search
Nieuwste Netflix-film 'Lift' vol actie en misdaad: kijken of skippen?

Nieuwste Netflix-film 'Lift' vol actie en misdaad: kijken of skippen?

Netflix besteed 100 miljoen dollar aan de misdaadfilm Lift die wel erg matig wordt ontvangen.

Bram de Groot
Sinds gisteren staat op Netflix de film Lift van regisseur F. Gary Gray. Nog niet zo heel lang geleden leverde hij de grote bioscoopfilm The Fate of the Furious op. Voor Lift werkte hij samen met acteurs als Kevin Hart, Gugu Mbatha-Raw en Vincent D'Onofrio.

Nu de film online staat op Netflix wordt ook duidelijk hoe recensenten en het publiek op de film reageren. Ondanks een ongetwijfeld hoog productiebudget en het aansprekende plot is die ontvangst toch mager te noemen.

Rotten Tomatoes


Op de Tomatometer komt Lift voorlopig niet verder dan 31 procent na 36 recensies, met een 4,60 als gemiddelde beoordeling. Ook de publieksscore op Rotten Tomatoes ziet er niet echt goed uit, met slechts 45 procent.

Het IMDb-cijfer komt redelijk overeen met de bevindingen op Rotten Tomatoes. Na 2,5 duizend stemmen staat Lift op slechts een 5,4/10.

Online reacties


Op X zijn er al enkele reacties te vinden op Lift en die zijn niet goed. De film wordt zelfs "de slechtste Netflix-film in jaren genoemd". En dat is uiteraard erg jammer voor een film die zo'n $100 miljoen zou hebben gekost.


In Lift wordt een meesterdief door zijn ex-vriendin en de FBI in de val gelokt om met zijn internationale bende een onmogelijke overval te plegen. Ze moeten $100 miljoen aan goud zien te stelen om een terroristische aanslag te voorkomen. Het enige probleem is dat het goud wordt vervoerd in een Boeing 777-passagiersvlucht van Londen naar Zürich.

Aanbevolen artikelen