search
Die gekke 'Murdock' uit 'The A-Team' en zijn controversiële ruzie met deze absolute Hollywood-superster
Series / Nieuws

Die gekke 'Murdock' uit 'The A-Team' en zijn controversiële ruzie met deze absolute Hollywood-superster

Dwight Schultz speelde 'Murdock' in 'The A-Team', maar hij heeft meer in zijn mars.

Murdock was misschien wel het meest geliefde personage uit de iconische en legendarische jaren 80-serie The A-Team.

Deze rol werd vertolkt door acteur Dwight Schultz, die dankzij zijn vertolking van deze 'gek' in de serie uit de anonimiteit sprong. Schultz is inmiddels 76 en is niet alleen bekend uit The A-Team, maar bijvoorbeeld ook van zijn rol als luitenant Reginald Endicott Barclay III in verschillende Star Trek-series.

Filmcarrière


Ook was hij in de rol van luitenant Barclay te zien in de film Star Trek: First Contact uit 1996. Op het hoogtepunt van zijn populariteit verscheen hij ook in films zoals The Fan (1981) en Creators of Shadows (1989).

Schultz heeft ook wel eens wat controversiële uitspraken gedaan, zo belandde hij ooit eens een fittie met Hollywood-legende Julia Roberts. "Julia Roberts zei destijds dat Republikeinen als reptielen waren, walgelijk. En ze sprak over mensen zoals ik. Als zij zo spreekt, waarom zou ik dan niet over haar praten? Die holle, ongeletterde mond! En dat is de enige reden dat ze miljonair is!" aldus Schultz.

Naast deze controversiële ruzie horen wij tegenwoordig eigenlijk niets meer van Schultz die duidelijk van zijn welverdiende pensioen lijkt te genieten.

Kijken


Kijk deze serie op Prime Video.Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen