search
De erotische serie 'Minx' is nog een keer gecanceld, nu door een andere zender
Series / Nieuws

De erotische serie 'Minx' is nog een keer gecanceld, nu door een andere zender

De erotische, jaren 70 serie, Minx, heeft niet veel geluk: nu voor de tweede keer op rij geannuleerd.

Het plot van Minx is absoluut geniaal: de feminist Joyce probeert in de jaren 70 haar magazine uit te brengen, maar niemand wil met haar samenwerken. Dan ontmoet ze de goedkope uitgever van erotische tijdschriften, Doug (Jake Johnson), en de twee besluiten het eerste erotische tijdschrift voor vrouwen uit te brengen.

Net zoals Joyce en Doug liep de serie tegen enkele problemen aan. De eerste domper kwam toen HBO Max de serie na het eerste seizoen annuleerde.

Een tweede annulering


Op het moment van annuleren was de productie al bijna helemaal klaar. Gelukkig nam Starz het over van HBO Max. Bedenker en producent Ellen Rapoport was "heel erg blij om lid te worden van de Starz-familie".

Helaas kreeg de serie niet lang daarna weer slecht nieuws: hun redder in nood, Starz, besloot om niet verder te gaan met Minx. Volgens Johnson was de overstap van HBO Max naar Starz heel erg "bruut" voor de serie, waardoor het lastig werd voor de cast en crew om door te gaan.

Kijkcijfers


Het eerste seizoen scoorde een fantastische 98% op Rotten Tomatoes en ook het tweede seizoen had een hoge score, namelijk 89%. De annulering ligt dus waarschijnlijk niet aan de kwaliteit van de serie.



Minx is te streamen op Starz en Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen