search
91% op Rotten Tomatoes, maar Netflix cancelde deze sciencefictionserie zonder enige reden
Series / Specials

91% op Rotten Tomatoes, maar Netflix cancelde deze sciencefictionserie zonder enige reden

De scifi-serie Raising Dion mocht niet verder van Netflix ondanks een prima ontvangst.

Netflix heeft ondertussen de naam dat er heel wat series vrij snel worden gecanceld. Een daarvan is de serie Raising Dion. De superhelden-dramaserie werd sterk ontvangen, maar na twee seizoenen trok Netflix de stekker uit het avontuur.

Het eerste seizoen, gebaseerd op de gelijknamige comic en korte film uit 2015 van Dennis Liu, verscheen in oktober 2019 op Netflix. Met negen afleveringen. Het tweede seizoen debuteerde in 2022, maar daarna was het over en uit.

Michael B. Jordan


Opvallend aan de serie is dat Michael B. Jordan (Creed, Fantastic Four) te zien is. Hij speelt in de serie de eerder overleden wetenschapper Mark Warren, die de vader van het titelpersonage Dion is. Dions moeder wordt gespeeld door Alisha Wainwright.

De jonge acteur Ja'Siah Young geeft invulling aan Dion, een jongen die superkrachten heeft. Zijn moeder probeert zijn krachten geheim te houden, met de hulp van Pat (Jason Ritter). Ze proberen ook te achterhalen hoe Dion aan zijn krachten komt.

Geweldig ontvangen


Het eerste seizoen kwam uit op een prima 83 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Het tweede seizoen kwam zelfs uit op 100 procent. Opvallend is wel dat de publieksscore duidelijk lager ligt.



De IMDb-score is met een 7,1 ook redelijk, maar geeft al meer aan dat vooral de recensenten onder de indruk zijn van de serie, en het publiek niet. Waarschijnlijk waren de kijkcijfers dan ook niet voldoende voor Netflix.

Netflix


Netflix heeft nooit onthuld waarom Raising Dion geen derde seizoen kreeg. De kans is groot dat dit kwam doordat de streamer in 2022 in zwaar weer verkeerde en veel series en projecten cancelde.

Bekijk op instagram


Wil je de twee seizoenen van Raising Dion graag zien, dan vind je deze uiteraard gewoon nog op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen