search
Had Littlefinger ooit op de IJzeren Troon kunnen zitten in 'Game of Thrones'?

Had Littlefinger ooit op de IJzeren Troon kunnen zitten in 'Game of Thrones'?

Was het goed geweest als Petyr Baelish, beter bekend als Littlefinger, op de IJzeren Troon had gezeten in Game of Thrones?

Adriennë Koolen
De IJzeren Troon… bijna elk personage van Game of Thrones wilde wel op deze Troon zitten. Zeker niet iedereen is dit gelukt, maar waren er misschien nog personages die een kans hadden moeten krijgen?

Petyr Baelish (Aidan Gillen) was voornamelijk bekend onder zijn vernederende bijnaam Littlefinger. Hij was een zeer sluwe edelman die de sociale ladder hoog heeft beklommen. Zijn ultieme doel? Westeros regeren op de IJzeren Troon.

Meer macht


Petyr wist op een sluwe manier de dingen naar zijn hand te zetten, waardoor hij uiteindelijk een grote machtspositie en een spionagenetwerk had. Dit was een goed begin voor zijn complexe plan van moorden en beschuldigingen, waardoor hij zijn status kon verbeteren.

Uiteindelijk kreeg hij de titels van Heer van Harrenhal, Heer Paramount of the Trident en Lord Protector of the Vale. Bovendien had hij de Sleutel tot het Noorden. De IJzeren Troon was op dat moment helemaal niet zo ver weg.

De IJzeren Troon


Als Petyr op de IJzeren Troon terecht was gekomen, had hij daar nooit lang kunnen blijven zitten en hier was de sluwe man zich van bewust. Hij had de hoge heren nooit tevreden kunnen houden door zijn verleden.Dit was dan ook de reden dat hij liever een marionet op de Troon had gewild dan zichzelf. Zo zou hij zelf niet kwetsbaar zijn, maar kon hij toch macht uitoefenen over Westeros. Het antwoord op de vraag of Petyr op de IJzeren Troon had kunnen zitten is dus heel complex.

Te streamen op HBO Max


Stream Game of Thrones op HBO Max.

Aanbevolen artikelen