search
Waarom je 'Forst' niet wil missen: de nieuwe hit op Netflix
Series / Nieuws

Waarom je 'Forst' niet wil missen: de nieuwe hit op Netflix

De Poolse Netflix-serie Forst trekt wereldwijd de aandacht met zijn donkere detectiveverhaal.

De Poolse Netflix serie Forst doet het heel goed sinds de release. Na een dag stond deze al in de Netflix top tien. Het publiek wereldwijd weet de donkere, macabere detective te waarderen.

Vanaf de allereerste minuten wordt je als kijker getriggerd door de beelden, het ijskoude landschap, het summiere lichtgebruik en de wat abstracte dialogen. Commissaris Wiktor Forst (Borys Szyc) wordt op de plaats delict geconfronteerd met een dodelijk slachtoffer. Is het moord, is het zelfmoord?

Rituele moorden


De wijze waarop het lichaam door de moordenaar wordt tentoongesteld doet een beetje denken aan de rituele moorden in de film Seven. Deze koelbloedige killer laat ook aanwijzingen achter.

Forst wordt belaagd door journaliste Olga Szrebska (Zuzanna Saporznikow). Hij maakt een aantal fouten en wordt door zijn chef van de zaak gehaald. Dit noopt hem samen te werken met Olga. Samen verleggen ze de lat van het aanvaardbare om tot de ontmaskering te komen van de seriemoordenaar.

Herinneringen


Er worden meer lichamen gevonden, de klok tikt, het is koud, elke nieuwe moord geeft steeds weer dezelfde aanwijzing. Forst wordt geplaagd door herinneringen uit het verleden. Beetje bij beetje leren we dat er meer speelt. We leren het team bij de politie beter kennen en al gauw is niets meer wat het lijkt.



De op non-actief gezette commissaris heeft een zwak voor vrouwelijk schoon. Is het lust, is het verlangen, is het vanuit eenzaamheid? is het om de pijn te vergeten? Dat wordt niet helemaal duidelijk maar de kijker wordt geconfronteerd met vurige erotische scènes.

Whodunit


Regisseur Daniel Jaroszek weet met de sfeer en het mysterieuze de kijker vast te houden. Maar feitelijk is het een moordmysterie zoals we die ook uit Zweden kennen. Een whodunit met een donker sausje. Goed geacteerd, perfecte setting en voor de liefhebbers een mustsee.



Forst telt zes afleveringen van elk 45 minuten. De opbouw van het verhaal is spannend en onderhoudend. Alleen de laatste aflevering is blijkbaar voor veel kijkers onbevredigend. Het is afwachten of Netflix met een tweede seizoen komt. We verwachten gezien het succes van wel. Er liggen nog te veel onbeantwoorde vragen. Forst is te bekijken bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen