search
Klaar voor een stevige seriemarathon? Deze heftige miniserie kijk je in één dag
Series / Specials

Klaar voor een stevige seriemarathon? Deze heftige miniserie kijk je in één dag

De HBO-serie We Own This City is een dikke aanrader en bestaat uit slechts zes afleveringen.

Ben jij even helemaal klaar met series met heel veel seizoenen? Dan hebben we nu een mooie kijktip voor je. De miniserie We Own This City bestaat uit slechts 6 afleveringen van elk zo'n uur. Met een beetje doorzettingsvermogen kun je de serie in één dag of avond kijken.

We Own This City verscheen in 2022 op HBO en is bijzonder sterk ontvangen. Dat kan ook niet anders, aangezien George P. Pelecanos en David Simon het team achter de miniserie waren. Ze waren eerder verantwoordelijk voor afleveringen van The Wire en The Deuce.

Zo grauw als The Wire


Met Reinaldo Marcus Green (King Richard, Bob Marley: One Love) als regisseur en acteurs als Jon Bernthal, Wunmi Mosaku, Jamie Hector en Josh Charles krijg je een serie te zien die even zo grauw is als HBO's The Wire.

We Own This City laat de opkomst en neergang zien van de Gun Trace Task Force van de politie van Baltimore. Rond het team heerst een hoop corruptie. Sergeant Wayne Jenkins, de rol van Bernthal, staat centraal.

Corrupt team


Jenkins is een van de acht agenten van het team, die allen in 2018 en 2019 veroordeeld werden met uiteenlopende gevallen van corruptie. De miniserie bestaat uit heel wat flashbacks.



In 2022 schreef SerieTotaal-recensent Kaj van Zoelen in zijn recensie: "Simon en Pelecanos weten als geen ander hoe ze dit alles behapbaar kunnen maken via het genre van de politieserie, zonder ze te veel te versimpelen of de nuance te verliezen."

Sterke cijfers


De ontvangst op de bekende sites is dan ook erg goed met een 7,6 op de IMDb en een sterke 93 procent op de Tomatometer. Je kijkt We Own This City gewoon op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen