search
'The Sopranos' viert het 25-jarige jubileum maar de bedenker David Chase heeft de serie nog nooit gezien
Series / Nieuws

'The Sopranos' viert het 25-jarige jubileum maar de bedenker David Chase heeft de serie nog nooit gezien

De iconische dramaserie schreef geschiedenis, alleen keek David Chase er niet naar.

Er kan weinig over The Sopranos gezegd worden dat niet al eerder gezegd of opgeschreven is. De HBO-serie vierde onlangs haar 25-jarige jubileum.

The Sopranos had relatief weinig plot maar bood een karakterstudie van de hoofdpersoon Tony Soprano (James Gandolfini) en had daarnaast een totaal andere kijk op de maffia. David Chase gaf naar aanleiding van het bijzondere jubileum een interview met EL PAÍS.

Geheugen opgefrist


Op de vraag welke aflevering zijn favoriet was kwam Chase met een verrassend antwoord. Hij gaf namelijk aan dat hij The Sopranos nooit in zijn geheel gezien had.

Hier en daar had hij wat afleveringen bekeken, maar daar bleef het verder bij. Naar aanleiding van het jubileum had Chase zijn geheugen wat opgefrist.

Welverdiende tweede plaats


Chase is nog steeds bijzonder te spreken over de veel te vroeg overleden James Gandolfini, wiens vertolking van de gangster ideaal was. Naast Tony stond Corrado "Junior" Soprano (Dominc Chianese) op een welverdiende tweede plaats.



Chase heeft The Sopranos weliswaar niet als eindproduct gezien, maar gezien zijn betrokkenheid achter de schermen zit het met zijn kennis ongetwijfeld nog steeds prima. Je kunt The Sopranos volledig bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen