search
Deze 'Grey’s Anatomy'-kloon staat op een aandoenlijke 0% op Rotten Tomatoes
Series / Nieuws

Deze 'Grey’s Anatomy'-kloon staat op een aandoenlijke 0% op Rotten Tomatoes

Het succes van Grey's Anatomy leidde niet tot succes voor Miami Medical.

In Nederland hadden we Medisch Centrum West en later CMC. In Amerika was ER een enorm succes en later verscheen Grey's Anatomy, nog altijd een van de succesvolste series wereldwijd.

Successen leiden vaak tot vergelijkbare initiatieven. Zo verscheen in 2010 de serie Miami Medical of Miami Trauma van bedenker Jeffrey Lieber (Lost) en producent Jerry Bruckheimer. Het bleek een enorme flater.

Kloon


De zender CBS startte met de serie op 2 april 2010 en er werden in totaal dertien afleveringen uitgezonden. Al tijdens het seizoen bevestigde CBS dat de serie geen tweede seizoen zou krijgen. Dit was slecht nieuws voor de cast die vooral bestond uit vijf vaste personages.

In Miami Medical zien we rollen van onder andere Jeremy Northam (The Crown), Lana Parrilla (Once Upon a Time), Mike Vogel (The Brave), Elisabeth Harnois (CSI: Crime Scene Investigation) en Omar Gooding (Family Time).

Miami Medical


De serie volgt het professionele en privéleven van een team van traumachirurgen. Hieronder zie je beelden uit Miami Medical.



De ziekenhuisserie blijkt een van de grootste flops van producent Jerry Bruckheimer en zijn team. De producent is ook verantwoordelijk voor series als CSI, Without a Trace, Cold Case en Lucifer.

Oorzaak


Het probleem van de serie was mogelijk dat de serie te gefocust was op de traumachirurgen, waardoor de serie saai werd. Daarnaast was er dan weer te weinig focus op de artsen en patiënten zelf, aangezien de actievolle aanleiding van de operatie veel tijd in beslag nam.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen