search
Deze waanzinnige wraakserie uit 2023 ben je misschien al vergeten, maar blijft een dikke aanrader
Series / Nieuws

Deze waanzinnige wraakserie uit 2023 ben je misschien al vergeten, maar blijft een dikke aanrader

De zwarte dramaserie Beef op Netflix gaat over Amerikanen met Aziatische roots die zich ontheemd voelen en hun leven zuur maken in een kat- en muisspel in Los Angeles.

Vorig jaar april kwam Netflix met de Amerikaans zwarte dramaserie Beef. De tiendelige succesvolle serie waarin Danny (Steven Yeun) het tegen Amy (Ali Wong) opneemt, geeft de kijker ook een behoorlijke portie zwartgallige humor. Op IMDb scoort de serie een acht en er werden recent grote prijzen gewonnen.

De serie gaat over Amerikanen met Aziatische roots. Dit gegeven loopt als een rode draad doorheen de serie. Beide personages voelen zich ontheemd, nergens voelen ze zich thuis. Is er wel een plek voor hen op deze planeet?

Maatschappelijke ladder


Regisseur Lee Sung Jin wil met deze serie aantonen dat het voor mensen met een andere culturele achtergrond altijd heel moeilijk is ergens bij of in te passen. Ze moeten twee keer zo hard hun best doen om hun plek op de maatschappelijke ladder te bereiken. Voor velen gaat dat niet zonder slag of stoot.

De titel van de serie Beef betekent ruzie. In dit geval een verkeersruzie of roadrage: mensen in het verkeer die woedend op elkaar worden, en dat op elkaar afreageren.

Roadrage


Met zo’n typische roadrage worden we meteen geconfronteerd in het begin van de allereerste aflevering. Na een incident op de parkeerplaats van een supermarkt ontstaat er boosheid tussen twee mensen. Het loopt al snel hoog op en uit de hand.



De twee tegenstanders Danny en Amy willen het er niet bij laten zitten en gaan via de kentekengegevens op zoek naar elkaars identiteit om vervolgens elkaars leven zuur te maken. Een vendetta is geboren.

Kat- en muisspel


Het decor waar zich een waar kat- en muisspel afspeelt is Los Angeles. De twee grijpen alles aan om de ander het leven zuur te maken. Misschien voor sommigen van ons herkenbaar. Of het zinvol is? De serie houdt ons een spiegel voor en dat maakt het reuze interessant om te ontdekken hoe dit gaat aflopen.



Deze serie behoort tot de beste series van de afgelopen jaren op Netflix. Zeker de moeite waard om deze nog eens op te zoeken. Ali Wong vertelde laatst in een interview het volgende: "Ik had verwacht dat mensen veel aardiger uit de coronapandemie tevoorschijn zouden komen, maar om me heen voel ik vooral veel hufterige energie. We kunnen daar wel wat aan doen."

Grote prijzen


In januari werd onderstreept dat deze serie een ware 'must see' is. Er werden acht Emmy's gewonnen en drie Golden Globes. In beide gevallen mede voor beste miniserie. Hoofdrolspelers Wong en Yeun vielen ook in de prijzen. Kijk Beef op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen