search
Netflix vindt een nieuw kijkcijferkanon in de mysteriethriller met Johnny Depp

Netflix vindt een nieuw kijkcijferkanon in de mysteriethriller met Johnny Depp

Sinds enkele dagen staat de thriller Murder on The Orient Express uit 2017 op Netflix.

Bram de Groot
Met volle vaart knalt de film Murder on The Orient Express de Netflix Top 10 binnen. De mysteriethriller van regisseur Kenneth Branagh deed het in 2017 erg goed in de bioscopen en nu dus ook op Netflix. De film staat gelijk op plek twee in de toplijst van de streamer.

Met een opbrengst van meer dan $351 miljoen gaf Branagh een sterke kickstart aan zijn reeks films waarin hij zelf Hercule Poirot speelt, bekend uit de boeken van schrijfster Agatha Christie.

Al twee vervolgen


In 2022 en 2023 verschenen de vervolgen Death on the Nile (2022) en A Haunting in Venice (2023). Na een zeer redelijke ontvangst van Murder on The Orient Express deden deze opvolgers het op alle vlakken (flink wat) minder.

Murder on The Orient Express heeft opvallend veel grote namen aan boord. We zien Johnny Depp als passagier John Cassetti, Willem Dafoe als Cyrus Bethmann Hardman en Penélope Cruz als Pilar Estravados.

Wie heeft het gedaan?


De film, hier te zien op Netflix, is een typische whodunit. Dergelijke films vallen vaak goed in de smaak. Murder on The Orient Express bleek echter net aan 'fresh' te zijn op Rotten Tomatoes, met zestig procent.De critics consensus op Rotten Tomatoes luidt als volgt: "Stijlvolle productie en een all-star ensemble zorgen ervoor dat deze Murder on the Orient Express niet uit de rails loopt, ook al bouwt de film nooit helemaal op tot de illustere stoomkracht van zijn klassieke voorganger."

Aanbevolen artikelen