search
Deze series scoren sterk tijdens de Golden Globes 2024: 'The Bear' pakt opvallende prijzen
Series / Nieuws

Deze series scoren sterk tijdens de Golden Globes 2024: 'The Bear' pakt opvallende prijzen

De Golden Globes belonen de HBO-serie 'Succession' met meerdere prijzen, waaronder beste dramaserie, acteur en actrice.

De Golden Globes, die zijn uitgereikt in de nacht van zondag op maandag 8 januari, hebben drie series dit jaar rijkelijk beloond met beeldjes. De meeste van die beeldjes gingen naar een serie van HBO, waarvan het laatste seizoen werd beloond met vier awards.

Het gaat natuurlijk om Succession, de serie van Jesse Armstrong, die vier van de negen nominaties binnen wist te slepen. Natuurlijk was er de prijs voor beste dramaserie, maar ook drie acteerprijzen: beste acteur voor Kieran Culkin, beste actrice voor Sarah Snook en beste bijrol voor Matthew Macfadyen.De keuken


Ook in de keuken vallen er weer veel prijzen: het tweede seizoen van The Bear wint de prijs voor de beste komedieserie. De FX-serie - die in Nederland op Disney+ te zien is - pakt ook twee acteerprijzen: zowel die voor beste mannelijke hoofdrol als die voor beste vrouwelijke hoofdrol: respectievelijk Jeremy Allen White en Ayo Edebiri winnen die beeldjes.

De prijs voor beste vrouwelijke bijrol ging verrassend genoeg naar Elizabeth Debicki voor haar rol in het laatste seizoen van de Koninklijke dramaserie The Crown. Daarbij won ze van onder meer Meryl Streep (Only Murders in the Building) en J. Smith-Cameron (Succession).

Limited serie


Misschien wel de grootste 'sweep' van de avond komt van de Netflix-serie BEEF. De serie weet in de categorie 'limited serie, anthologieserie en film gemaakt voor televisie' alle prijzen weg te kapen: beste serie, beste acteur (Steven Yeun) en beste actrice (Ali Wong).

Voor de winnaars aan de filmzijde check je FilmTotaal, daar zetten we alles op een rijtje.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen