search
Netflix verwijdert opnieuw handige optie: gooit het nu op gevoelens

Netflix verwijdert opnieuw handige optie: gooit het nu op gevoelens

Lange tijd werden series en films aan je gekoppeld met een Match-percentage.

Bram de Groot
Op dit moment zie je bij de series en films op Netflix nog een "Match-percentage" staan. Dit percentage vertelt je hoe de serie aansluit op jouw interesses. Volgens Netflix. Dit gaat spoedig verdwijnen.

Volgens IndieWire heeft een Netflix-vertegenwoordiger bevestigd dat de streamer stopt met het Match-algoritme. Het percentage kwam in beeld toen Netflix stopte met de in 2023 verwijderde "Surprise Me"-functie waarmee kijkers zich konden laten verrassen met een willekeurige film of serie.

Netflix Tags


Nu gaat Netflix meer inzetten op de tags die onder een serie of film worden geplaatst. Dit zijn een of twee woorden die de titel omschrijven. Volgens de New York Times zouden er maar liefst dertig mensen werken aan de tags.

Een voorbeeld. Bij de Nederlandse serie Ferry: De Serie staan de woorden 'Spannend', 'Thriller' en 'Drugsbaron' en de recente hitserie Fool Me Once wordt omschreven met de woorden 'Psychologisch', 'Spannend' en 'Mysterie'.

"Dit is iets voor mij"


"Stel je eens voor dat er tijdschriften zijn zonder omslagteksten, en er staan alleen maar foto’s op" zei Allan Donald, productdirecteur bij Netflix, tegen de NYT. "Tags maken net zo’n groot verschil als een coverline in die snelle ‘dit is iets voor mij’-beslissing."Er zouden ondertussen drieduizend Tags aanwezig zijn onder de films en series op Netflix.

Aanbevolen artikelen