search
De allergrootste scifi-serie aller tijden met een fenomenale 8,7 op IMDb is gelukkig nog altijd gewoon te streamen
Series / Nieuws

De allergrootste scifi-serie aller tijden met een fenomenale 8,7 op IMDb is gelukkig nog altijd gewoon te streamen

De prachtige sciencefictionserie 'Battlestar Galatica' is nog altijd te bekijken op Prime Video.

Het prachtige Battlestar Galactica dat vier seizoenen liep tussen 2004 en 2009, vertelt op intrigerende wijze het tijdloze avontuur van de laatste groep mensen na een aanval door robots.

De serie krijgt een fenomenale 8,7 op IMDb en behoort daarmee tot de beste series uit het genre. Met een Rotten Tomatoes score van 95% is het zelfs de hoogst gewaarde sciencefictionserie die er is.

Plot


In deze serie volgen we een menselijk oorlogsschip diep in de ruimte, bekend als Battlestar Galactica. Het schip ontvlucht een meedogenloze aanval om de hele mensheid uit te roeien, uitgevoerd door hun eigen gecreëerde AI-wezens die bekend staan als de Cylons. De Battlestar begeleidt en beschermt de laatste 50.000 mensen na een op alle 12 menselijke koloniën, waarin de Cylons bijna volledig succesvol waren.

De cylons bezetten alle koloniën en doodden alle gevonden overlevenden. Met weinig voorraden, geen bondgenoten en weinig hoop waagt de Battlestar Galactica zich in onbekende ruimte om aan de aanval te ontsnappen en in de hoop een toevluchtsoord te vinden tussen de sterren. De gehoopte bestemming van de crew is de legendarische 13e Kolonie van de Aarde, gesticht door een stam die de oorsprongsplaneet van de mensheid, Kobol, al veel eerder zou hebben verlaten.

Kijken


Hoe loopt het af met de mensheid? Kijk de spannende serie hier op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen