search
Nieuwe Nederlandse oorlogsserie krijgt trailer: eerste beelden 'De Joodse Raad' van 'NPO Start'
Series / Trailer

Nieuwe Nederlandse oorlogsserie krijgt trailer: eerste beelden 'De Joodse Raad' van 'NPO Start'

Paula van der Oest verfilmt het boek van Hans Knoop over de deportatie van Nederlandse Joden.

Series en films over de Tweede Wereldoorlog weten vaak veel kijkers te trekken. Nederlandse producties als Zwartboek en Riphagen deden het goed. In maart verschijnt de nieuwe Nederlandse serie De Joodse Raad op NPO Start.

De miniserie is een verfilming van het boek van Hans Knoop en Paula van der Oest (Tonio, Lucia de B.) heeft de regie. Er zijn rollen te zien van Pierre Bokma, Claire Bender en Jack Wouterse.

Deportatie uit Nederland


De serie heeft ook al een uitgebreide beschrijving: Vanuit geen ander land in West-Europa zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog verhoudingsgewijs zoveel Joden gedeporteerd en vermoord als uit Nederland. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?

De synopsis vervolgt: De Nederlandse autoriteiten werkten vanaf het begin van de bezetting mee aan het afzonderen en registreren van de Joodse bevolking. Na de oprichting van de Joodsche Raad zorgde dit door de bezetter opgerichte orgaan voor de communicatie met de belaagde Joodse gemeenschap.

Maart 2024


De vijfdelige miniserie start op 10 maart op NPO Start en wordt uitgezonden door de EO. Hieronder zie je de trailer.



Binnenkort verschijnt de film Wil op Netflix en dat is ook een enorme aanrader als je wilt zien hoe Belgische handhavers moesten werken tijdens de Tweede Wereldoorlog in België.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen