search
Deze 3 splinternieuwe films verrijken Netflix en Prime Video

Deze 3 splinternieuwe films verrijken Netflix en Prime Video

De gruwelijke realiteit van jeugdkampen, een verwoeste scifi-wereld, en schaamteloze crypto-miljonairs.

Mitchell van Vuren
De abbonees van Netflix en Prime Video werden deze week weer getrakteerd op een boel nieuwe films. De recensenten van FilmTotaal vonden onderstaande exemplaren de beste uit de selectie, en delen hun visie over wat deze films speciaal maakt.

Hell Camp: Teen NightmareDeze aangrijpende Netflix-documentaire onthult de duistere wereld van rehabilitatiekampen in de VS, waarin opstandige kinderen 'van de afgrond werden gered' door de kampleiding middels mishandeling en uitputting. Volgens recensent Marta Kuijken staat de documentaire als een huis en weet hij zowaar af te wijken van de eenheidsworst van de Netflix-documentaires. Oordeel: 4 sterren.

Kuijken vertelde: "In plaats van volledig te focussen op de huidige ervaringen van de bestaande kampen, blikt de documentaire terug op de grondlegger van deze bizarre poging om Amerika's jeugd in toom te houden. Daarmee creëert 'Hell Camp' een portret van de in Europa onbekende crimineel Steven Cartisano."

Lees de rest van de recensie.

FoeOp een toekomstige, verwoeste wereld probeert een echtpaar te overleven, wanneer plots een akelig vriendelijke vreemdeling aanklopt. Dirk Sung van Aalsburg vond dat de Prime-film in navolging van bekende scifi-klassiekers overtuigend ethische vraagstukken op tafel legt, maar dat hij vooral uitblinkt door het acteerwerk van de hoofdpersonen. Oordeel: 3 sterren.

Van Aalsburg deelde: "De vormgeving van 'Foe' is uitstekend; van de uitgestrekte omgevingen rond de boerderij tot de spaarzame sciencefictiontaferelen van een ruimtestation of een futuristische fabriek… Geen ruimteveldslagen of geavanceerde elektronica, maar gewone menselijke relaties en beslissingen staan centraal in deze blik op de toekomst."

Lees de rest van de recensie.

Bitconned"Haast schaamteloos" noemt Richard Korpel deze Netflix-documentaire waarin crypto-miljonairs vrij baan krijgen om op te scheppen over hoe ze via bedrog hun vermogen hebben vergaard. Korpel ergerde zich aan de glamoureuze levensstijl van de geïnterviewden én de manier hoe de documentairemakers de mensen in beeld brengen. Uiteindelijk komt maar één gedupeerde aan het woord die de keerzijde laat zien van oplichting. Oordeel: 3.5 ster.

Korpel vertelde:" 'Bitconned' is als documentaire meer cineastisch dan informatief en schurkt wel heel dicht tegen films als 'The Wolf of Wall Street' aan, met [hoofdpersoon] Trapani als charismatische Jordan Belfort. Dat is spannend, interessant en leuk om naar te kijken. Maar, in die aantrekkingskracht schuilt ook een probleem wat veel films over maffia of over criminelen hebben."

Lees de rest van de recensie.

Aanbevolen artikelen