vindt een witte hond met een briefje aan zijn halsband en daarop de woorden 'help ons'. De rechercheur is al jaren op zoek naar de moordenaar van zijn broertje, maar beseft dat hij tegelijkertijd moet zien te achterhalen van wie dit briefje afkomstig is.

Het gaat hier om het gezin Anchor-Ferrers, die in hun eigen huis worden gegijzeld en gemarteld door Molina en zijn maatje Honey (Sacha Dhawan). Voor filmliefhebbers is de link naar Funny Games overduidelijk, ware het niet dat het verknipte tweetal hier wordt neergezet met een fikse dosis inktzwarte humor.

Kleurrijke mix


De zoektocht van Jack Caffery heeft elementen van Twin Peaks waarin Caffery, net zoals Dale Cooper, dingen ontdekt via spirituele inzichten. De serie bevat ook verwijzingen naar A Clockwork Orange, My Bloody Valentine, en Reservoir Dogs.



De kleurrijke mix zorgt voor een boeiende serie die duidelijk een eerbetoon is aan horror-thrillers, en daarnaast een dosis Britse galgenhumor. Je kunt Wolf streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen