search
Netflix leverde met deze enorme gok de veruit populairste serie van 2023 af
Series / Nieuws

Netflix leverde met deze enorme gok de veruit populairste serie van 2023 af

De grote Netflix-serie One Piece was een gok maar werd de meest populaire serie in 2023.

Netflix verfilmde al flink wat anime en manga-titels en nam een grote gok door een van de populairste manga ooit om te zetten in een live action-serie. Ondanks heel wat zorgen bleek One Piece een doorslaand succes.

Nu blijkt op basis van een onderzoek van Parrot Analytics en The Wrap dat One Piece dé populairste nieuwe serie van 2023 is. Boven titels als Ahsoka van Disney+ en Gen V van Prime Video.

Monkey D. Luffy


One Piece is een Japanse manga die in 1997 startte en wordt geschreven en geïllustreerd door Eiichiro Oda. Er zijn al meer dan een half miljard exemplaren wereldwijd verkocht. Daarna verscheen in 1999 een animeserie waarvan ondertussen meer dan 1000 afleveringen zijn.

De serie van Netflix volgt de jonge piraat Monkey D. Luffy met de strooien hoed. Samen met zijn bonte bemanning beleeft hij epische reizen als ze op zoek zijn naar de vele schatten. Er zijn rollen voor onder andere Iñaki Godoy, Emily Rudd, Mackenyu, Jacob Romero Gibson en Taz Skylar.

Populairste series 2023


Volgens Parrot Analytics en The Wrap zijn de onderstaande tien titels de populairste nieuwe series van 2023. De score van 52.8x betekent volgens het onderzoek dat er 52,8 keer meer vraag was naar One Piece dan de gemiddelde vraag naar een serie tijdens de eerste 30 dagen na de release in de Verenigde Staten.

1. One Piece (Netflix) - 52.8x
2. Ahsoka (Disney+) - 50.7x
3. Secret Invasion (Disney+) - 42.1x
4. Gen V (Prime Video) - 38.5x
5. Daisy Jones & The Six (Prime Video) - 36.9x
6. Blue Eye Samurai (Netflix) - 32.2x
7. Monarch: Legacy of Monsters (Apple TV+) - 30.2x
8. The Night Agent (Netflix) - 30.1x
9. Squid Game: The Challenge (Netflix) - 29.2x
10. The Fall of the House of Usher (Netflix) - 29.1x

One Piece


De serie One Piece heeft acht afleveringen en uiteraard kijk je deze gewoon nog op Netflix. Opvallend is dat de serie ook te kijken is met Nederlandstalige stemmen. Het tweede seizoen is al aangekondigd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen