search
'Jon Snow' had mentale problemen tijdens de opnames van 'Game of Thrones'

'Jon Snow' had mentale problemen tijdens de opnames van 'Game of Thrones'

Acteur Kit Harington had moeite met zijn iconische rol als 'Jon Snow' in 'Game of Thrones'.

Bas de Kramer
Kit Harington, die de grote held uit Game of Thrones, Jon Snow speelde, heeft ten tijde van de opnames van de serie erg geworsteld met zichzelf. Hij was verslaafd aan alcohol en had angststoornissen.

Harington had moeite met de 'grootsheid' van de rol van Jon Snow en vroeg zich ook af wat hij met zijn leven aan zou moeten na afloop van Game of Thrones. "Ik besefte dat mijn leven van Game of Thrones afhankelijk was," vertelde Harington. Hij zocht hulp. "Gelukkig was het de juiste plek op het juiste moment. Ik slaagde erin om van daaruit een nieuw leven op te bouwen."

Wederopstanding


Hij vertelde dat het moment waarop Game of Thrones de focus verlegde naar Jon Snow, zijn dood in seizoen 5 en zijn wederopstanding in seizoen 6, hem echt in een zeer slechte gemoedstoestand bracht. Harington gaf aan gewoon niet klaar te zijn voor het niveau van roem en de grote interesse die gepaard ging met deze cliffhanger

"Mijn donkerste periode was toen de show zo veel over Jon leek te gaan toen hij stierf en terugkwam," zei Harington. "Ik vond het niet leuk dat de hele focus van de show op Jon kwam te liggen. Wanneer je de cliffhanger van een tv-serie wordt die op het hoogtepunt van zijn populariteit is, is de aandacht op jou angstaanjagend."

Rose Leslie


Kit Harington heeft inmiddels een compleet nieuw leven opgebouwd. Hij heeft een relatie met Game of Thrones-collega Rose Leslie; het paar is getrouwd in 2018 en zij hebben inmiddels twee kindjes.Harington heeft zijn carrière als acteur ook wat beperkt. De grootste rol die hij heeft aangenomen sinds Game of Thrones is die van Dane Whitman in het Marvel Cinematic Universe. Er gaan nog altijd geruchten dat Harington zou willen terugkeren als Jon Snow in een opvolger van Game of Thrones.

Snow


In tegenstelling tot eerdere geruchten lijkt er overigens nog altijd geen start te zijn gemaakt met deze opvolger, Snow. In November 2023 gaf de CEO van HBO aan dat er momenteel niet aan Snow gewerkt wordt. Op basis van bovenstaande is het ook maar de vraag of Kit Harington hier zelf echt wel voor te porren is.

Kijk de heroïsche avonturen van Jon Snow terug op HBO Max.

Aanbevolen artikelen