search
Maakt 'The Walking Dead'-spinoff met dit krankzinnig hoge budget enorme verwachtingen waar?
Series / Nieuws

Maakt 'The Walking Dead'-spinoff met dit krankzinnig hoge budget enorme verwachtingen waar?

De langverwachte 'The Walking Dead: The Ones Who Live' heeft met zo'n hoog budget flink wat waar te maken.

In februari staat de langverwachte serie The Walking Dead: The Ones Who Live op de planning. De spin-off zal enkele van de belangrijkste personages uit de originele serie volgen, en krijgt daar dan ook een fiks budget voor.

Screenrant heeft New Jersey Economic Development Authority ontfutseld wat het totale budget van de zombieserie is: een nette 82 miljoen dollar voor een seizoen met maar zes afleveringen.

Krankzinnig hoog


Omgerekend bedraagt dat een gemiddelde van $13,7 miljoen per aflevering. Dit is het hoogste van de franchise tot nu toe: Dead City kon rekenen op $12 miljoen en de originele serie op 'slechts' $3 miljoen per aflevering.

Verschillende factoren dragen bij aan de hoge kosten, waaronder inflatie en de behoorlijk gestegen salarissen voor de hoofdrolspelers.

Verhaal


In de nieuwe spin-off volgt de kijker de levens van twee oude bekenden: Rick en Michonne. Ze worden al snel in een andere wereld gegooid, waar levenden en ondoden haast gelijken zijn geworden.The Walking Dead: The Ones Who Live zal vanaf 25 februari 2024 worden uitgebracht via AMC en AMC+. Waar de serie in Nederland te zien zal zijn, is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen