search
Met 3 seizoenen staat deze hit in de ranglijst met best bekeken Netflix-series: Iedereen volgt 'Bridgerton'
Series / Specials

Met 3 seizoenen staat deze hit in de ranglijst met best bekeken Netflix-series: Iedereen volgt 'Bridgerton'

Netflix heeft een Top 10 met zijn best bekeken series aller tijden, de serie Bridgerton is goed vertegenwoordigd.

De Netflix Top 10 aller tijden is een interessante lijst. Uiteraard zie je welke series/seizoenen het sterkst bekeken zijn, maar het geeft ook aan hoe populair een complete serie is of wanneer de serie pas echt een hit werd.

Als we de huidige ranglijst bekijken dan zien we dat het eerste seizoen van Wednesday, seizoen 4 van Stranger Things en de miniserie DAHMER de eerste drie plekken bezet houden. Daarna is er een seriereeks die erg opvalt doordat er drie seizoenen vermeld staan.

Bridgerton


In de lijst zien we op de vierde plaats het eerste seizoen van Bridgerton, het romantische kostuumdrama dat in 2020 enorm veel aandacht kreeg. Het tweede seizoen uit 2022 lijkt iets minder succesvol, maar staat nog altijd op de achtste plaats.

In mei 2023 verscheen de miniserie Queen Charlotte: A Bridgerton Story. Een gouden zet, aangezien de spin-off ook erg goed werd bekeken. De serie staat op plaats tien. Het is interessant om te zien wat het derde seizoen van Bridgerton doet. Deze start in mei dit jaar.

Complete Top 10


Hieronder zie je de complete Top 10 met originele series van Netflix.

1. Wednesday - Seizoen 1
2. Stranger Things 4
3. DAHMER: Monster - The Jeffrey Dahmer Story - Anthologieserie
4. Bridgerton - Seizoen 1
5. The Queen's Gambit - Miniserie
6. The Night Agent - Seizoen 1
7. Stranger Things 3
8. Bridgerton - Seizoen 2
9. The Witcher - Seizoen 1
10. Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Andere conclusies


Opvallend is dat The Witcher alleen met seizoen 1 vermeld staat in de lijst. Dit betekent dat de populariteit van die serie na het eerste seizoen is afgenomen. Bij Stranger Things is dat duidelijk niet het geval. Seizoen 4 staat op plaats twee en seizoen 3 heeft op dit moment plek zeven in handen.



Ook opvallend is de positie van The Night Agent. Deze serie verscheen in maart 2023 en bleek dus een enorm succes wat betreft kijkcijfers. De ontvangst was netjes, maar niet opvallend goed.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen