search
'Outlander': de film die nooit gemaakt werd, maar wel uitgroeide tot een hitserie
Series / Nieuws

'Outlander': de film die nooit gemaakt werd, maar wel uitgroeide tot een hitserie

Het duurde meer dan 20 jaar totdat 'Outlander' bewerkt werd tot een serie, maar er waren wel plannen door de jaren heen.

Hoewel de serie Outlander het verhaal van de boeken van Diana Gabaldon introduceerde bij een enorm aantal mensen, was het niet de eerste geplande bewerking van het verhaal. Er waren door de loop van de jaren een hoop plannen voor films, maar geen van deze werd ooit echt in werking gezet.

Sinds de publicatie van het eerste Outlander boek is het verhaal een enorme hit. De boekenserie van Gabaldon loopt meer dan 30 jaar later nog steeds en er zijn inmiddels al meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. Het is daarom ook best verbazingwekkend dat de serie van Starz de eerste bewerking is van het verhaal.

Opmerkelijke keuze


Dat was ook bijna anders geweest. Gabaldon onthulde in een interview dat het er op een bepaald moment in de jaren 90 op leek dat Liam Neeson de rol van Jamie zou spelen in een film van Outlander. En daarnaast noemde ze ook nog een andere acteur die de rol bijna had gespeeld, namelijk Sean Connery.

Hoewel Connery zelf Schots is, was dit toch een opmerkelijke keuze geweest. In 1991 was de acteur namelijk al 61 jaar oud, terwijl Jamie aan het begin van de boeken pas 22 is. Dat was wel een heel groot leeftijdsverschil geweest…

Immens succes


Toen er sprake was van een filmadaptatie in 2012, werd actrice Katherine Heigl overwogen voor de rol van Claire. Maar ook dit ging uiteindelijk niet door. Gelukkig konden fans ruim twintig jaar nadat het eerste boek werd uitgebracht eindelijk hun favoriete personages op hun scherm bewonderen, toen de serie uitkwam in 2014.Uiteindelijk was dit ook duidelijk de juiste keuze. In een serie kun je veel meer details kwijt dan in een film, en Outlander groeide dan ook uit tot een immens succes. Bekijk Outlander op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen