search

Ons nieuws van woensdag 10 januari 2024

Kijk nu de nieuwste trailer van 'The Walking Dead: The One Who Lives'

Kijk nu de nieuwste trailer van 'The Walking Dead: The One Who Lives'

Het legendarische universum krijgt er weer een veelbelovend nieuw hoofdstuk bij.

Glenn Walsh
AMC komt zojuist met een eerste trailer van de nieuwste spin-off uit de wereld van The Walking Dead met personages Rick en Michonne in de hoofdrol. Kijk nu de eerste beelden van The Walking Dead: The Ones Who Live.

De serie gaat binnenkort in première op televisienetwerk AMC en diens streamingdienst AMC+, en markeert de officiële terugkeer van acteurs Andrew Lincoln en Danai Gurira naar de post-apocalyptische wereld van The Walking Dead.

Avontuurlijke zoektocht


In de trailer zoekt Michonne hoog en laag naar Rick, die lijkt te worden vastgehouden door de 'Alliance of the Three'. De trailer biedt ook een blik op Terry O’Quinn als Major General Beale en de terugkeer van Pollyanna McIntosh als Jadis.

Lincoln vertrok in 2018 na bijna tien jaar betrokken te zijn geweest bij de serie, The Walking Dead. Zijn personage verdween tijdens seizoen negen, terwijl het personage van Gurira vertrok tijdens seizoen tien om hem te vinden.

Liefde overwint alles


"The Walking Dead: The Ones Who Live is een episch liefdesverhaal van twee personages veranderd door een veranderde wereld. Gescheiden door afstand en door een onstuitbare kracht. Rick en Michonne worden in een andere wereld gegooid, gebouwd op een oorlog tegen de doden, en uiteindelijk in een oorlog tegen de levendenOp 25 februari gaat The Walking Dead: The Ones Who Live in première. Wanneer de serie in Nederland is te zien is nog niet bekend. Kijk alle afleveringen van de serie waar het allemaal mee begon, The Walking Dead, op Netflix.
Recensie Netflix-serie 'Gyeongseong Creature'

Recensie Netflix-serie 'Gyeongseong Creature'

Intrigerende mengelmoes van genres over de nadagen van de Japanse bezetting van Korea.

Arjan Welles
Regie: Dong-yoon Chung, Young-sub Roh | Cast: Seo-joon Park (Tae-sang/Ho-jae), So-hee Han (Chae-ok Yoon), Soo Hyun (Yukiko), Hae-sook Kim (Mrs. Nawol), Han-chul Jo (Jung-won), Ha-joon Wi (Jun-taek), Do-hyun Kim (Ishikawa), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 65-78 minuten | Jaar: 2023-2024

In de tijd dat het Koreaanse schiereiland nog niet was opgesplitst in twee landen maar werd bezet door Japan stond hoofdstad Seoul bekend als Gyeongseong. In de nadagen van Tweede Wereldoorlog hanteren de Japanners hier brute methoden om de teugels in handen te houden. Net buiten de stad is een mysterieus ziekenhuis gevestigd waar in de kelder geheime en morbide experimenten worden uitgevoerd.

Pandjesbaas Tae-sang Jang is een invloedrijk man in Gyeongseong die alles dreigt te verliezen, tenzij hij de verdwenen maitresse van een Japanse gezant opspoort. Tijdens zijn zoektocht stuit hij op de strijdvaardige Chae-ok Yoon, die met haar vader een soortgelijke opdracht heeft. Ze zijn op zoek naar hun tien jaar geleden verdwenen moeder. Tae-sang en Chae-ok besluiten de handen ineen te slaan, maar hebben geen besef van het verschrikkelijke monster dat zich in de kelder van het ziekenhuis schuilhoudt.

Dat de makers van de Zuid-Koreaanse horrorserie Gyeongseong Creature een flink budget tot hun beschikking hadden, zie je eraan af. De decors zijn afwisselend kleurrijk (Tae-sangs pandjeshuis) en gruwelijk grauw (de diepe krochten van het ziekenhuis). Ondanks de flinke smak geld die er tegenaan is gegooid slaagt de serie er niet overal in de digitale omgevingen en bordkartonnen muurtjes te verhullen.

De historische verhoudingen zijn voor de buitenstaander bovendien lastig te vatten. Koreaans en Japans worden door elkaar gebruikt, maar de ondertiteling toont daar geen onderscheid in. Wanneer een Japanse militair aan het woord is of Koreanen onderling praten is duidelijk welke taal wordt gesproken, maar er zijn ook onnoemlijk veel scènes waarin al dan niet onder dwang de taal van de gesprekspartner wordt gebezigd. De Japanse bezetters benoemen een enkele keer de verplichting om Japans te spreken. Door dit gebrek aan context komen veel beladen situaties niet goed over. Het is een euvel dat makkelijk opgelost had kunnen worden door een van de talen cursief te ondertitelen.

Gyeongseong Creature kent een wat trage aanloop voordat de echte actie losbarst. Vooral de eerste aflevering is even doorbijten en zou voor wat afhakers kunnen zorgen. De makers weten op geraffineerde wijze de spanning op te bouwen door het monster niet gelijk in vol ornaat te laten zien. Zodra dat wel gebeurt en duidelijk is wat diens dodelijke natuur is, wordt er ook nog een emotionele component aan gekoppeld. Gaandeweg wordt steeds duidelijker hoe de onderlinge verhoudingen liggen en wie nou feitelijk aan de touwtjes trekt.

Dit seizoen is in twee delen op Netflix gezet. De laatste drie afleveringen volgden in een tweede tranche en markeren ook een opmerkelijke verandering met de voorgaande zeven. De horrorelementen en gruwelijkheden worden nog net zo fors aangezet als in het begin, maar wel afgewisseld met romantiek die potsierlijk vergezeld gaat van weeïge Engelstalige popnummers.

Gyeongseong Creature is is een mengelmoes van genres die zich afspeelt in een politiek en historisch complexe tijd. Het husselen van verschillende verhaalcomponenten en genres zorgt voor een wispelturige serie met niet alleen horror maar ook dramatische en op momenten zelfs sentimentele elementen. De sterkste momenten doen zich voor wanneer Tae-sang en Chae-ok samen op missie gaan onverschrokken hun doel naderen. Een tweede seizoen is inmiddels aangekondigd.

★★★☆☆

Gyeongseong Creature is te zien bij Netflix.

HBO Max cancelt na twee seizoenen een van zijn grootste series

HBO Max cancelt na twee seizoenen een van zijn grootste series

Maker David Jenkins komt met een bericht op zijn Instagram-account.

Valeria Milić
Our Flag Means Death worstelde niet met een gebrek aan populariteit. De piratenkomedie met in de hoofdrollen Taika Waititi en Rhys Darby scoorde prima bij de kijkers.

Desalniettemin maakte schrijver David Jenkins bekend dat het bij twee seizoenen zal blijven. HBO heeft de serie gecanceld, en de Revenge zeilt de verre horizon tegemoet.

Luxe bestaan ingeruild


De komedieserie is losjes gebaseerd op het leven van Stede Bonnet. Darby speelt een fictieve versie van deze rijke landeigenaar die zijn luxe bestaan inruilt om de Gentleman Piraat te worden.

Tijdens zijn avonturen ontmoet hij de beruchte Edward Teach, oftewel Blackbeard (Taika Waititi). De twee krijgen een relatie en beleven de nodige avonturen op hun schip de Revenge. In seizoen 2 werd de piratenkoningin Zheng Yi Sao (Rubio Qian) aan de bezetting toegevoegd.

Voet aan boord


Jenkins noemt de inzet van HBO-topmensen, zoals Casey Bloys, voor de serie. Ook het enthousiasme van de fans was een belangrijke factor wat het tweede seizoen betreft. Jenkins: "Het is droevig dat ik nooit meer voet aan boord van de Revenge zal zetten. Maar ik ben blij dat ik überhaupt kapitein heb mogen zijn".

Bekijk op instagram


Kijk Our Flag Means Death op HBO Max.
The Mandalorian' seizoen 4 krijgt een onverwachte en bijzondere update

The Mandalorian' seizoen 4 krijgt een onverwachte en bijzondere update

Deze officiële aankondiging maakt een definitief einde aan de geruchtenstroom.

Valeria Milić
Er gebeurt genoeg in de wereld van Star Wars. Zo werd onlangs het tweede seizoen van Ahsoka aangekondigd.

Op het X-Twitter account van 'Star Wars' is wat The Mandalorian seizoen 4 betreft eindelijk de kogel door de kerk. In plaats van een tv-seizoen komt er een film!

Conclusies trekken


In de afgelopen maanden schreven wij al over de geruchten die de ronde deden. Daar de verhalen elkaar tegenspraken was het natuurlijk niet raadzaam om conclusies te trekken.

De langverwachte update heeft de fans duidelijkheid gegeven en biedt een indruk van de toekomst van de Star Wars-franchise.

Voortzetting


De film is getiteld The Mandalorian and Grogu en zet het verhaal van onze twee helden voort. Jon Favreau zal de film regisseren, en de opnames starten in de loop van dit jaar. Hiermee wordt dit de eerste Star Wars-film sinds 2019.Eerder maakte Favreau al bekend dat hij tijdens de post-productie van seizoen 3 al met het vierde seizoen begonnen was. Het is dus logisch om aan te nemen dat de film een bewerkte versie van deze scenario's zal zijn. Voorlopig nemen we dus nog geen afscheid van deze populaire personages uit de wereld van Star Wars.

Waar te zien?


Kijk The Mandalorian op Disney+.
Eerste reacties op de grote nieuwe Marvel-serie 'Echo': kijken of skippen?

Eerste reacties op de grote nieuwe Marvel-serie 'Echo': kijken of skippen?

De eerste reacties zijn binnen op social media én op Rotten Tomatoes!

Valeria Milić
De spin-off van Hawkeye is vanaf vandaag te streamen op Disney+. De miniserie telt vijf afleveringen en vertelt het verhaal van Maya Lopez/Echo en haar verhouding tot Wilson Fisk/KIngpin (Vincent D' Onofrio).

De reacties zijn positief tot gemengd: op RT geeft het publiek op het moment van schrijven 77% en de critici 67%. Hoofdrolspeelster Alaqua Cox wordt geprezen, wel is de serie rommelig gemonteerd volgens sommigen.

Marvel Spotlight


Echo is de eerste serie die onder Marvel Spotlight valt, welke zich bezig zal houden met Marvel-verhalen die zich op kleinere schaal afspelen. Als kijker hoef je dus niet bekend te zijn met de overige verhaallijnen uit het MCU.

Marvel Spotlight is gebaseerd op een stripserie die van start ging in 1971 en die de start was van personages als Ghost Rider en Spider-Woman.

Middelpunt van het verhaal


Echo heeft met andere woorden Maya als middelpunt van het verhaal. De focus ligt op haar connectie met haar gemeenschap van de Choctaw Indianen en haar relatie tot Kingpin in een verhaal dat duidelijk op kleinere schaal wordt verteld.Cox's acteerprestatie en de portrettering van de Choctaw gemeenschap worden als positief gezien. Volgens @heavyspoilers zitten er echter ook mankementen aan de eerste drie afleveringen: "De tijdlijn is rommelig en je raakt niet echt geïnteresseerd in de personages".

Beter als film


@moviefiles' commentaar overlapt enigszins, zij het vanuit een andere invalshoek: "Dit voelt als een serie die beter een film had kunnen zijn". Echo wordt gezien als de moeite waard, zij het dat de verhaallijn wat strakker had gekund.

Echo is nu te streamen op Disney+.
Recensie Disney+-serie 'BTS Monuments: Beyond the Star'

Recensie Disney+-serie 'BTS Monuments: Beyond the Star'

Kraakt geen kritische noten, maar dat is ook niet nodig bij dit innemende zevental.

Dirk Sung van Aalsburg
Regie: Jun-soo Park | Afleveringen: 8 | Speelduur: 31-34 minuten | Jaar: 2023

De K-popgroep BTS behoort al jaren tot de populairste muziekformaties ter wereld. De zeven jongemannen hebben tientallen wereldrecords op hun naam staan (onder andere meest gestreamde groep op Spotify), werden in 2020 door Time Magazine uitgroepen tot 'entertainer of the year' en zijn in plastic vereeuwigd als Legopoppetjes. Dat laatste lukte eerder alleen The Beatles. Ter gelegenheid van het tienjarige bestaan van de boyband kunnen we nu genieten van BTS Monuments: Beyond the Star.

Deze achtdelige documentaire werd geproduceerd door HYBE, de muziekstudio die door BTS uit relatieve anonimiteit naar de absolute top van de K-popscene werd gekatapulteerd. Verwacht in deze serie dus geen al te kritische noten. Natuurlijk worden naast de vele ups ook wel wat downs gedocumenteerd (verveling, corona), maar de popsterren, hun management en de fans worden vooral neergezet als één gelukkige familie. Wij van BTS adviseren BTS.

Si-hyuk Bang, directeur van HYBE en het meesterbrein achter BTS, komt regelmatig zelf aan het woord. Als we hem moeten geloven, gaat hij als een warme vaderfiguur met de jongens om en staat hun welzijn op de eerste plaats. Gelukkige popsterren betekent gelukkige fans. Ach ja, misschien is het hele circus rond BTS inderdaad één groot succesverhaal. Deze documentaire hoeft ook niet objectief de schandalen rond de groep te zoeken (een snelle Googlesearch leert dat die er trouwens opvallend weinig zijn), maar is er in de eerste plaats natuurlijk voor de fans. Een feestelijke viering van tien jaar BTS.

En als je nog geen fan was van BTS, dan word je het wel. Misschien niet eens door de muziek, maar zeker wel door het innemende zevental. Dit zijn ideale schoonzonen, maar zonder de saaiheid die daarmee vaak wordt geassocieerd. Wie nog niet bekend was met de jongemannen zal in het begin misschien moeite hebben om de karakteristieke persoonlijkheid en kwaliteiten aan elk gezicht te koppelen, maar al snel leert de kijker ze goed genoeg kennen om de individuele stijl, zowel in de interviews als in de optredens, prima te kunnen onderscheiden.

BTS Monuments: Beyond the Star staat stil bij de hoogtepunten uit de carrière van de groep, maar draait geen volledige voorstellingen, videoclips of televisieoptredens af. De nadruk ligt op de persoonlijke updates die de groepsleden door de jaren heen geven aan de interviewers buiten beeld. Dit leidt tot een tamelijk oprecht verslag van de ontwikkeling van de jongens in de woelige K-popwereld. De leden treden de camera met open vizier tegemoet, zonder al te veel opsmuk of interessantdoenerij. Vooral de stukjes met de natuurlijke leider RM, de welbespraakte Suga en de warme, onbevangen Jimin zijn het aanhoren waard.

Overigens gaan de interviews voornamelijk over werkgerelateerde zaken. Familie, romantiek of andere persoonlijke omstandigheden worden amper aangeroerd. Alleen in de laatste afleveringen, wanneer de groepsleden tijdelijk zijn opgesplitst voor soloprojecten, krijgen we een inkijkje. De meeste K-popsterren houden hun privéleven (voor zover ze dat nog hebben) buiten de media, wat mogelijk met de Koreaanse cultuur te maken heeft. Een van de grootste schandalen rondom BTS was dat op een foto van Jins appartement in 2014 (waarschijnlijk) een condoomverpakking te zien was. Daar mochten de tere zieltjes van de fans eigenlijk niet aan worden blootgesteld.

BTS Monuments: Beyond the Star schetst een zeer rooskleurig beeld van de boyband: dit zijn zeven innige vrienden met grote ambities en talent, respect voor hun entourage en een enorme liefde en plichtsbesef jegens hun leger van fans, dat toepasselijk ARMY (Adorable Representative MC for Youth) wordt genoemd. De opnames laten, op een manier die nauwelijks geveinsd kan zijn, zien dat BTS de popmuziekwereld het afgelopen decennium een enorme injectie van optimisme en positiviteit (er zijn heel wat tranen van geluk) heeft gegeven. Zelfs nog los van die lekkere liedjes en danspasjes.

BTS is al sinds eind 2022 inactief vanwege soloprojecten en de militaire dienst van de leden die na jaren van uitstel dan toch vervuld moest worden. In 2025 komt de groep waarschijnlijk weer bij elkaar. Wie BTS Monuments: Beyond the Star heeft gezien, zal daar naar uitkijken. Bangtam!

★★★☆☆

BTS Monuments: Beyond the Star is te zien bij Disney+.

Einde van een tijdperk: Letterboxd breidt uit naar tv-series in 2024

Einde van een tijdperk: Letterboxd breidt uit naar tv-series in 2024

Eens een broedplaats voor exclusief cinefielen, heeft het platform Letterboxd nu besloten om ook tv-series toe te gaan voegen.

Mitchell van Vuren
Voor het beoordelen, rangschikken en onderzoeken van films en televisieseries is voor velen IMDb de eerste plek om te bezoeken, maar een bekend alternatief voor pure cinefielen is de website Letterboxd. Die exclusieve tijd lijkt nu voorbij, aangezien Letterboxd heeft aangekondigd zich nu ook te gaan richten op televisie.

Via een kort bericht op X, voorheen Twitter, liet het platform weten dat series later dit jaar zullen worden opgenomen tussen de films en filmlijstjes. Dit lijkt een grote verandering te zijn voor het platform, mogelijk aangewakkerd door de recente verkoop van een meerderheidsbelang.

Beloftes


Volgens de makers zal deze nieuwe categorie gedurende het jaar worden geïntroduceerd op een manier die de huidige ervaring niet verstoort. Maar niet iedereen ziet het allemaal zo positief in.


In de comments onder het bericht beklagen enkele gebruikers zich dat op deze manier elke vorm van content een plekje kan krijgen op het filmplatform. Volgens deze gedachtengang bestaat voor series immers al de website Serializd. Waarom zou Letterboxd dan moeten uitbreiden?

Groot nieuws of niet


Toen het nieuws werd opgepikt door verschillende nieuwskanalen, meldde een van de medewerkers: "zou leuk zijn om in een wereld te leven waar een kleine reactie op een tweet geen 'nieuws' is".

Hoe belangrijk het nieuws nu uiteindelijk is, hangt uiteindelijk af van de gebruiker die zich hier kwaad om kan maken of niet.
'3 Body Problem' van Netflix: trailer belooft huiveringwekkende spanning en spectaculaire beelden

'3 Body Problem' van Netflix: trailer belooft huiveringwekkende spanning en spectaculaire beelden

De verfilming van Liu Cixins boekentrilogie is binnenkort op Netflix, de trailer is veelbelovend.

Valeria Milić
Er wordt reikhalzend uitgekeken naar David Benioffs en D.B. Weiss' nieuwe productie. Hun verfilming van 3 Body Problem belooft in elk geval veel goeds.

Eerder schreven wij al over deze scifi-horrorproductie van Netflix. De trailer laat het begin zien van dit epische verhaal dat meerdere eeuwen beslaat.

Dood aangetroffen


Er is in het verhaal duidelijk sprake van buitenaards leven, maar erg vriendelijke lijkt het er allemaal niet aan toe te gaan.

De ene na de andere wetenschapper wordt dood aangetroffen, en dit lijkt verband te houden met bepaalde zaken die zij ontdekt hadden.

Angstaanjagend


De gebeurtenissen spelen zich af over een langere periode en de trailer hint erop dat de aarde zich voorbereidt op de komst van een buitenaardse beschaving. Het angstaanjagende zit hem er echter in dat niet echt bekend is wie ze zijn en wat ze precies willen.3 Body Problem is vanaf 21 maart te zien op Netflix.
Gaat 'The Last Of Us' seizoen 2 grote vertraging oplopen?

Gaat 'The Last Of Us' seizoen 2 grote vertraging oplopen?

De hoofdrolspeler van The Last of Us heeft een blessure; wat betekent dit voor de planning van de serie?

Adriënne Koolen
Fans zitten geduldig te wachten op het tweede seizoen van de hitserie The Last of Us. Er worden steeds kleine updates en details gegeven over het tweede seizoen, maar een recente blessure van Pedro Pascal zou heel wat gevolgen kunnen hebben voor het schema.

De CEO van HBO Max liet onlangs weten dat er een planning is voor het tweede seizoen van The Last of Us. Het plan is dat de serie in 2025 uitkomt, wat betekent dat het filmen al in de lente van 2024 moet beginnen.

De blessure


Tijdens de Golden Globes afgelopen 7 januari in het Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills, Californië liep Pedro Pascal (Joel) over de rode loper met een mitella om zijn arm.

Hij liet niets los over de precieze staat van zijn arm en zei alleen tegen Associated Press dat hij gevallen was. Ook waarschuwde hij iedereen, aangezien het "iedereen kan overkomen".

De gevolgen


Naar verwachting zal de blessure van Pascal gelukkig geen invloed hebben op het schema van The Last of Us. Er is dus geen reden voor paniek of vertraging.Stream The Last of Us op HBO Max.
Guido laat zijn slang zien in 'Winter Vol Liefde'

Guido laat zijn slang zien in 'Winter Vol Liefde'

Guido laat in Zweeds Lapland zijn slang zien aan Marja in 'Winter Vol Liefde'

Bas de Kramer
Winter vol Liefde-deelnemer Guido heeft de nodige kandidaten uitgenodigd om hem op te komen zoeken in het mooie Zweeds Lapland. SerieTotaal volgt Winter vol Liefde op de voet en houdt je op de hoogte van het liefdesleven van de kandidaten.

Guido woont onder barre winterse omstandigheden en ietwat primitief in het uiterste noorden van Zweden, in Zweeds Lapland. Hij is 43 en werkt in Zweden zeven maanden per jaar als gids en vijf maanden per jaar als leraar.

Andrea


Guido heeft Andrea inmiddels toch weggestuurd. Andrea vertrouwde de andere kandidate Esmeralda al toe dat zij niet echt verder kwam in de gevoels- en belevingswereld van Guido. Andrea vindt het zeer lastig om Guido te doorgronden.

Als Guido en Andrea elkaar even één op één spreken, komt het hoge woord er uit. Guido vindt Andrea "een leuk wijf" maar ze komen samen tot de conclusie dat er van liefde geen sprake is. Andrea gaat haar koffer pakken en gaat huiswaarts. Ze is een ervaring rijker en een illusie armer, zo geeft zij aan.

Marja


Net als Guido denkt om even een tijdje alleen te zijn met Esmeralda, die samen zeer veel lachen, komt er alweer een nieuwe dame het erf op. Het gaat om Marja, die aangeeft al 23 keer verhuisd te zijn in haar leven. Een verhuizing naar Zweeds Lapland zou dus de 24e verhuizing worden? Al snel blijkt dat Guido en Marja het goed kunnen vinden. Zelfs als Guido zijn slang toont, lijkt Marja totaal niet terug te deinzen. Kennelijk kan zij het huisdier wel waarderen.

Het gaat dus een lastige klus voor Guido om uit deze twee dames een keuze te maken. Met Esmeralda kan hij erg lachen en met Marja juist wat meer praten, voor wie zal hij gaan?

Kijk Winter vol Liefde op Videoland of gewoon op RTL 4.

Foto: RTL
Onthuld: Dit is wanneer 'Echo' zich precies afspeelt binnen de tijdlijn van het MCU

Onthuld: Dit is wanneer 'Echo' zich precies afspeelt binnen de tijdlijn van het MCU

Met een klein beetje rekenwerk is het mogelijk om erachter te komen wanneer Echo zich precies afspeelt.

Adriënne Koolen
Het MCU bestaat uit heel veel personages, films en series en soms kan de tijdlijn een beetje verwarrend worden. Vooral als er een nieuwe serie uitkomt, zoals Echo, want wanneer spelen de gebeurtenissen zich eigenlijk precies af?

De tijdlijn van het MCU loopt ongeveer gelijk aan de echte wereld tot Avengers: Endgame (2019). In deze film zit een tijdsprong van vijf jaar en bijna alle nieuwe Marvel films en series spelen zich in de toekomst af.

Wanneer speelt Echo zich af?


Er zijn enkele details in Echo die de tijdlijn een beetje kunnen verwarren, maar ondanks dat kan er wel een precieze tijd vastgesteld worden.

Echo speelt zich namelijk enkele maanden na de gebeurtenissen in Hawkeye af. Dit is af te lezen aan alle flashbacks van Echo’s jeugd. Wanneer de flashbacks op volgorde worden gezet, wordt duidelijk hoe dicht Hawkeye en Echo eigenlijk bij elkaar liggen.

De precieze maand


In de laatste aflevering van Hawkeye schiet Maya Lopez Kingpin neer. In de eerste aflevering van Echo wordt bevestigd dat die gebeurtenis vijf maanden geleden was.Hawkeye speelt in december 2024 af en dus speelt Echo zich in mei 2025 af.

Te streamen op Disney+


Stream Echo op Disney+.
Deze bloedspannende crimeserie is al vijf weken lang een gigantisch kijkcijferkanon op Netflix

Deze bloedspannende crimeserie is al vijf weken lang een gigantisch kijkcijferkanon op Netflix

De serie 'The Rookie' scoort zeer goede kijkcijfers sinds zij ook op Netflix te zien is.

Bas de Kramer
Vanaf 1 december 2023 zijn er vier seizoenen van The Rookie te streamen op Netflix. De serie drong gelijk de top 10 van de meest bekeken series binnen en staat daar nu nog altijd in.

De serie was eerder alleen exclusief te zien op Videoland, maar is nu dus ook beschikbaar gesteld door streamingsconcurrent Netflix. Er zijn in totaal vijf seizoenen van de serie. De eerste vier seizoenen zijn nu te bekijken op zowel Videoland als Netflix. Het vijfde seizoen is voorlopig nog nergens te zien en een zesde seizoen is in de maak.

Plot


In de serie volgen we John Nolan, gespeeld door Nathan Fillion, die de politie helpt om een bankoverval te voorkomen en na dit succes besluit om zijn langgekoesterde droom om agent te worden alsnog te verwezenlijken als veertiger.

Als oudste 'rookie' bij de politie wordt hij door veel van zijn collega's niet al te serieus genomen. Kan Nolan dit veranderen en het vertrouwen winnen van het politiekorps in Los Angeles?

Bedenker


The Rookie is bedacht door Alexi Hawley, die net als hoofdrolspeler Nathan Fillion tevens werkte aan de serie Castle.

'Summer' uit Baywatch helaas ernstig ziek

'Summer' uit Baywatch helaas ernstig ziek

Actrice Nicole Eggert uit 'Baywatch' heeft bekend gemaakt dat zij de diagnose borstkanker heeft gekregen.

Bas de Kramer
Wij kennen actrice Nicole Eggert natuurlijk allemaal van haar rol als 'Summer' in Baywatch. Zij heeft onlangs onthuld dat ze ernstig ziek is en dat ze de diagnose borstkanker heeft gekregen.

Eggert, die inmiddels 51 jaar is, gaf aan ze begin december 2023 het nieuws heeft gekregen. Ze had erg veel pijn en ontdekte tijdens een zelfonderzoek een knobbeltje in haar borst waarna ze besloot naar de dokter te gaan. De actrice had ook vreselijke pijn in haar borst en was in drie maanden tijd 25 pond aangekomen.

Menopauze


In eerste instantie was het idee dat dit met de menopauze te maken zou hebben maar nadat Eggert een mammogram en drie biopsieën onderging, bleek er sprake van borstkanker.

"Het klopte en deed echt pijn," vertelde Eggert aan People. "Ik ging meteen naar mijn huisarts en ze vertelde me dat ik meteen moest gaan kijken. Maar het probleem was dat ik gewoon geen afspraak kon krijgen. Alles was volgeboekt. Dus moest ik wachten tot eind november om het te laten doen.

Onzeker


Vooruitkijkend naar een operatie om de kanker te verwijderen, is Eggert onzeker over mogelijke uitzaaiingen en of chemotherapie en bestraling deel zullen uitmaken van haar behandelplan.

Bekijk op instagram


Pedro Pascal stal zijn 'Game of Thrones'-rol van een bekende van hem

Pedro Pascal stal zijn 'Game of Thrones'-rol van een bekende van hem

De acteur onthult een verrassend verhaal over zijn auditie voor de rol van Oberyn Martell.

Tom Veldman
Tegenwoordig is Pedro Pascal niet meer weg te denken uit Hollywood. De Chileens-Amerikaanse acteur speelt onder andere de hoofdrol in de series The Mandalorian en The Last of Us. Zijn echte doorbraak gebeurde echter in een andere serie.

In Game of Thrones speelde Pascal de rol van Oberyn Martell. In een interview met Seth Meyers deed hij een stel opvallende onthullingen over hoe hij de rol bemachtigde.

Auditie


Pascal hielp een jonge acteur met een auditie, en ontdekte dat het een rol voor Game of Thrones was. ''Hij was 25, getalenteerd, zag er goed uit. Maar hij had de serie nooit gezien. En ik was groot fan'', zei de Chileen.

Toen de andere acteur naar de wc ging, stuurde Pascal zijn eigen manager een berichtje. Later, toen hij alleen was, nam hij een eigen auditie op. ''Ik zou hem eigenlijk een WhatsApp-bericht moeten sturen'', zei de acteur toen hij gevraagd werd wat zijn huidige relatie met de jongere acteur was.

HBO Max


Pedro Pascal zie je in actie als Oberyn Martell op HBO Max.

Eén van de beste series op HBO Max krijgt eindelijk tweede seizoen

Eén van de beste series op HBO Max krijgt eindelijk tweede seizoen

Na lang wachten komt eindelijk het tweede seizoen van 'Tokyo Vice' uit op HBO Max.

Mitchell van Vuren
Kortgeleden heeft Max, of HBO Max zoals de dienst nog heet in Nederland, de trailer voor het tweede seizoen van de misdaadserie Tokyo Vice online gezet. Daarmee dalen we wederom af in de duistere onderwereld van Tokyo.

In april 2022 kwam het eerste seizoen uit van de crimeserie, dat kon rekenen op uitstekende reacties van critici. Al gauw werd een tweede seizoen aangekondigd, dat zal uitkomen in februari 2024.

Plot


De synopsis van de serie luidt: "Losjes geïnspireerd op het verslag van de Amerikaanse journalist Jake Adelstein over de Tokyo Metropolitan Police, neemt seizoen 2 van de serie, gefilmd op locatie in Tokyo, ons dieper mee in de criminele onderwereld van de stad."

De synopsis sluit af: "Daarin realiseert Adelstein zich dat zijn leven, en dat van zijn naasten, in groot gevaar is."

Cast en crew en release


De regie van de serie ligt in handen van J.T. Rogers. Eerder schreef en produceerde hij de televisiefilm Oslo.Naast Ansel Elgort als Adelstein speelt Ken Watanabe detective Hiroto Katagiri. Verder zijn Rinko Kikuchi, Rachel Keller, Show Kasamatsu, Ayumi Ito,Yosuke Kubozuka en Miki Maya te zien.

Release


Het tweede seizoen van Tokyo Vice zal beginnen met twee afleveringen. Erna zal acht weken lang elke week een aflevering verschijnen.

Vanaf 8 februari zal het nieuwe seizoen te zijn bij HBO Max.
Deze 3 splinternieuwe films verrijken Netflix en Prime Video

Deze 3 splinternieuwe films verrijken Netflix en Prime Video

De gruwelijke realiteit van jeugdkampen, een verwoeste scifi-wereld, en schaamteloze crypto-miljonairs.

Mitchell van Vuren
De abbonees van Netflix en Prime Video werden deze week weer getrakteerd op een boel nieuwe films. De recensenten van FilmTotaal vonden onderstaande exemplaren de beste uit de selectie, en delen hun visie over wat deze films speciaal maakt.

Hell Camp: Teen NightmareDeze aangrijpende Netflix-documentaire onthult de duistere wereld van rehabilitatiekampen in de VS, waarin opstandige kinderen 'van de afgrond werden gered' door de kampleiding middels mishandeling en uitputting. Volgens recensent Marta Kuijken staat de documentaire als een huis en weet hij zowaar af te wijken van de eenheidsworst van de Netflix-documentaires. Oordeel: 4 sterren.

Kuijken vertelde: "In plaats van volledig te focussen op de huidige ervaringen van de bestaande kampen, blikt de documentaire terug op de grondlegger van deze bizarre poging om Amerika's jeugd in toom te houden. Daarmee creëert 'Hell Camp' een portret van de in Europa onbekende crimineel Steven Cartisano."

Lees de rest van de recensie.

FoeOp een toekomstige, verwoeste wereld probeert een echtpaar te overleven, wanneer plots een akelig vriendelijke vreemdeling aanklopt. Dirk Sung van Aalsburg vond dat de Prime-film in navolging van bekende scifi-klassiekers overtuigend ethische vraagstukken op tafel legt, maar dat hij vooral uitblinkt door het acteerwerk van de hoofdpersonen. Oordeel: 3 sterren.

Van Aalsburg deelde: "De vormgeving van 'Foe' is uitstekend; van de uitgestrekte omgevingen rond de boerderij tot de spaarzame sciencefictiontaferelen van een ruimtestation of een futuristische fabriek… Geen ruimteveldslagen of geavanceerde elektronica, maar gewone menselijke relaties en beslissingen staan centraal in deze blik op de toekomst."

Lees de rest van de recensie.

Bitconned"Haast schaamteloos" noemt Richard Korpel deze Netflix-documentaire waarin crypto-miljonairs vrij baan krijgen om op te scheppen over hoe ze via bedrog hun vermogen hebben vergaard. Korpel ergerde zich aan de glamoureuze levensstijl van de geïnterviewden én de manier hoe de documentairemakers de mensen in beeld brengen. Uiteindelijk komt maar één gedupeerde aan het woord die de keerzijde laat zien van oplichting. Oordeel: 3.5 ster.

Korpel vertelde:" 'Bitconned' is als documentaire meer cineastisch dan informatief en schurkt wel heel dicht tegen films als 'The Wolf of Wall Street' aan, met [hoofdpersoon] Trapani als charismatische Jordan Belfort. Dat is spannend, interessant en leuk om naar te kijken. Maar, in die aantrekkingskracht schuilt ook een probleem wat veel films over maffia of over criminelen hebben."

Lees de rest van de recensie.
Opvallende naam toegevoegd aan cast 'The Last of Us' seizoen 2 op HBO Max

Opvallende naam toegevoegd aan cast 'The Last of Us' seizoen 2 op HBO Max

Een flinke opsteker voor alle lobbyende fans van het originele computerspel.

Glenn Walsh
Na een zeer succesvol eerste seizoen maakt de spannende hitserie The Last of Us zich op voor een tweede seizoen, en HBO onthult alvast een opvallende naam die we volgend seizoen zullen zien schitteren.

Het is namelijk actrice Kaitlyn Dever die komend seizoen in de huid zal kruipen van het personage Abby. Hier is op zich niets opmerkelijks aan, ware het niet dat Dever als eens eerder in verband werd gebracht met de HBO's hitserie.

Van meisje naar vrouw


Dever, de ster van het recente No One Will Save You en Last Man Standing, speelt komend seizoen het personage Abby, een stoere vrouw wiens ongenuanceerde beeld van de wereld wordt uitgedaagd terwijl ze wraak zoekt voor degenen van wie ze hield.

Voor The Last of Us van HBO überhaupt uitkwam lobbyden een enorm grote groep fans van de oorspronkelijke computerspellen voor Dever om de rol van Ellie te spelen, die uiteindelijk naar actrice Bella Ramsay ging. Ze vonden de uiterlijke overeenkomsten tussen Dever en Ellie zodanig treffend dat zij volgens de fans de rol zou moeten krijgen.

Makers spreken hun goedkeuring uit


Makers Craig Mazin en Neil Druckmann delen in een gezamenlijke verklaring: "We zoeken naar acteurs van wereldklasse die de ziel van de personages in het bronmateriaal belichamen. Niets is belangrijker dan talent, en we zijn verheugd om een ​​gerenommeerde performer als Kaitlyn toe te voegen aan Pedro [Pascal], Bella en de rest van onze familie."Kijk alle afleveringen van The Last of Us op HBO Max.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe Disney+-series moet je checken

SerieTotaal tipt: deze nieuwe Disney+-series moet je checken

Onze recensies liegen er niet om: dit zijn de beste nieuwe aanwinsten op Disney+.

Mitchell van Vuren
Van iconische dandy's tot alternatieve scenario's in de MCU - op Disney+ komen continu nieuwe series uit die je gezien wilt hebben. De recensenten van SerieTotaal lichten toe welke van de nieuwe series op het platform jij gezien moet hebben.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Disney+ van de afgelopen tijd.

Class of '09

★★★☆☆

Synopsis: Een groep FBI-agenten worstelt met ingrijpende veranderingen van het Amerikaanse rechtssysteem.

Recensie: "Beginnend in de toekomst heeft deze serie bij aanvang een 'Black Mirror'-achtig tintje. Camera's ingebouwd in ogen en zelfrijdende auto's die op bevel van de politie van route veranderen jagen de kijker de stuipen op het lijf. Het sciencefictiondeel van het verhaal concentreert zich vooral op een computersysteem dat criminelen nog beter opspoort. Dat dit uitmondt in een Big Brother-maatschappij is niet erg verrassend."

Lees de rest van de recensie.

What If…? seizoen 2
★★★☆☆

Synopsis: Deze anthologieserie bevraagt, herbekijkt en verdraait klassieke Marvel Cinematic-momenten.

Recensie: "Het is de tweede helft die dit seizoen het bekijken waard maakt. Uiteraard zou Marvel zichzelf niet zijn als de kijker niet werd verplicht om het eerste seizoen te hebben gezien. Want de alternatieve Captain America, namelijk Captain (Peggy) Carter, keert terug om in maar liefst drie afleveringen een doorlopend verhaal af te ronden."

Lees de rest van de recensie.

Nada

★★★★☆

Synopsis: De iconische dandy Manuel uit Buenos Aires staat voor de ongekende uitdaging om voor zichzelf te zorgen.

Recensie: "Hoewel we in 'Nada' vooral kennismaken met de elitaire kring rond Manuel, komen er ook andere kleurrijke personages voorbij. Samen met de prachtige architectuur en de warme tinten die door de camera worden gezocht en gevonden, vormt deze serie een reclamespot voor de stad van de gunstige winden. Oh, en dan is er ook nog al dat heerlijke eten. "

Lees de rest van de recensie.
Twee vergeten Hollywoodfilms op Netflix zijn opeens heel populair

Twee vergeten Hollywoodfilms op Netflix zijn opeens heel populair

Zowel The Transporter als The Proposal vliegen de Netflix Top 10 in.

Bram de Groot
De Netflix Top 10 is de afgelopen week flink in beweging. Stonden even geleden de twee Netflix Originals Rebel Moon en Leave the World Behind nog weken bovenaan, nu komen en gaan er films.

Op dit moment staat de overlevingsfilm La Sociedad de la Nieve al een paar dagen bovenaan, maar daaronder is de lijst flink in beweging. Nu zijn twee bekende films uit het verleden de Top 10 binnengekomen.

Tweede Transporter


We zien op de vierde plaats opeens de actiefilm Transporter 2 opduiken met Jason Statham. De film verscheen in 2005 en is uiteraard het vervolg op het eerste deel, uit 2002. Er verschenen later nog twee films. Deel 3 kwam in 2008 uit en in 2015 verscheen de reboot The Transporter Refueled met Ed Skrein.

De tweede film gaat opnieuw over Frank Martin die dit keer betrokken raakt bij de ontvoering van de zoon van een politicus. Je ziet ook rollen van Alessandro Gassmann, Amber Valletta, Kate Nauta, Matthew Modine en Jason Flemyng.

The Proposal


De komedie The Proposal met de grote sterren Sandra Bullock en Ryan Reynolds komt binnen op de achtste plaats. De komedie komt van regisseur Anne Fletcher, bekend van onder meer Step Up en Hocus Pocus 2.The Proposal was een enorme kaskraker en gaat over een hoofdredactrice die haar ondergewaardeerde assistent dwingt om met haar te trouwen. Ze dreigt namelijk haar dreigt haar visum kwijt te raken, met uitzetting tot gevolg.

Op Netflix


Je ziet Transporter 2 en The Proposal nu op Netflix.

Deze ijzersterke thrillerseries komen in februari NPO Start veroveren

Deze ijzersterke thrillerseries komen in februari NPO Start veroveren

In februari komen de Britse 'Witness Number Three' en de Canadese 'Orphan Black: Echoes' uit bij NPO Start.

Mitchell van Vuren
In februari staan er weer twee sterke thrillerseries op de planning bij NPO Start. Het gaat hier om de Britse Witness Number Three en de Canadese Orphan Black: Echoes, het vervolg op de eerdere hitserie Orphan Black.

Witness Number ThreeOp een dag op haar werk kijkt kapster Jodie uit het raam en in een fractie van een seconde is ze getuige van een moordenaar en zijn slachtoffer vlak voor een moord.

Vanaf 10 februari is Witness Number Three te zien op NPO3 en NPO Start.Orphan Black: EchoesEen groep vrouwen in de nabije toekomst duikt diep in het onderzoek naar de wetenschappelijke manipulatie van het menselijk bestaan.

Vanaf 15 februari is Orphan Black: Echoes wekelijks te zien met 2 afleveringen op NPO Start. In de zomer zal de hele serie worden uitgezonden op NPO3.Op zoek naar meer?


Kun je niet wachten tot februari? Kijk dan gauw welke nieuwe series er al uit zijn gekomen op NPO Plus.