search

Ons nieuws van dinsdag 16 januari 2024

Recensie Disney+-serie 'The Artful Dodger'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'The Artful Dodger'

Briljante verfilming van het beroemde verhaal van Charles Dickens over de dokter met een schimmig verleden als zakkenroller.

Regie: Jeffrey Walker, Corrie Chen, Gracie Otto | Cast: Thomas Brodie-Sangster (Jack Dawkins), David Thewlis (Norbert Fagin), Maia Mitchell (Belle Fox), Damon Herriman (Lucien Gaines), Tim Minchin (Darius Cracksworth), Vivienne Awosoga (Hetty Baggett), Nicholas Burton (Rainsford Sneed), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 43-51 minuten | Jaar: 2023

Het is Australië in de tijd van pruiken en kwakzalvers, en voor de jonge chirurg Jack Dawkins is het flink aanpoten om rond te komen. Wanneer er door oplichting ook nog eens een dikke gokschuld aan hem blijft kleven, lonkt het dievenpad als nooit tevoren. Eertijds berucht als the Artful Dodger in een Londense bende waarmee hij met handlanger Oliver Twist de straten terroriseerde, benut hij zijn vaardigheden nu om uit de problemen te blijven. Alleen komt hij hierdoor wel steeds oog in oog met zijn eeuwige zwak voor misdaad.

The Artful Dodger is de perfecte botsing tussen Peaky Blinders en Da Vinci's Demons. Fijne, speelse opzet. Dat vleugje chaos afgewerkt met blitse muziekjes werkt gewoon als een trein, juist omdat het totaal niet bij de tijdgeest past maar desondanks trouw blijft aan Charles Dickens' gedachtegoed. Er zit een lekker tempo in de serie en zodra de aftiteling in beeld verschijnt, sta je al klaar om de volgende aflevering aan te zetten. Veel scherpe dialogen en doordenkertjes. En och, wellicht slechts een tikje te veel rondvliegende organen en afgehakte benen in het operatietheater.

Luid applaus voor het feilloze optreden van Thomas Brodie-Sangster in de titelrol. De Maze Runner-acteur krijgt het weer voor elkaar de absolute ster te zijn en switcht moeiteloos van arts naar superboef. Zijn guitige uiterlijk en innemende manier van acteren geeft wederom extra karakter aan zijn rol. In The Artful Dodger omarmt hij zijn personage alsof het zijn tweede persoonlijkheid is. Kien, ondeugend en professioneel. Mimiek met humor en een geloofwaardige bad boy wanneer daarom wordt gevraagd. Een betere Dodger moet zich nog melden.

Natuurlijk kun je het liefdesverhaal al van een kilometer afstand ruiken. En natuurlijk gaat alles eerst van een leien dakje voordat de boel grandioos naar de knoppen gaat. Vanzelfsprekend heeft iemand een dubbele agenda en leggen de makers met de vrijgevochten Belle overdreven veel nadruk op vrouwenemancipatie. Het is een formule die altijd scoort en ook The Artful Dodger maakt zich schuldig aan deze voorspelbare dans. Los van de druipende vleeswonden hangt er een lichthartig Pirates of the Caribbean-sfeertje in de lucht, maar voelt het nooit als een geforceerd stukje script.

Met het kostuumdrama The Artful Dodger trappen we het jaar goed af. Vooral voor liefhebbers van het victoriaanse tijdperk is het een geinige ervaring, aangezien de makers met vrije hand een verfrissende draai aan de geschiedenis geven. Acht gesmeerde afleveringen zonder inkakmomenten, vol gevatte dialogen en een cast die zich overduidelijk aan de personages heeft gehecht. En ook al bestempelt de hoofdrolspeler de serie als "not very Dickensian", is The Artful Dodger zonder twijfel een waardige aanvulling op de vele uitvoeringen die ooit van Oliver Twist zijn verschenen.

★★★★★

The Artful Dodger is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'She-Hulk'-actrice over de Marvel-serie: "Disney was niet blij met ons"
Series / Nieuws

'She-Hulk'-actrice over de Marvel-serie: "Disney was niet blij met ons"

Marvel-actrice Tatiana Maslany onthuld waarom er geen seizoen 2 van She-Hulk zal komen.

Door de jaren heen is het MCU heel erg gegroeid, wat betekent dat er een heleboel nieuwe personages en acteurs zijn geïntroduceerd. Tatiana Maslany is één van deze actrices en haar serie zorgde onbedoeld voor een obstakel voor Disney+.

Maslany bracht Jennifer Walters/ She-Hulk tot leven in de Disney+ serie She-Hulk: Attorney At Law. De serie kwam in 2022 uit en fans wilden meteen een tweede seizoen.

Seizoen 2


Marvel is echter heel kritisch als het op een tweede seizoen van een live-action serie aankomt. Alleen Loki heeft namelijk op het moment van schrijven een tweede seizoen gekregen. Volgens Maslany was de kritische blik van Marvel niet het enige obstakel voor She-Hulk.

In een Twitch-livestream van NerdIncorrect vertelde Maslany dat ze geen hoop heeft voor een tweede seizoen van She-Hulk. En dit heeft alles te maken met wat er achter de schermen is gebeurd tijdens seizoen 1.

Geen budget?


Op de vraag of er een tweede seizoen komt van She-Hulk antwoordde de actrice: "Ik denk het niet. Ik denk dat ons budget op is en dat Disney daarom zei: "nee bedankt"."



Het is nog niet duidelijk of dit werkelijk zo is. Bovendien staat Maslany er bekend om dat ze liegt over haar series. Zo heeft ze bijvoorbeeld vaker verkeerde informatie gegeven en daarnaast heeft ze heel lang ontkend dat ze gecast was als She-Hulk.

Te streamen op Disney+


Stream She-Hulk: Attorney At Law op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende grote winnaar bij Emmys 2024, gelijk met 'Succession'
Series / Nieuws

Opvallende grote winnaar bij Emmys 2024, gelijk met 'Succession'

Deze serie verovert niet alleen de harten van de keukenprinsen

De belangrijkste prijzen van het afgelopen seriejaar werden in de nacht van maandag op dinsdag 16 januari (Nederlandse tijd) weer uitgereikt in het Peacock Theatre in Los Angeles. Natuurlijk viel de serie Succession rijkelijk in de prijzen, maar een opvallende andere serie scoorde evenveel beeldjes.

Heel opvallend is het voor de mensen die het prijzencircuit goed volgen misschien niet, maar dat de FX-serie The Bear evenveel prijzen zou pakken als de alom geprezen dramaserie Succession zal voor de meeste mensen wel verrassend zijn geweest. Beide series veroverden maandagnacht zes beeldjes.

Opvallende momenten


Uiteraard zaten in de show ook een aantal opvallende momenten: zo was er de terugkeer van Christina Applegate, die ondanks haar multiple sclerosis (MS) een prijs kwam uitreiken. Het leverde haar een staande ovatie op. Datzelfde gold voor de speech van Niecy Nash-Betts, die de prijs voor beste vrouwelijke bijrol in een limited series won.

Daarnaast waren er ook grappige momenten: bijvoorbeeld Pedro Pascal, die bij de uitreiking van een beeldje onthulde dat Emmy-winnaar Keiran Culkin zijn schouder uit de kom geslagen heeft. Het moment werd gecensureerd tijdens de televisie-uitzending, maar het gezicht van Culkin spreekt boekdelen.



Drama: 'Succession' grote winnaar


De serie van Jesse Armstrong won het belangrijkste beeldje: dat voor beste dramaserie. Ook werden drie acteurs uit de serie beloond met een beeldje. Armstrong won zelf de prijs voor het beste script in de drama categorie, Mark Mylod won voor zijn regiewerk aan de aflevering 'Connors Wedding'.

De prijs voor beste vrouwelijke bijrol ging niet naar Succession, maar naar Jennifer Coolidge voor het tweede seizoen van The White Lotus. De prijs voor beste gastrollen gingen beiden naar The Last of Us.

Beste dramaserie
Andor
Better Call Saul
The Crown
House of the Dragon
The Last of Us
Succession
The White Lotus
Yellowjackets

Beste mannelijke hoofdrol in een dramaserie
Jeff Bridges, The Old Man
Brian Cox, Succession
Kieran Culkin, Succession
Bob Odenkirk, Better Call Saul
Pedro Pascal, The Last of Us
Jeremy Strong, Succession

Beste vrouwelijke hoofdrol in een dramaserie
Sharon Horgan, Bad Sisters
Melanie Lynskey, Yellowjackets
Elisabeth Moss, The Handmaid’s Tale
Bella Ramsey, The Last of Us
Keri Russell, The Diplomat
Sarah Snook, Succession

Beste mannelijke bijrol in een dramaserie
F. Murray Abraham, The White Lotus
Nicholas Braun, Succession
Michael Imperioli, The White Lotus
Theo James, The White Lotus
Matthew Macfadyen, Succession
Alan Ruck, Succession
Will Sharpe, The White Lotus
Alexander Skarsgård, Succession

Beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie
Jennifer Coolidge, The White Lotus
Elizabeth Debicki, The Crown
Meghann Fahy, The White Lotus
Sabrina Impacciatore, The White Lotus
Aubrey Plaza, The White Lotus
Rhea Seehorn, Better Call Saul
J. Smith-Cameron, Succession
Simona Tabasco, The White Lotus

Beste mannelijke gastrol in een dramaserie
Murray Bartlett, The Last of Us
James Cromwell, Succession
Lamar Johnson, The Last of Us
Arian Moayed, Succession
Nick Offerman, The Last of Us
Keivonn Montreal Woodard, The Last of Us

Beste vrouwelijke gastrol in een dramaserie
Hiam Abbass, Succession
Cherry Jones, Succession
Melanie Lynskey, The Last of Us
Storm Reid, The Last of Us
Anna Torv, The Last of Us
Harriet Walter, Succession

Beste regie voor een dramaserie
Benjamin Caron, Andor (“Rix Road”)
Peter Hoar, The Last of Us (“Long, Long Time”)
Mark Mylod, Succession (“Connor’s Wedding”)
Andrij Parekh, Succession (“America Decides”)
Lorene Scafaria, Succession (“Living+”)
Dearbhla Walsh, Bad Sisters (“The Prick”)
Mike White, The White Lotus (“Arrivederci”)

Beste script voor een dramaserie
Beau Willimon, Andor (“One Way Out”)
Sharon Horgan, Dave Finkel, Brett Baer, Bad Sisters (“The Prick”)
Gordon Smith, Better Call Saul (“Point and Shoot”)
Peter Gould, Better Call Saul (“Saul Gone”)
Craig Mazin, The Last of Us (“Long, Long Time”)
Jesse Armstrong, Succession (“Connor’s Wedding”)
Mike White, The White Lotus (“Arrivederci”)

Komedie: 'The Bear' grote winnaar


The Bear ontvangt de grote prijs voor beste komedieserie en pakt ook drie acteerprijzen. Ook de regieprijs en de schrijfprijs gingen naar de serie: Christopher Storer viel voor 'Review' (regie) en 'System' (script) in de prijzen. Quinta Brunson won de prijs voor beste vrouwelijke bijrol voor Abbott Elementary.

Beste komedieserie
Abbott Elementary
Barry
The Bear
Jury Duty
The Marvelous Mrs. Maisel
Only Murders in the Building
Ted Lasso
Wednesday

Beste mannelijke hoofdrol in een komedieserie
Bill Hader, Barry
Jason Segel, Shrinking
Martin Short, Only Murders in the Building
Jason Sudeikis, Ted Lasso
Jeremy Allen White, The Bear

Beste vrouwelijke hoofdrol in een komedieserie
Christina Applegate, Dead to Me
Rachel Brosnahan, The Marvelous Mrs. Maisel
Quinta Brunson, Abbott Elementary
Natasha Lyonne, Poker Face
Jenna Ortega, Wednesday

Beste mannelijke bijrol in een komedieserie
Anthony Carrigan, Barry
Phil Dunster, Ted Lasso
Brett Goldstein, Ted Lasso
James Marsden, Jury Duty
Ebon Moss-Bachrach, The Bear
Tyler James Williams, Abbott Elementary
Henry Winkler, Barry

Beste vrouwelijke bijrol in een komedieserie
Alex Borstein, The Marvelous Mrs. Maisel
Ayo Edebiri, The Bear
Janelle James, Abbott Elementary
Sheryl Lee Ralph, Abbott Elementary
Juno Temple, Ted Lasso
Hannah Waddingham, Ted Lasso
Jessica Williams, Shrinking

Beste mannelijke gastrol in een komedieserie
Jon Bernthal, The Bear
Luke Kirby, The Marvelous Mrs. Maisel
Nathan Lane, Only Murders In The Building
Pedro Pascal, Saturday Night Live
Oliver Platt, The Bear
Sam Richardson, Ted Lasso

Beste vrouwelijke gastrol in een komedieserie
Becky Ann Baker, Ted Lasso
Quinta Brunson, Saturday Night Live
Taraji P. Henson, Abbott Elementary
Judith Light, Poker Face
Sarah Niles, Ted Lasso
Harriet Walter, Ted Lasso

Beste regie voor een komedieserie
Mary Lou Belli, The Ms. Pat Show (“Don’t Touch My Hair”)
Tim Burton, Wednesday (“Wednesday’s Child is Full of Woe”)
Bill Hader, Barry (“wow”)
Declan Lowney, Ted Lasso (“So Long, Farewell”)
Amy Sherman-Palladino, The Marvelous Mrs. Maisel (“Four Minutes”)
Christopher Storer, The Bear (“Review”)

Beste script voor een komedieserie
Bill Hader, Barry (“wow”)
Christopher Storer, The Bear (“System”)
Mekki Leeper, Jury Duty (“Ineffective Assistance”)
John Hoffman, Matteo Borghese, Rob Turbovsky, Only Murders in the Building (“I Know Who Did It”)
Chris Kelly, Sarah Schneider, The Other Two (“Cary & Brooke Go to an AIDS Play”)
Brendan Hunt, Joe Kelly, Jason Sudeikis, Ted Lasso (“So Long, Farewell”)

Limited series: 'Beef' grote winnaar


In de limited series categorie is het niet veel beter verspreid: Beef won de prijs voor beste serie, beste regie, beste script en beide hoofdrollen. Paul Walter Hauser viel in de prijzen voor de Apple TV-serie Black Bird, Niecy Nash-Betts won de Emmy voor haar rol in Dahmer. De prijs voor de beste film gemaakt voor televisie ging naar Weird: The Al Yankovic Story.

Beste limited serie
Beef
Dahmer—Monster: The Jeffrey Dahmer Story
Daisy Jones & The Six
Fleishman Is in Trouble
Obi-Wan Kenobi

Beste film gemaakt voor televisie
Dolly Parton’s Mountain Magic Christmas
Fire Island
Hocus Pocus 2
Prey
Weird: The Al Yankovic Story

Beste mannelijke hoofdrol in limited serie
Taron Egerton, Black Bird
Kumail Nanjiani, Welcome the Chippendales
Evan Peters, Dahmer—Monster: The Jeffrey Dahmer Story
Daniel Radcliffe, Weird: The Al Yankovic Story
Michael Shannon, George & Tammy
Steven Yeun, Beef

Beste vrouwelijke hoofdrol in een limited serie
Lizzy Caplan, Fleishman Is in Trouble
Jessica Chastain, George & Tammy
Dominique Fishback, Swarm
Kathryn Hahn, Tiny Beautiful Things
Riley Keough, Daisy Jones & The Six
Ali Wong, Beef

Beste mannelijke bijrol in een limited serie
Jesse Plemons, Love & Death
Joseph Lee, Beef
Murray Bartlett, Welcome to Chippendales
Paul Walter Hauser, Black Bird
Ray Liotta, Black Bird
Richard Jenkins, Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story
Young Mazino, Beef

Beste vrouwelijke bijrol in een limited serie
Annaleigh Ashford, Welcome to Chippendales
Camila Morrone, Daisy Jones & The Six
Claire Danes, Fleishman Is In Trouble
Juliette Lewis, Welcome to Chippendales
Maria Bello, Beef
Merritt Wever, Tiny Beautiful Things
Niecy Nash-Betts, Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story

Beste regie voor een limited serie of televisiefilm
Paris Barclay, Dahmer—Monster: The Jeffrey Dahmer Story (“Silenced”)
Valerie Faris, Jonathan Dayton, Fleishman Is In Trouble (“Me-Time”)
Carl Franklin, Dahmer—Monster: The Jeffrey Dahmer Story (“Bad Meat”
Lee Sung Jin, Beef (“Figure of Light”)
Jake Schreier, Beef ("The Great Fabricator")
Dan Trachtenberg, Prey

Beste script voor een limited serie
Lee Sung Jin, Beef (“The Birds Don’t Sing, They Screech in Pain”)
Joel Kim Booster, Fire Island
Taffy Brodesser-Akner, Fleishman Is In Trouble (“Me-Time”)
Patrick Aison, Dan Trachtenberg, Prey
Janine Nabers, Donald Glover, Swarm (“Stung”)
Al Yankovic, Eric Appel, Weird: The Al Yankovic Story
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Jon Snow' had mentale problemen tijdens de opnames van 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

'Jon Snow' had mentale problemen tijdens de opnames van 'Game of Thrones'

Acteur Kit Harington had moeite met zijn iconische rol als 'Jon Snow' in 'Game of Thrones'.

Kit Harington, die de grote held uit Game of Thrones, Jon Snow speelde, heeft ten tijde van de opnames van de serie erg geworsteld met zichzelf. Hij was verslaafd aan alcohol en had angststoornissen.

Harington had moeite met de 'grootsheid' van de rol van Jon Snow en vroeg zich ook af wat hij met zijn leven aan zou moeten na afloop van Game of Thrones. "Ik besefte dat mijn leven van Game of Thrones afhankelijk was," vertelde Harington. Hij zocht hulp. "Gelukkig was het de juiste plek op het juiste moment. Ik slaagde erin om van daaruit een nieuw leven op te bouwen."

Wederopstanding


Hij vertelde dat het moment waarop Game of Thrones de focus verlegde naar Jon Snow, zijn dood in seizoen 5 en zijn wederopstanding in seizoen 6, hem echt in een zeer slechte gemoedstoestand bracht. Harington gaf aan gewoon niet klaar te zijn voor het niveau van roem en de grote interesse die gepaard ging met deze cliffhanger

"Mijn donkerste periode was toen de show zo veel over Jon leek te gaan toen hij stierf en terugkwam," zei Harington. "Ik vond het niet leuk dat de hele focus van de show op Jon kwam te liggen. Wanneer je de cliffhanger van een tv-serie wordt die op het hoogtepunt van zijn populariteit is, is de aandacht op jou angstaanjagend."

Rose Leslie


Kit Harington heeft inmiddels een compleet nieuw leven opgebouwd. Hij heeft een relatie met Game of Thrones-collega Rose Leslie; het paar is getrouwd in 2018 en zij hebben inmiddels twee kindjes.



Harington heeft zijn carrière als acteur ook wat beperkt. De grootste rol die hij heeft aangenomen sinds Game of Thrones is die van Dane Whitman in het Marvel Cinematic Universe. Er gaan nog altijd geruchten dat Harington zou willen terugkeren als Jon Snow in een opvolger van Game of Thrones.

Snow


In tegenstelling tot eerdere geruchten lijkt er overigens nog altijd geen start te zijn gemaakt met deze opvolger, Snow. In November 2023 gaf de CEO van HBO aan dat er momenteel niet aan Snow gewerkt wordt. Op basis van bovenstaande is het ook maar de vraag of Kit Harington hier zelf echt wel voor te porren is.

Kijk de heroïsche avonturen van Jon Snow terug op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Godzilla-serie 'Monarch: Legacy of Monsters' eindigt verrassend: Kurt Russell over het mogelijke vervolg
Series / Nieuws

De Godzilla-serie 'Monarch: Legacy of Monsters' eindigt verrassend: Kurt Russell over het mogelijke vervolg

Gaan we meer zien over Monarch en het lot van kolonel Shaw?

Vorige week kwam er een verrassend einde aan het eerste seizoen van Monarch: Legacy of Monsters. Het einde van de monsterserie was zeker niet definitief, en dus rijst de vraag of er een vervolg komt.

Acteur Kurt Russell ging in een interview met The Wrap in op die vraag. Russell speelde in de serie de rol van Lee Shaw, een voormalig kolonel van het Amerikaanse leger.

Kurt Russell


''Ik weet het nog niet''', zei Russell over een mogelijk tweede seizoen. ''De bal ligt bij hen. We gaan praten als zij willen praten. Maar wat geweldig is, is dat het eindigde zoals het eindigde. Een beter laatste shot krijg je niet.''

De acteur verwees daarmee naar het einde voor zijn personage. Lee Shaw was het enige personage wiens lot onzeker is na het afloop van seizoen 1, en dus is er een mogelijkheid om meer te vertellen over hem.

Apple TV


In afwachting van een tweede seizoen is het eerste seizoen van Monarch te bekijken op Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe 'Dahmer'-serie van Netflix krijgt twee indrukwekkende met Oscar-bekroonde acteurs in de hoofdrollen
Series / Nieuws

De nieuwe 'Dahmer'-serie van Netflix krijgt twee indrukwekkende met Oscar-bekroonde acteurs in de hoofdrollen

De producenten halen alles uit de kast om een waardig vervolg op seizoen één te maken.

De veelgeprezen misdaad-anthologieserie Monster van Netflix is druk bezig met het maken van een vervolg en heeft twee sterren van formaat toegevoegd aan de cast: Javier Bardem en Chloë Sevigny.

Bardem en Sevigny zullen in de serie, gemaakt door Ian Brennan en American Horror Story-maker Ryan Murphy, de rollen vertolken van José en Kitty Menéndez, het echtpaar uit Beverly Hills dat werd vermoord door hun zonen Lyle (Nicholas Chavez) en Erik (Cooper Koch).

Flinke opvolger


Het tweede seizoen van de serie wordt de opvolger van het zeer succesvolle Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story, dat flink in de prijzen viel, waaronder een Golden Globe voor hoofdrolspeler Evan Peters.

Het tweede seizoen gaat over de gebroeders Menendez. Zij pleegden de gruwelijke moord op hun ouders in 1989 in de omgeving van Los Angeles. Ze beweerden dat hun daden voortkwamen uit jaren van fysiek, emotioneel en seksueel misbruik door hun vader.

Oscarmateriaal uit de kast getrokken


Bardem is onder andere bekend van de films Skyfall en Mother! en won in 2008 een Oscar voor zijn rol in No Country for Old Men. Sevigny is onder andere bekend van American Horror Story en werd in 2000 genomineerd voor een Oscar voor haar rol in de film Boys Don't Cry.



Het tweede seizoen van de Monster-serie moet ergens dit jaar uitkomen. Wanneer precies is nog niet bekend. Kijk tot die tijd nog eens het indrukwekkende Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix presenteert 'The Gentlemen': Trailer voor de Guy Ritchie-serie!
Series / Trailer

Netflix presenteert 'The Gentlemen': Trailer voor de Guy Ritchie-serie!

In 2019 verscheen nog de film The Gentlemen van Guy Ritchie. Binnenkort is de spin-off serie te zien op Netflix.

Netflix komt dit jaar met de serie The Gentlemen, een spin-off van de gelijknamige film uit 2019 van Guy Ritchie. De streamer presenteert nu de eerste trailer voor de serie met vooral Theo James.

Op YouTube omschrijft Netflix de serie met de volgende tekst: "Misdaad en kaviaar! Maak kennis met een nieuwe klasse criminelen in The Gentlemen. Een nieuwe dramaserie van Guy Ritchie, geïnspireerd op de originele film."

The Gentlemen


In de serie zien we dat Eddie Halstead (James) een groot landgoed van zijn vader heeft geërfd. Daar ontdekt hij dat het landgoed onderdeel is geworden van het marihuana-teeltimperium van Mickey Pearson.

Wie Pearson speelt is nog niet helemaal bekend. De opnames vonden plaats in Londen en andere rollen komen van Kaya Scodelario, Daniel Ings, Joely Richardson, Giancarlo Esposito, Peter Serafinowicz en Vinnie Jones.

Acteurs


Netflix heeft helaas nog geen datum prijsgegeven voor de release, al debuteert de serie wel ergens in maart. The Gentlemen heeft al wel zijn eigen pagina op Netflix en de film staat ook online.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 ijzersterke politieseries op Netflix mogen absoluut niet missen op jouw watchlist
Series / Featured

Deze 4 ijzersterke politieseries op Netflix mogen absoluut niet missen op jouw watchlist

Bereid je voor op spannende onderzoeken én hilarische escalaties bij de politiemacht.

Verschillende soorten politieseries zijn op Netflix te vinden, die variëren van moeilijke doordenkers tot grappige wegkijkers. Kijk zelf hieronder welke jij vanavond nog op gaat zetten.

Mindhunter



Eind jaren 70 zorgen twee FBI-agenten voor een doorbraak in de criminologie. Ze verdiepen zich in de psychologie achter moorden door moordenaars te interviewen. Bekijk nu bij Netflix.



Community Squad



De leden van een samengeraapte burgerwacht die is opgericht om het imago van de politie op te vijzelen, komen onbedoeld in levensgevaar bij de confrontatie met vreemde criminelen. Bekijk nu bij Netflix.



The Rookie



Na een ingrijpend incident jaagt een 45-jarige man zijn droom na om politieagent te worden. Nu moet hij aan zichzelf en zijn superieuren van de LAPD bewijzen dat hij het aankan. Bekijk nu bij Netflix.



Murderville



In deze geïmproviseerde misdaadcomedy onderzoekt de excentrieke detective Terry Seattle een reeks moorden met beroemde gasten die niet vooraf op de hoogte zijn gebracht. Bekijk nu bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is "Gouden Era van TV" voorgoed voorbij? Zeker van wel, volgens ''The Sopranos'-maker
Series / Nieuws

Is "Gouden Era van TV" voorgoed voorbij? Zeker van wel, volgens ''The Sopranos'-maker

Volgens David Chase maken we nu allemaal "de uitvaart van televisie" mee.

Vijfentwintig jaar na het uitkomen van de baanbrekende serie The Sopranos is er veel veranderd in het televisielandschap. Temidden van opgekomen streamingdiensten en binge-gedrag ziet The Sopranos-maker David Chase het somber in. Volgens hem is de "gouden eeuw van tv" voorgoed voorbij.

De afgelopen kwarteeuw is behalve het tv-aanbod ook de manier van kijken radicaal veranderd. Door VOD hebben kijkers allerlei soorten content binnen handbereik, en is een peperdure serie allang niet meer zo zeldzaam als hij ooit was in de hoogtijdagen van Chase.

Interview


Tijdens een interview met The Times vertelde Chase meer over zijn huidige kijk op zaken. Hij stelde onder andere dat het publiek tegenwoordig hun gedachten niet bij het verhaal kan houden, en dat schrijvers en creatievelingen nu harder moeten vechten om hun aandacht vast te houden.

Hij zei over de uitzichtloze situatie: "Wij houden meer van multitasken… het publiek kan zijn gedachten niet erbij houden, dus we kunnen niets maken dat of te logisch is, of onze aandacht trekt en vereist dat het publiek zich concentreert."

Tijd voorbij


Voor velen kan de stelling van Chase wat pessimistisch klinken, en anders een beetje conservatief. Er komen nog steeds enorm veel goede series uit, zoals The White Lotus, Succession en House of the Dragon. En dat gebeurt nog steeds met of zonder multitasken aan de kant van de kijker.



De criteria zijn in vijfentwintig jaar tijd ongetwijfeld enorm veranderd. Maar het huidige televisielandschap de "uitvaart" noemen van televisie, zoals Chase dat doet, doet veel huidige makers en werken weinig eer aan.

Kijken


The Sopranos is nu te zien bij HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Maakt 'The Walking Dead'-spinoff met dit krankzinnig hoge budget enorme verwachtingen waar?
Series / Nieuws

Maakt 'The Walking Dead'-spinoff met dit krankzinnig hoge budget enorme verwachtingen waar?

De langverwachte 'The Walking Dead: The Ones Who Live' heeft met zo'n hoog budget flink wat waar te maken.

In februari staat de langverwachte serie The Walking Dead: The Ones Who Live op de planning. De spin-off zal enkele van de belangrijkste personages uit de originele serie volgen, en krijgt daar dan ook een fiks budget voor.

Screenrant heeft New Jersey Economic Development Authority ontfutseld wat het totale budget van de zombieserie is: een nette 82 miljoen dollar voor een seizoen met maar zes afleveringen.

Krankzinnig hoog


Omgerekend bedraagt dat een gemiddelde van $13,7 miljoen per aflevering. Dit is het hoogste van de franchise tot nu toe: Dead City kon rekenen op $12 miljoen en de originele serie op 'slechts' $3 miljoen per aflevering.

Verschillende factoren dragen bij aan de hoge kosten, waaronder inflatie en de behoorlijk gestegen salarissen voor de hoofdrolspelers.

Verhaal


In de nieuwe spin-off volgt de kijker de levens van twee oude bekenden: Rick en Michonne. Ze worden al snel in een andere wereld gegooid, waar levenden en ondoden haast gelijken zijn geworden.



The Walking Dead: The Ones Who Live zal vanaf 25 februari 2024 worden uitgebracht via AMC en AMC+. Waar de serie in Nederland te zien zal zijn, is nog niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series blazen iedereen omver
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe Netflix-series blazen iedereen omver

Uit de nieuwe batch moet je volgens onze recensenten deze Netflix-series zien.

Van muzikale familiepret tot doodenge monsters - Netflix heeft voldoende spektakel voor je in huis. De recensenten van SerieTotaal pikken de beste series ertussenuit en tippen welke nieuwe releases jij zou moeten zien.

Hieronder is een overzicht te vinden van de hoogst scorende Netflix-titels van de afgelopen dagen.

Gyeongseong Creature





★★★☆☆

Synopsis: Gyeongseong, 1945. In Seoel onder koloniaal bewind proberen een zakenman en een detective te overleven en nemen het op tegen een monster ontstaan uit menselijke hebzucht.

Recensie: "'Gyeongseong Creature' is is een mengelmoes van genres die zich afspeelt in een politiek en historisch complexe tijd. Het husselen van verschillende verhaalcomponenten en genres zorgt voor een wispelturige serie met niet alleen horror maar ook dramatische en op momenten zelfs sentimentele elementen."

Lees de rest van de recensie.

Champion





★★★★☆

Synopsis: Rapper Bosco is na zijn vrijlating uit de gevangenis klaar voor een comeback, totdat zijn zus Vita voor het voetlicht treedt en hun familieband op de proef stelt.

Recensie: "Een serie over een muzikale familie zit natuurlijk boordevol muziek. Reggae en rap voeren de boventoon, maar worden ook regelmatig gemengd met andere stijlen. De verschillende familieleden hebben elk hun eigen stem en zo is er voor iedereen wat leuks om naar te luisteren."

Lees de rest van de recensie.

The Brothers Sun





★★★☆☆

Synopsis: Als zijn familie wordt bedreigd door een mysterieuze vijand, vertrekt een triadelid uit Taipei naar LA om zijn eigenzinnige moeder en nietsvermoedende jongere broer te beschermen.

Recensie: "Visueel gezien valt de serie op door de cinematografie en actiescènes. De choreografie daarvan is minutieus uitgewerkt, met goed gebruik van de camera's om het visueel nog interessanter te maken. De levendige weergave van de criminele onderwereld voegt diepte toe aan het verhaal en dompelt kijkers onder in een wereld vol intrige en gevaar…."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.