search
Is dit momenteel de beste serie op HBO Max?
Series / Nieuws

Is dit momenteel de beste serie op HBO Max?

Het kostuumdrama 'The Gilded Age' behoort tot de betere series op HBO Max.

Hoewel de meningen van tevoren verdeeld waren over The Gilded Age, is de serie inmiddels uitgegroeid tot een enorm succes. Het kostuumdrama is niet alleen populair bij fans van het genre, maar wordt inmiddels ook een van de beste series op HBO Max genoemd.

Sommige mensen waren meteen enthousiast toen ze hoorden dat er nog een dramaserie aankwam van Julian Fellowes, de maker van Downton Abbey. Maar er waren ook een aantal mensen die eigenlijk niet zaten te wachten op een Amerikaanse variant van het bekende kostuumdrama.

Stakingen


Bij de meeste Downton-fans bleek de serie gelukkig een succes. Maar niet alleen bij hen, ook bij een hoop HBO Max-abonnees die normaal niet zo snel dit soort series zouden kijken. Dit heeft vooral te maken met de stakingen in Hollywood, waardoor veel series nu vertraging hebben.

Omdat er niet veel series op het platform verschenen, besloten abonnees te beginnen aan The Gilded Age. En de serie heeft hen sindsdien helemaal in zijn greep. Toch zijn er ook puntjes van kritiek die kijkers hebben. The Gilded Age blijft namelijk wel heel soft als het gaat over onderwerpen als geweld en seks.

Afwisseling


Vooral vergeleken met andere HBO-series, zoals House of the Dragon en Succession. Maar de loyale fans zien dit eerder als iets positiefs dan iets negatiefs. Het feit dat deze onderwerpen er niet zo expliciet in naar voren komen is namelijk een interessante afwisseling tussen andere series.



De trouwe fans van de serie zouden het juist jammer vinden als dit verandert, zegt Reddit-gebruiker Disastrous_Narwhal46: "Ik ben blij dat er een aantal series zijn die zich op andere dingen richten dan romantiek en geweld. Niet alles hoeft hetzelfde te zijn en ik ben blij dat we een verscheidenheid aan series hebben die zich richten op een andere doelgroep". Bekijk The Gilded Age op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen