search
Zal 'The Rings of Power' seizoen 2 dit raadsel uit Tolkiens mythologie eindelijk onthullen?
Series / Featured

Zal 'The Rings of Power' seizoen 2 dit raadsel uit Tolkiens mythologie eindelijk onthullen?

De Tweede Era van de fictieve geschiedenis van Midden-aarde biedt een kans voor de makers.

The Rings of Power speelt zich honderden jaren voor de gebeurtenissen in The Lord of the Rings af. Hierdoor kun je in principe met een verhaallijn komen die vragen uit de wereldberoemde trilogie beantwoordt.

In The Two Towers wordt gerefereerd aan het lot van de Entvrouwen, maar het is niet bekend wat er met hen gebeurd is. Strikt gesproken kunnen de makers dit verwerken in seizoen 2 van The Rings of Power, dit zou echter tegen Tolkiens visie voor zijn mythologie ingaan.

Nooit meer iets vernomen


In de tweede film uit de trilogie vertelt de Ent Boombaard aan Merijn (Dominic Monaghan) en Pepijn (Billy Boyd) dat de Entvrouwen gedurende de Tweede Era het Fangornwoud verlieten. Ze wilden een tuin aanleggen in de Bruine Landen.

Sinds de Tweede Era is echter nooit meer iets van ze vernomen. De Enten gingen naar ze op zoek maar aan het begin van de Derde Era troffen ze de Bruine Landen verwoest aan.

Recht doen


Gezien het tijdperk en de huidige verhaallijn van The Rings of Power hebben de makers hier een mogelijkheid om dit raadsel te onthullen. De vraag is echter of dit recht doet aan Tolkiens idee voor Midden-aarde.De schrijver zag zijn legendarium als een fictieve geschiedenis. De 'schrijvers' van deze geschiedenis wisten nu eenmaal niet alles, en met dit in het achterhoofd wilde de Britse schrijver Midden-aarde geloofwaardig houden.

Mythisch tijdperk


Ook gaf Tokien in een van zijn nagelaten brieven aan dat "zelfs [in] een mythische tijdperk bepaalde zaken een raadsel [moeten blijven]". The Rings of Power doet er wat dat betreft dus goed aan om juist niet alles te willen onthullen. Kijk The Rings of Power op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen