search
Einde van een tijdperk: Letterboxd breidt uit naar tv-series in 2024
Series / Nieuws

Einde van een tijdperk: Letterboxd breidt uit naar tv-series in 2024

Eens een broedplaats voor exclusief cinefielen, heeft het platform Letterboxd nu besloten om ook tv-series toe te gaan voegen.

Voor het beoordelen, rangschikken en onderzoeken van films en televisieseries is voor velen IMDb de eerste plek om te bezoeken, maar een bekend alternatief voor pure cinefielen is de website Letterboxd. Die exclusieve tijd lijkt nu voorbij, aangezien Letterboxd heeft aangekondigd zich nu ook te gaan richten op televisie.

Via een kort bericht op X, voorheen Twitter, liet het platform weten dat series later dit jaar zullen worden opgenomen tussen de films en filmlijstjes. Dit lijkt een grote verandering te zijn voor het platform, mogelijk aangewakkerd door de recente verkoop van een meerderheidsbelang.

Beloftes


Volgens de makers zal deze nieuwe categorie gedurende het jaar worden geïntroduceerd op een manier die de huidige ervaring niet verstoort. Maar niet iedereen ziet het allemaal zo positief in.


In de comments onder het bericht beklagen enkele gebruikers zich dat op deze manier elke vorm van content een plekje kan krijgen op het filmplatform. Volgens deze gedachtengang bestaat voor series immers al de website Serializd. Waarom zou Letterboxd dan moeten uitbreiden?

Groot nieuws of niet


Toen het nieuws werd opgepikt door verschillende nieuwskanalen, meldde een van de medewerkers: "zou leuk zijn om in een wereld te leven waar een kleine reactie op een tweet geen 'nieuws' is".

Hoe belangrijk het nieuws nu uiteindelijk is, hangt uiteindelijk af van de gebruiker die zich hier kwaad om kan maken of niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen