search
Deze sterke oorlogsfilm verrijkt Netflix binnenkort: 'Wil' is een dikke aanrader

Deze sterke oorlogsfilm verrijkt Netflix binnenkort: 'Wil' is een dikke aanrader

De oorlogsfilm Wil van regisseur Tim Mielants is gewoon supergoed: echt kijken.

Bram de Groot
Vorig jaar verschenen er een mooi aantal goede oorlogsfilms die zich afspeelden tijdens verschillende oorlogen. Denk maar aan de grote films Oppenheimer, The Covenant en Napoleon.

Een duidelijk kleinere, maar zeker niet mindere oorlogsfilm, die in 2023 indruk maakte, is Wil. De film van regisseur Tim Mielants zie je binnenkort op Netflix.

Tweede Wereldoorlog


De film speelt zich af in Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wilfried Wils wordt hulpagent, maar heeft eigenlijk bar weinig te vertellen. De Duitsers bepalen alles. Hij moet zichzelf zien te redden tussen de onderdrukker, het verzet en Belgen die zich aansluiten bij de Duitsers.

Wil wordt gespeeld door Stef Aerts die je mogelijk kent uit films als Adem en Belgica en de serie Callboys. Andere rollen komen van onder andere Matteo Simoni, Annelore Crollet, Dirk Roofthooft, Kevin Janssens, Koen De Bouw en Pierre Bokma.

Netflix


Mocht je de film niet in het filmhuis hebben gezien, of via video on demand, dan kun je Wil vanaf woensdag 31 januari kijken op Netflix.FilmTotaal-recensent Ruud Vos beloonde de film met 4,5 ster en schreef in zijn recensie: "[Tim Mielants] heeft weliswaar een verhaal te pakken dat het meer moet hebben van intensiteit dan van eigenzinnige originaliteit, maar het is fijn om te bemerken dat in de juiste handen zélfs het WOII-genre niet oververzadigd voelt."

Aanbevolen artikelen