search

Ons nieuws van donderdag 18 januari 2024

Nieuwe Nederlandse oorlogsserie krijgt trailer: eerste beelden 'De Joodse Raad' van 'NPO Start'
Series / Trailer

Nieuwe Nederlandse oorlogsserie krijgt trailer: eerste beelden 'De Joodse Raad' van 'NPO Start'

Paula van der Oest verfilmt het boek van Hans Knoop over de deportatie van Nederlandse Joden.

Series en films over de Tweede Wereldoorlog weten vaak veel kijkers te trekken. Nederlandse producties als Zwartboek en Riphagen deden het goed. In maart verschijnt de nieuwe Nederlandse serie De Joodse Raad op NPO Start.

De miniserie is een verfilming van het boek van Hans Knoop en Paula van der Oest (Tonio, Lucia de B.) heeft de regie. Er zijn rollen te zien van Pierre Bokma, Claire Bender en Jack Wouterse.

Deportatie uit Nederland


De serie heeft ook al een uitgebreide beschrijving: Vanuit geen ander land in West-Europa zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog verhoudingsgewijs zoveel Joden gedeporteerd en vermoord als uit Nederland. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

De synopsis vervolgt: De Nederlandse autoriteiten werkten vanaf het begin van de bezetting mee aan het afzonderen en registreren van de Joodse bevolking. Na de oprichting van de Joodsche Raad zorgde dit door de bezetter opgerichte orgaan voor de communicatie met de belaagde Joodse gemeenschap.

Maart 2024


De vijfdelige miniserie start op 10 maart op NPO Start en wordt uitgezonden door de EO. Hieronder zie je de trailer.



Binnenkort verschijnt de film Wil op Netflix en dat is ook een enorme aanrader als je wilt zien hoe Belgische handhavers moesten werken tijdens de Tweede Wereldoorlog in België.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Grey’s Anatomy'-kloon staat op een aandoenlijke 0% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Deze 'Grey’s Anatomy'-kloon staat op een aandoenlijke 0% op Rotten Tomatoes

Het succes van Grey's Anatomy leidde niet tot succes voor Miami Medical.

In Nederland hadden we Medisch Centrum West en later CMC. In Amerika was ER een enorm succes en later verscheen Grey's Anatomy, nog altijd een van de succesvolste series wereldwijd.

Successen leiden vaak tot vergelijkbare initiatieven. Zo verscheen in 2010 de serie Miami Medical of Miami Trauma van bedenker Jeffrey Lieber (Lost) en producent Jerry Bruckheimer. Het bleek een enorme flater.

Kloon


De zender CBS startte met de serie op 2 april 2010 en er werden in totaal dertien afleveringen uitgezonden. Al tijdens het seizoen bevestigde CBS dat de serie geen tweede seizoen zou krijgen. Dit was slecht nieuws voor de cast die vooral bestond uit vijf vaste personages.

In Miami Medical zien we rollen van onder andere Jeremy Northam (The Crown), Lana Parrilla (Once Upon a Time), Mike Vogel (The Brave), Elisabeth Harnois (CSI: Crime Scene Investigation) en Omar Gooding (Family Time).

Miami Medical


De serie volgt het professionele en privéleven van een team van traumachirurgen. Hieronder zie je beelden uit Miami Medical.



De ziekenhuisserie blijkt een van de grootste flops van producent Jerry Bruckheimer en zijn team. De producent is ook verantwoordelijk voor series als CSI, Without a Trace, Cold Case en Lucifer.

Oorzaak


Het probleem van de serie was mogelijk dat de serie te gefocust was op de traumachirurgen, waardoor de serie saai werd. Daarnaast was er dan weer te weinig focus op de artsen en patiënten zelf, aangezien de actievolle aanleiding van de operatie veel tijd in beslag nam.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met 3 seizoenen staat deze hit in de ranglijst met best bekeken Netflix-series: Iedereen volgt 'Bridgerton'
Series / Specials

Met 3 seizoenen staat deze hit in de ranglijst met best bekeken Netflix-series: Iedereen volgt 'Bridgerton'

Netflix heeft een Top 10 met zijn best bekeken series aller tijden, de serie Bridgerton is goed vertegenwoordigd.

De Netflix Top 10 aller tijden is een interessante lijst. Uiteraard zie je welke series/seizoenen het sterkst bekeken zijn, maar het geeft ook aan hoe populair een complete serie is of wanneer de serie pas echt een hit werd.

Als we de huidige ranglijst bekijken dan zien we dat het eerste seizoen van Wednesday, seizoen 4 van Stranger Things en de miniserie DAHMER de eerste drie plekken bezet houden. Daarna is er een seriereeks die erg opvalt doordat er drie seizoenen vermeld staan.

Bridgerton


In de lijst zien we op de vierde plaats het eerste seizoen van Bridgerton, het romantische kostuumdrama dat in 2020 enorm veel aandacht kreeg. Het tweede seizoen uit 2022 lijkt iets minder succesvol, maar staat nog altijd op de achtste plaats.

In mei 2023 verscheen de miniserie Queen Charlotte: A Bridgerton Story. Een gouden zet, aangezien de spin-off ook erg goed werd bekeken. De serie staat op plaats tien. Het is interessant om te zien wat het derde seizoen van Bridgerton doet. Deze start in mei dit jaar.

Complete Top 10


Hieronder zie je de complete Top 10 met originele series van Netflix.

1. Wednesday - Seizoen 1
2. Stranger Things 4
3. DAHMER: Monster - The Jeffrey Dahmer Story - Anthologieserie
4. Bridgerton - Seizoen 1
5. The Queen's Gambit - Miniserie
6. The Night Agent - Seizoen 1
7. Stranger Things 3
8. Bridgerton - Seizoen 2
9. The Witcher - Seizoen 1
10. Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Andere conclusies


Opvallend is dat The Witcher alleen met seizoen 1 vermeld staat in de lijst. Dit betekent dat de populariteit van die serie na het eerste seizoen is afgenomen. Bij Stranger Things is dat duidelijk niet het geval. Seizoen 4 staat op plaats twee en seizoen 3 heeft op dit moment plek zeven in handen.



Ook opvallend is de positie van The Night Agent. Deze serie verscheen in maart 2023 en bleek dus een enorm succes wat betreft kijkcijfers. De ontvangst was netjes, maar niet opvallend goed.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze waanzinnige wraakserie uit 2023 ben je misschien al vergeten, maar blijft een dikke aanrader
Series / Nieuws

Deze waanzinnige wraakserie uit 2023 ben je misschien al vergeten, maar blijft een dikke aanrader

De zwarte dramaserie Beef op Netflix gaat over Amerikanen met Aziatische roots die zich ontheemd voelen en hun leven zuur maken in een kat- en muisspel in Los Angeles.

Vorig jaar april kwam Netflix met de Amerikaans zwarte dramaserie Beef. De tiendelige succesvolle serie waarin Danny (Steven Yeun) het tegen Amy (Ali Wong) opneemt, geeft de kijker ook een behoorlijke portie zwartgallige humor. Op IMDb scoort de serie een acht en er werden recent grote prijzen gewonnen.

De serie gaat over Amerikanen met Aziatische roots. Dit gegeven loopt als een rode draad doorheen de serie. Beide personages voelen zich ontheemd, nergens voelen ze zich thuis. Is er wel een plek voor hen op deze planeet?

Maatschappelijke ladder


Regisseur Lee Sung Jin wil met deze serie aantonen dat het voor mensen met een andere culturele achtergrond altijd heel moeilijk is ergens bij of in te passen. Ze moeten twee keer zo hard hun best doen om hun plek op de maatschappelijke ladder te bereiken. Voor velen gaat dat niet zonder slag of stoot.

De titel van de serie Beef betekent ruzie. In dit geval een verkeersruzie of roadrage: mensen in het verkeer die woedend op elkaar worden, en dat op elkaar afreageren.

Roadrage


Met zo’n typische roadrage worden we meteen geconfronteerd in het begin van de allereerste aflevering. Na een incident op de parkeerplaats van een supermarkt ontstaat er boosheid tussen twee mensen. Het loopt al snel hoog op en uit de hand.



De twee tegenstanders Danny en Amy willen het er niet bij laten zitten en gaan via de kentekengegevens op zoek naar elkaars identiteit om vervolgens elkaars leven zuur te maken. Een vendetta is geboren.

Kat- en muisspel


Het decor waar zich een waar kat- en muisspel afspeelt is Los Angeles. De twee grijpen alles aan om de ander het leven zuur te maken. Misschien voor sommigen van ons herkenbaar. Of het zinvol is? De serie houdt ons een spiegel voor en dat maakt het reuze interessant om te ontdekken hoe dit gaat aflopen.



Deze serie behoort tot de beste series van de afgelopen jaren op Netflix. Zeker de moeite waard om deze nog eens op te zoeken. Ali Wong vertelde laatst in een interview het volgende: "Ik had verwacht dat mensen veel aardiger uit de coronapandemie tevoorschijn zouden komen, maar om me heen voel ik vooral veel hufterige energie. We kunnen daar wel wat aan doen."

Grote prijzen


In januari werd onderstreept dat deze serie een ware 'must see' is. Er werden acht Emmy's gewonnen en drie Golden Globes. In beide gevallen mede voor beste miniserie. Hoofdrolspelers Wong en Yeun vielen ook in de prijzen. Kijk Beef op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Videoland-serie 'Fargo' seizoen 5
Recensie

Recensie Videoland-serie 'Fargo' seizoen 5

Voelt meer een als lijnrechte thriller dan een spannende escalatie van gebeurtenissen.

Regie: Thomas Bezucha, Dana Gonzales, Noah Hawley, e.a. | Cast: Juno Temple (Dorothy 'Dot' Lyon), Jennifer Jason Leigh (Lorraine Lyon), David Rysdahl (Wayne Lyon), Joe Keery (Gator Tillman), Lamorne Morris (Whitley 'Witt' Farr), Richa Moorjani (Indira Olmstead), Sam Spruell (Ole Munch), Dave Foley (Danish Graves), Jon Hamm (Sheriff Roy Tillman), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 40-53 minuten | Jaar: 2023

Het vijfde seizoen van Fargo veinst het voor de serie zo typerende lichte absurdisme met duistere rand, maar voelt uiteindelijk meer als een karikatuur daarvan. Wanneer de politie huisvrouw Dorothy na een incident oppakt, komt haar gewelddadige ex-man Roy Tillman haar weer op het spoor. Deze corrupte sheriff probeert haar te ontvoeren door onder andere de mysterieuze huurling Ole Munch en zijn incompetente zoon Gator in te schakelen. Ondertussen wantrouwt haar doortrapte schoonmoeder Lorraine haar en zet haar rijkdom in om zich overal mee te bemoeien.

Normaliter draait de serie om doodnormale mensen die door toeval en een dubieuze daad een reeks steeds meer uit de hand lopende gebeurtenissen in gang zetten, maar dit seizoen verandert die premisse. Als een volleerde krijgster bijt Dorothy meteen van zich af tegen een bovennatuurlijke kracht als Ole, iets wat ongeloofwaardig overkomt door vertolkster Juno Temples kalme, tot vervelens toe opgewekte voorkomen.

Personages blijven steken in typetjes die tonaal gezien weinig aan elkaar sluiten. Van Jon Hamm als de sheriff gaat een sterke dreiging uit, maar zijn achtergrond als christenfundamentalistische MAGA-idioot krijgt een simplistische uitwerking. En waar Joe Keery de sympathieke kerel Steve Harrington speelt in Stranger Things, laat hij nu elke nuance varen als de gemene Gator. Maker Noah Hawley heeft dit seizoen zulk overduidelijk moralisme in petto. Alsof arme politieagente Indira al niet genoeg reden heeft haar nietsnut van een man te verlaten, komt er op het moment suprême nog een schepje bovenop met nog een scheve actie.

Lorraines trouwe advocaat Danish Graves voelt exemplarisch voor de aanpak van dit seizoen. Net gekleed voert hij haar plannen uit, getooid met ooglapje. Zulke uiterlijke foefjes kunnen echter het krakkemikkige geheel niet oplappen. Tierelantijntjes zoals een voice-over van Jason Schwartzman (als een personage uit seizoen vier) komen vooral over als afleidingsmanoeuvres voor het povere verhaal waarin iedereen meer een schaakstuk dan een persoon lijkt.

Net zo frivool komen de overmatige verwijzingen naar films van de gebroeders Coen over. Ook Hawley en zijn mede-regisseurs sneeuwen de enkele aangestipte thema's zoals toeval of schuld onder met technische hoogstandjes en pastiche. Dat maakt het seizoen vlak, want de karikaturale personages voorkomen dat de gebeurtenissen aanvoelen als steeds verdergaande escalatie. Wanneer de beeldtekst zoals altijd verzekert dat alles is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, lijkt dat daarom meer huichelachtig dan komisch. Dat geldt ook voor een aflevering die Dorothy’s achtergrond onnodig herkauwt, met een ergerlijk voor de hand liggende ontknoping.

In eerdere seizoenen van Fargo voelden alle verschillende personages en verhaallijnen vernuftig met elkaar verweven, waarmee een pakkend universum werd gecreëerd. Het vijfde seizoen stevent echter lijnrecht op het centrum van het labyrint af. Buiten de moralistisch opgezette tegenstellingen en het misplaatst karikaturale karakter om blijft vooral een ordinaire thriller over.

★★☆☆☆

Fargo is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert dit favoriete duo terug in 'The Last of Us'? Producent verklapt meer over Bill en Frank
Series / Nieuws

Keert dit favoriete duo terug in 'The Last of Us'? Producent verklapt meer over Bill en Frank

De producent van de serie geeft antwoord op de vraag die fans al een jaar hebben.

Deze week is het een jaar geleden dat The Last of Us van start ging op HBO Max. De serie wordt een jaar later nog steeds veel besproken.

We weten natuurlijk al dat er een tweede seizoen komt dat volgend jaar van start zal gaan. Los daarvan vragen fans zich ook af of er nog andere series in de franchise komen.

Bill & Frank


Een mogelijke spin-off zou zich bijvoorbeeld kunnen focussen op personages Bill en Frank. Die twee personages waren de hoofdrolspelers van de veelbesproken derde aflevering Long, Long Time.

In gesprek met Deadline ging producent Craig Mazin in op die optie. ''Ik ben heel trots op de episode met Bill en Frank'', zei Mazin. ''Maar er komt niet meer over Bill en Frank''.

HBO Max


Hij ging ook in op de opmerkingen van acteur Nick Offerman, die recentelijk zei dat er al een prequel gepitcht was. ''Wat Nick zei was een soort van grap. We zijn heel blij met datgene dat we al gedaan hebben.''



De uitspraken van Mazin zijn droevig nieuws voor fans die hoopten op meer. De episode met Bill en Frank – en natuurlijke alle andere episodes van The Last of Us – bekijk je op HBO Max
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Onwaarschijnlijke liefdesgeschiedenis op de set van Videolandserie 'Máxima'
Series / Celebrity

Onwaarschijnlijke liefdesgeschiedenis op de set van Videolandserie 'Máxima'

Komende lente brengt Videoland een unieke serie uit over koningin Máxima en haar leven, met verrassende gebeurtenissen op de set.

Dit voorjaar zal Videoland een unieke serie uitbrengen over onze eigen koningin Máxima en haar turbulente leven. Ook op de set ging het er vurig aan - zo erg zelfs, dat er meer uit is gekomen dan men had verwacht.

Martijn Lakemeijer en de Argentijnse Delfina Chaves spelen in de biografische dramaserie de hoofdrollen van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Voor de camera vormen ze een stelletje, maar erbuitenom ondertussen ook.

Het leven van een koningin


De aankomende royaltyserie is opgenomen in Argentinië, Spanje, New York en Nederland en volgt zo alle locaties waar Máxima heeft vertoefd.

De bestseller Moederland: de jonge jaren van Máxima Zorreguieta vormde de inspiratie voor de Videolandserie, en werd geschreven door Marcia Luyten in 2021.

Veel plezier samen


Tijdens een gesprek met RTL Boulevard liet het nieuwe koppel meer los. Chaves deelde: "Tijdens het werken hadden we altijd veel plezier. Het was een lang avontuur en het was hard werken. Ik heb het gevoel dat we elkaar goed gezelschap hebben gehouden. En ja, er is een chemie tussen ons."



Lakemeijer voegde daar nog aan toe: "Toen we klaar waren met filmen in september hadden we besloten om elkaar op te zoeken. Ook nog na het filmen.” En zo geschiedde.

Kijken


De zesdelige serie Máxima is vanaf 20 april te zien bij Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Sopranos' viert het 25-jarige jubileum maar de bedenker David Chase heeft de serie nog nooit gezien
Series / Nieuws

'The Sopranos' viert het 25-jarige jubileum maar de bedenker David Chase heeft de serie nog nooit gezien

De iconische dramaserie schreef geschiedenis, alleen keek David Chase er niet naar.

Er kan weinig over The Sopranos gezegd worden dat niet al eerder gezegd of opgeschreven is. De HBO-serie vierde onlangs haar 25-jarige jubileum.

The Sopranos had relatief weinig plot maar bood een karakterstudie van de hoofdpersoon Tony Soprano (James Gandolfini) en had daarnaast een totaal andere kijk op de maffia. David Chase gaf naar aanleiding van het bijzondere jubileum een interview met EL PAÍS.

Geheugen opgefrist


Op de vraag welke aflevering zijn favoriet was kwam Chase met een verrassend antwoord. Hij gaf namelijk aan dat hij The Sopranos nooit in zijn geheel gezien had.

Hier en daar had hij wat afleveringen bekeken, maar daar bleef het verder bij. Naar aanleiding van het jubileum had Chase zijn geheugen wat opgefrist.

Welverdiende tweede plaats


Chase is nog steeds bijzonder te spreken over de veel te vroeg overleden James Gandolfini, wiens vertolking van de gangster ideaal was. Naast Tony stond Corrado "Junior" Soprano (Dominc Chianese) op een welverdiende tweede plaats.



Chase heeft The Sopranos weliswaar niet als eindproduct gezien, maar gezien zijn betrokkenheid achter de schermen zit het met zijn kennis ongetwijfeld nog steeds prima. Je kunt The Sopranos volledig bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 bikkelharde thrillerseries op Netflix wil je in één ruk afkijken
Series / Featured

Deze 4 bikkelharde thrillerseries op Netflix wil je in één ruk afkijken

Zet één van deze spannende series op om het barre weer buiten gauw te vergeten.

Voor keiharde thrillers zit je bij Netflix bij het juiste adres. Check snel of je alle onderstaande series al gezien hebt, en zo niet, welke ervan jij vanavond nog op gaat zetten.

Fool Me Once



Wanneer ex-soldaat Maya haar vermoorde man ziet op een geheime nannycam, brengt ze een dodelijk complot aan het licht dat ver teruggaat in het verleden. Bekijk nu bij Netflix.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Pieces of Her



Een gewelddadige gebeurtenis onthult een geheim uit het verleden van de moeder van Andy. Tijdens haar zoektocht naar antwoorden wordt ze geconfronteerd met gevaarlijke mensen en ontdekt ze dat deze geschiedenis haar nooit los zal laten. Bekijk nu bij Netflix.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Stay Close



Zeventien jaar na het verdwijnen van Carlton Flynn gebeurt op exact dezelfde datum precies hetzelfde met Stewart Green. De nieuwe vermissing is de eerste dominosteen in een lange reeks, die de levens van vele betrokkenen overhoop gooit. Bekijk nu bij Netflix.



Copycat Killer



Een seriemoordenaar profiteert van de mediabelangstelling voor zijn moorden en manipuleert zijn slachtoffers, de politie en de media, waardoor de moorden een mediageniek spektakel worden. Bekijk nu bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zal 'The Rings of Power' seizoen 2 dit raadsel uit Tolkiens mythologie eindelijk onthullen?
Series / Featured

Zal 'The Rings of Power' seizoen 2 dit raadsel uit Tolkiens mythologie eindelijk onthullen?

De Tweede Era van de fictieve geschiedenis van Midden-aarde biedt een kans voor de makers.

The Rings of Power speelt zich honderden jaren voor de gebeurtenissen in The Lord of the Rings af. Hierdoor kun je in principe met een verhaallijn komen die vragen uit de wereldberoemde trilogie beantwoordt.

In The Two Towers wordt gerefereerd aan het lot van de Entvrouwen, maar het is niet bekend wat er met hen gebeurd is. Strikt gesproken kunnen de makers dit verwerken in seizoen 2 van The Rings of Power, dit zou echter tegen Tolkiens visie voor zijn mythologie ingaan.

Nooit meer iets vernomen


In de tweede film uit de trilogie vertelt de Ent Boombaard aan Merijn (Dominic Monaghan) en Pepijn (Billy Boyd) dat de Entvrouwen gedurende de Tweede Era het Fangornwoud verlieten. Ze wilden een tuin aanleggen in de Bruine Landen.

Sinds de Tweede Era is echter nooit meer iets van ze vernomen. De Enten gingen naar ze op zoek maar aan het begin van de Derde Era troffen ze de Bruine Landen verwoest aan.

Recht doen


Gezien het tijdperk en de huidige verhaallijn van The Rings of Power hebben de makers hier een mogelijkheid om dit raadsel te onthullen. De vraag is echter of dit recht doet aan Tolkiens idee voor Midden-aarde.



De schrijver zag zijn legendarium als een fictieve geschiedenis. De 'schrijvers' van deze geschiedenis wisten nu eenmaal niet alles, en met dit in het achterhoofd wilde de Britse schrijver Midden-aarde geloofwaardig houden.

Mythisch tijdperk


Ook gaf Tokien in een van zijn nagelaten brieven aan dat "zelfs [in] een mythische tijdperk bepaalde zaken een raadsel [moeten blijven]". The Rings of Power doet er wat dat betreft dus goed aan om juist niet alles te willen onthullen. Kijk The Rings of Power op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze sterke oorlogsfilm verrijkt Netflix binnenkort: 'Wil' is een dikke aanrader
Films / Nieuws

Deze sterke oorlogsfilm verrijkt Netflix binnenkort: 'Wil' is een dikke aanrader

De oorlogsfilm Wil van regisseur Tim Mielants is gewoon supergoed: echt kijken.

Vorig jaar verschenen er een mooi aantal goede oorlogsfilms die zich afspeelden tijdens verschillende oorlogen. Denk maar aan de grote films Oppenheimer, The Covenant en Napoleon.

Een duidelijk kleinere, maar zeker niet mindere oorlogsfilm, die in 2023 indruk maakte, is Wil. De film van regisseur Tim Mielants zie je binnenkort op Netflix.

Tweede Wereldoorlog


De film speelt zich af in Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wilfried Wils wordt hulpagent, maar heeft eigenlijk bar weinig te vertellen. De Duitsers bepalen alles. Hij moet zichzelf zien te redden tussen de onderdrukker, het verzet en Belgen die zich aansluiten bij de Duitsers.

Wil wordt gespeeld door Stef Aerts die je mogelijk kent uit films als Adem en Belgica en de serie Callboys. Andere rollen komen van onder andere Matteo Simoni, Annelore Crollet, Dirk Roofthooft, Kevin Janssens, Koen De Bouw en Pierre Bokma.

Netflix


Mocht je de film niet in het filmhuis hebben gezien, of via video on demand, dan kun je Wil vanaf woensdag 31 januari kijken op Netflix.



FilmTotaal-recensent Ruud Vos beloonde de film met 4,5 ster en schreef in zijn recensie: "[Tim Mielants] heeft weliswaar een verhaal te pakken dat het meer moet hebben van intensiteit dan van eigenzinnige originaliteit, maar het is fijn om te bemerken dat in de juiste handen zélfs het WOII-genre niet oververzadigd voelt."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De gouden aanpak die 'Lucifer' een nieuw leven gaf op Netflix: Tom Ellis trok alles uit de kast
Series / Nieuws

De gouden aanpak die 'Lucifer' een nieuw leven gaf op Netflix: Tom Ellis trok alles uit de kast

Sommige hoofdrolspelers hebben echt heel veel over voor hun rol en hun serie.

Het is een van die succesverhalen van de terugkomst van een publiekslieveling: de hitserie Lucifer werd geannuleerd door televisienetwerk Fox, maar kreeg bij Netflix een nieuw leven, en dat lag vooral aan één acteur.

Het was namelijk acteur Tom Ellis die een cruciale rol speelde bij het veiligstellen van de toekomst van het geliefde Lucifer. Na de annulering nam Ellis, die in de serie de charismatische Lucifer Morningstar speelt, het heft in eigen handen.

De macht van social media


Terwijl hij op een conventie in Rome was, kreeg Ellis het ontmoedigende nieuws van de annulering te horen en besloot het zelf aan de fans te vertellen via social media. De reactie was overweldigend, met fans die een overvloed aan liefde en steun uiten.

Hij kreeg al snel een telefoontje van Peter Roth, hoofd van Warner Bros. TV, die de overweldigende activiteit op social media had gezien, en verzekerde Ellis dat ze opties aan het verkennen waren om de serie nieuw leven in te blazen.

Het smeulend vuurtje aanwakkeren


Roth vroeg aan Ellis of hij in de tussentijd even iedereen lekker kon houden omtrent het nieuws van een mogelijke doorstart van Lucifer en Ellis greep die kans met beide handen aan.



Hij sprak sindsdien bij vrijwel elk persmoment en elk interview over de geannuleerde serie en wat het allemaal met de cast en crew heeft gedaan. Ellis benadrukt vooral de door fans gedreven campagne om Lucifer te redden.

Pluggen blijkt succesvol


De inspanningen van Ellis werden niet over het hoofd gezien, en de samensmelting van fan-campagnes en zijn pleidooi speelde een cruciale rol bij Netflix die Lucifer uiteindelijk oppikte voor een vierde seizoen, later verlengd tot in totaal zes seizoenen.



Kijk alle afleveringen van Lucifer op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. 18+ LEGO-set met bijna 1.400 steentjes beloont de nostalgische gevoelens helemaal

  5. 5. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

Bekijk alle artikelen