search

Ons nieuws van vrijdag 19 januari 2024

Recensie Videoland-serie 'Caroline'
Recensie

Recensie Videoland-serie 'Caroline'

BBB-politicus Caroline van der Plas is open en eerlijk, maar dat is vooropgezet spel in deze kleffe docu.

Regie: Jaïr Ferwerda | Afleveringen: 2 | Speelduur: 47-49 minuten | Jaar: 2024

Vanaf het moment dat ze met haar tractor het Binnenhof opreed was Caroline van de Plas een verfrissende verschijning die authenticiteit en nuchterheid uitstraalde. Dat volop de spot gedreven werd met haar on-Haagse voorkomen wist ze met zelfspot niet alleen te pareren maar zelfs te ownen. Maar hoe authentiek is de voorvrouw van de BoerBurgerBeweging? Het antwoord op deze vraag gaat de kijker niet krijgen in het tweedelige portret dat politiek verslaggever Jaïr Ferwerda van haar maakte.

De olijke RTL-reporter begon met filmen toen het kabinet Rutte IV viel over de asielkwestie en stopte toen de BBB bij de verkiezingen zeven zetels in de Tweede Kamer won. De weg daarnaartoe was geplaveid met kleine relletjes over de wel-of-niet-premierskandidaat Mona Keijzer, een biografie die Van der Plas' privéleven erbij haalde, een stompzinnige uitspraak tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen en een vocaal gastoptreden in Ahoy dat uiteindelijk geen doorgang vond.

Het zijn, op het uitspitten van haar verleden na, hobbeltjes die nauwelijks enige naam mogen hebben. Echte schandalen werden Van der Plas en de BBB bespaard. Maar dieper dan dat gaat Ferwerda ook niet. Bij documentaires als deze is het altijd de vraag of de makers echt overal bij mochten zijn en zo ja, of al het geschoten materiaal mocht worden gebruikt. Met een strategische montage kan je een persoonlijkheid maken of breken. Zeker als je Van der Plas' Ierse moeder en twee zoons interviewt.

De gewoonheid van Caroline van der Plas straalt ervan af, tot het niveau dat ze er al dan niet bewust mee koketteert. Als ze Keijzer en parlementaire overlopers van JA21en PVV thuis ontvangt, dan is dat in een Nederlandse verjaardagsetting in een rijtjeshuis in Deventer, in een kringetje met bij wijze van spreken een augurkje gerold in een plakje boterhamworst als snack. Caroline rijdt auto met een arm uit het raam en een sigaret op de lip. Sommigen zouden het ordinair noemen, maar Caroline doet het er haast om.

Maar waar liggen de wortels van de partij? Het antwoord weten we: bij het op de agrarische sector gerichte marketingbureau ReMarkAble van medeoprichter en Van der Plas politieke steun en toeverlaat Henk Vermeer. Waarom is er geen kritiek op de big-agrolobby die tijdens de huidige coalitieonderhandelingen aast op het ministerie van Landbouw? Het zijn vragen die op de lippen van de kijker zullen branden, maar die Ferwerda verzuimt te stellen.

Dat Van der Plas een keiharde werker is die met weinig slaap af kan, staat buiten kijf. Dat ze een sympathieke persoonlijkheid is die heilige huisjes omverschopt met haar o zo gewoonzijn eveneens. Dat haar nieuwe professie als politicus loodzwaar is en ze na het overlijden van haar tweede echtgenoot een arm om zich heen mist komt flink binnen in de huiskamer. Dat Van der Plas uit de (landbouw)journalistiek en -communicatie komt is geen wonder: ze weet exact hoe ze zichzelf moet neerzetten.

Dat Van der Plas op retorisch vlak regelmatig de plank flink misslaat en kan rekenen op hoongelach van haar mede-Kamerleden is een andere onderbelichte zaak. Ferwerda is meer gericht op het (budget)merk Caroline van der Plas dan op de gewiekste politicus die in de aanloop naar de verkiezingen niet uit de talkshows was weg te slaan. Caroline is dan ook een aaneenschakeling van gemiste kansen die elke kritische blik ontbeert.

★★☆☆☆

Caroline is te zien bij Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans klagen over bloedmooie 'Starlight' uit 'The Boys', doorgeslagen met plastische chirurgie?
Series / Celebrity

Fans klagen over bloedmooie 'Starlight' uit 'The Boys', doorgeslagen met plastische chirurgie?

De mooie Erin Moriarty lijkt behoorlijk wat plastische chirurgie te hebben ondergaan. Iets teveel van het goede?

Een recente Instagram-post van de 29-jarige Erin Moriarty heeft tot flink wat discussie geleid. De mooie actrice, die de rol van Starlight vertolkt in de Prime Video-serie The Boys heeft de opnames van het vierde seizoen van de serie inmiddels afgerond.

"Bekijk hoe ik voor je ogen ont-sophisticate", schreef ze bij haar laatste Instagram-post, een foto die veel kritiek heeft opgeroepen over haar uiterlijk.

Ingreep?


Speculaties suggereren dat de actrice mogelijk verschillende cosmetische ingrepen heeft ondergaan, zoals lipinjecties en een neuscorrectie. Maar was dat nou eigenlijk wel nodig?

Twitter


Een gebruiker op Twitter schreef: "Vrouwen zouden moeten stoppen met plastische chirurgie totdat we weten wat er mis is. Waarom zou je je gezicht verpesten? Dit is Erin Moriarty van 'The Boys'... ze was al zo mooi."

"Zo mooi als ze was in 'The Boys' en dan doet ze dit. Op welk punt is 'Starlight' een deelnemer geworden aan 'Temptation Island'?" merkte een andere twitteraar op.Bekijk op instagram


Kijken


Bekijk Moriarty in het succesvolle The Boys op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-showrunners spreken zich uit: ''Dit zouden we anders hebben gedaan''
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-showrunners spreken zich uit: ''Dit zouden we anders hebben gedaan''

De showrunners komen met een verrassende verandering voor de serie.

Na het teleurstellende slotseizoen van Game of Thrones verdwenen showrunners David Benioff en D.B. Weiss jarenlang van het wereldtoneel. Met de naderende première van hun nieuwe serie 3 Body Problem staat het duo opeens weer in de spotlights.

In interviews wordt er uiteraard ook gevraagd naar Game of Thrones. In een gesprek met The Hollywood Reporter kregen ze de vraag of ze achteraf iets graag anders hadden willen doen.

Daenerys


Je zou verwachten dat ze iets zouden willen veranderen aan het laatste seizoen. De manier waarop Daenerys ten onder ging, bijvoorbeeld, of het einde van Jaime en Cersei.

De showrunners gaven echter een verrassend antwoord, en gingen zelfs helemaal terug naar seizoen 1. Fans herinneren zich nog wel het personage Mord, de cipier die Tyrion bewaakt toen hij gevangen zat in de 'sky cells' van de Eyrie.

Mord


''We hadden Mord terug moeten brengen in het verhaal'', zeiden Benioff en Weiss. ''We hadden de perfecte scène ervoor, die met Brienne of The Hound, in een herberg. Mord had de eigenaar kunnen zijn, die op de achtergrond aanwezig is.''Mord kun je in actie zien in seizoen 1 van Game of Thrones op
HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verreweg de coolste van allemaal, alles over 'The Fonz' uit het nostalgische 'Happy Days'
Series / Nieuws

Verreweg de coolste van allemaal, alles over 'The Fonz' uit het nostalgische 'Happy Days'

Henry Winkler speelde 'The Fonz' in de legendarische serie 'Happy Days'

Henry Winkler's iconische vertolking van Arthur Fonzarelli, beter bekend als 'The Fonz' in de tijdloze klassieker Happy Days, is nog altijd HET icoon van coolheid.

Happy Days, de nostalgische televisieklassieker die zijn debuut maakte in de jaren 70, neemt ons mee op een betoverende reis terug naar het Amerika van de jaren 50 en 60. Gecreëerd door Garry Marshall, is de serie niet alleen een viering van vervlogen tijden, maar ook een tijdloos portret van vreugde, vriendschap en familie.

Winkler


Geboren op 30 oktober 1945, begon Winkler zijn acteercarrière in de vroege jaren 70. Hij kreeg landelijke bekendheid met zijn iconische rol als 'The Fonz' in Happy Days. Daarvoor kreeg hij in 1977 en 1978 een Golden Globe. Winkler is inmiddels niet alleen meer acteur, maar ook regisseur, producer en schrijver. Hij won een Primetime Emmy Award in 2018 voor zijn rol in de serie Barry.

The Fonz was niet alleen de stoerste jongen in Happy Days maar hij werd ook een cultureel fenomeen. Zijn beroemde begroeting met de dubbele duim omhoog en het vermogen om een jukebox met een welgemikte klap aan de praat te krijgen, maakten van hem de koning van cool.

Heeeyyy


"Heeeyyy!" was niet zomaar een kreet; het was de uitdrukking van de relaxte en zelfverzekerde houding waarmee The Fonz door het leven ging. Zijn onnavolgbare charisma en zijn vermogen om zelfs de meest lastige situaties met stijl op te lossen, maakten hem geliefd bij kijkers van alle leeftijden.In een interview uit 2018 met Winkler werd hem voorgehouden dat 'The Fonz' tijdens de uitzendingen misschien wel het grootste icoon op televisie was. Winkler reageerde door te stellen dat hij dat destijds wel erg eng vond. Hij werd ineens zo beroemd, maar vooral door de krachtige kenmerken van de rol die hij speelde.

Verschillend


Hij heeft ook toegegeven dat hoewel hij enkele kenmerken deelt met 'The Fonz', zoals loyaliteit aan vrienden en een onderliggend gevoel van boosheid ze fundamenteel verschillend waren van elkaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Terug naar de 00's: gelekt detail over geschrapte 'Lizzie McGuire' revival
Series / Nieuws

Terug naar de 00's: gelekt detail over geschrapte 'Lizzie McGuire' revival

Fans hadden van dit moment kunnen genieten, maar helaas werd de revival van de hitserie Lizzie McGuire geannuleerd.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Iedereen die in begin jaren 2000 opgegroeid is, kent ongetwijfeld de hitserie Lizzie McGuire. Er waren grootse plannen voor een revival, maar dat bleek lastiger dan gedacht. Wel zijn er een paar details over de revival onthuld.

Lizzie McGuire zorgde voor de carrière van Hillary Duff en gaf veel jonge meiden de kans om zichzelf te ontdekken. Onlangs is de interesse voor Lizzie McGuire weer aangewakkerd door het gerucht van een nieuw project.

De revival


Er waren in 2020 plannen voor een revival van de serie met de originele cast. Helaas kwamen de sterren niet op één lijn met elkaar en moest Disney+ de serie annuleren. Echter, er waren op dat moment al twee afleveringen gefilmd en bovendien was er al een groot deel van het script geschreven.

Schrijver Jonathan Hurwitz onthulde onlangs enkele details van de revival op zijn TikTok. Veel fans waren namelijk teleurgesteld door de annulering en vroegen zich af hoe het met Lizzie en Gordo zou zijn, maar ze kwamen voor een grote verrassing te staan.

De details


Volgens Hurwitz zou Ethan Craft, een oude vriend van Lizzie, namelijk een comeback maken in de serie. Bovendien zou de relatie van Lizzie en Gordo niet heel sterk meer zijn. Ondanks de onthulling van Hurwitz blijft er nog wel een brandende vraag over: hoe leidt het bericht van Ethan in aflevering 2 ertoe dat Lizzie de volgende dag wakker wordt in Ethans bed?Helaas zullen we op die vraag nooit meer een antwoord krijgen. Bekijk Lizzie McGuire op Disney+ om alle avonturen van Lizzie nog een keer te beleven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Outlander': de film die nooit gemaakt werd, maar wel uitgroeide tot een hitserie
Series / Nieuws

'Outlander': de film die nooit gemaakt werd, maar wel uitgroeide tot een hitserie

Het duurde meer dan 20 jaar totdat 'Outlander' bewerkt werd tot een serie, maar er waren wel plannen door de jaren heen.

Hoewel de serie Outlander het verhaal van de boeken van Diana Gabaldon introduceerde bij een enorm aantal mensen, was het niet de eerste geplande bewerking van het verhaal. Er waren door de loop van de jaren een hoop plannen voor films, maar geen van deze werd ooit echt in werking gezet.

Sinds de publicatie van het eerste Outlander boek is het verhaal een enorme hit. De boekenserie van Gabaldon loopt meer dan 30 jaar later nog steeds en er zijn inmiddels al meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht. Het is daarom ook best verbazingwekkend dat de serie van Starz de eerste bewerking is van het verhaal.

Opmerkelijke keuze


Dat was ook bijna anders geweest. Gabaldon onthulde in een interview dat het er op een bepaald moment in de jaren 90 op leek dat Liam Neeson de rol van Jamie zou spelen in een film van Outlander. En daarnaast noemde ze ook nog een andere acteur die de rol bijna had gespeeld, namelijk Sean Connery.

Hoewel Connery zelf Schots is, was dit toch een opmerkelijke keuze geweest. In 1991 was de acteur namelijk al 61 jaar oud, terwijl Jamie aan het begin van de boeken pas 22 is. Dat was wel een heel groot leeftijdsverschil geweest…

Immens succes


Toen er sprake was van een filmadaptatie in 2012, werd actrice Katherine Heigl overwogen voor de rol van Claire. Maar ook dit ging uiteindelijk niet door. Gelukkig konden fans ruim twintig jaar nadat het eerste boek werd uitgebracht eindelijk hun favoriete personages op hun scherm bewonderen, toen de serie uitkwam in 2014.Uiteindelijk was dit ook duidelijk de juiste keuze. In een serie kun je veel meer details kwijt dan in een film, en Outlander groeide dan ook uit tot een immens succes. Bekijk Outlander op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Lincoln Lawyer' keert terug voor derde seizoen en onthult gelijk de eerste foto's
Series / Nieuws

'The Lincoln Lawyer' keert terug voor derde seizoen en onthult gelijk de eerste foto's

Later dit jaar keert 'The Lincoln Lawyer' terug voor een derde seizoen.

Goed nieuws voor fans van The Lincoln Lawyer: de productie van het derde seizoen is officieel begonnen! En dat is niet het enige. Er zijn namelijk ook al foto's verschenen van dit nieuwe seizoen, waardoor we alvast een beetje een beeld krijgen van hoe dit eruit gaat zien.

Het nieuwe seizoen zal gebaseerd zijn op het vijfde boek uit de The Lincoln Lawyer-reeks van schrijver Michael Connelly, dat Gods of Guilt heet. Op de foto's zien we Manuel Garcia-Rulfo op de set staan. Ook zien we Neve Campbell en Garcia-Rulfo samen op de bank zitten.

Flashback


Makers Ted Humphrey en Dailyn Rodriguez hebben in een statement aan Deadline onthuld dat het seizoen begint met een flashback. Er zal onderzocht worden hoe Mickey Haller precies de persoon geworden is die hij momenteel is.

"Hoewel seizoen 3 van The Lincoln Lawyer gebaseerd is op Michael Connelly's roman The Gods of Guilt, hebben we besloten dat een leuke (en aangrijpende) manier om het seizoen binnen te komen zou zijn via een flashback-reeks die ons enig inzicht gaf in hoe Mickey Haller Mickey werd. Haller – niet alleen de briljante strafrechtadvocaat, maar ook de echtgenoot, de vader en de man die hij zou worden".

September of oktober


De fotos en het statement verklappen dat Garcia-Rulfo terug zal keren als Mickey Haller. Ook is de verwachting dat Becki Newton (Lorna), Jazz Raycole (Izzy), Angus Sampson (Cisco) en Yaya DaCosta (Andrea Freemann) allemaal zullen terugkeren.Er is nog geen precieze releasedatum bekend voor het derde seizoen van The Lincoln Lawyer, maar de verwachting is dat het seizoen in september of oktober van dit jaar op Netflix zal verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van HBO Max' grootste successen krijgt grote update: hoe verder met 'Euphoria'?
Series / Nieuws

Een van HBO Max' grootste successen krijgt grote update: hoe verder met 'Euphoria'?

De HBO-hit werd in 2022 vernieuwd en er is nu eindelijk meer bekend.

Door omstandigheden is er al behoorlijk lange tijd niets meer vernomen over het omstreden Euphoria. Casey Bloys, topman bij HBO, kwam in gesprek met Variety met goed nieuws.

Schrijver en uitvoerend producent Sam Levinson is momenteel druk aan het schrijven voor seizoen 3. Het nieuwste seizoen zal een sprong voorwaarts maken in de tijd, maar het is nog niet bekend of het derde seizoen tevens het laatste is.

Rekening houden


Een praktisch element is natuurlijk het feit dat Zendaya in de tussentijd is uitgegroeid tot een grote ster. Bloys: "Het is natuurlijk geweldig dat de hoofdrolspelers zijn uitgegroeid tot grote sterren en Zendaya al helemaal. Daar moet je nu eenmaal rekening mee houden. Sam Levinson is momenteel druk aan het schrijven, dus we laten zijn ideeën spreken".

Eerder was kostuumontwerpster Heidi Bivens ook enthousiast om weer aan de slag te gaan voor de serie. "Het nieuwste seizoen zal zich naar verluidt vijf jaar in de toekomst afspelen, dus ik ben benieuwd. Ik kijk er naar uit om de scenario's te lezen, Sam [Levinson] zal ons ongetwijfeld weer weten te verrassen," aldus Bivens.

Einde Euphoria


Bloys wilde geen antwoord geven op de vraag of het nieuwste seizoen van Euphoria tevens het laatste is. Wel is bekend dat de serie in 2025 weer verwacht wordt.

.

Je kunt Euphoria streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Boy Swallows Universe'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Boy Swallows Universe'

Waar hartverscheurend en ontroerend elkaar tegenkomen en een beschadigd maar onbevangen knaapje vasthoudt aan zijn idealen.

Regie: Jocelyn Moorhouse, Kim Mordaunt, Bharat Nalluri | Cast: Travis Fimmel (Lyle), Felix Cameron (Eli), Phoebe Tonkin (Frankie), Lee Tiger Halley (Gus), Bryan Brown (Slim), Anthony LaPaglia (Tytus), Simon Baker (Robert), Sophie Wilde (Caitlyn), Christopher James Baker (Ivan), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 49-77 minuten | Jaar: 2024

Midden jaren tachtig liggen de achterbuurten van het Australische Brisbane er barslecht bij en de jonge Eli Bell heeft al meer gezien dan hem lief is. Moeke zit aan de crack, nietsnut stiefpa runt een vuige heroïnehandel en hun huis is een krot. Tal van obscure figuren komen met regelmaat de boel verstieren en elke criminele misstap is al een keer gezet. Ondanks de dagelijkse confrontatie met de krankzinnigheid van zijn jonge bestaan probeert Eli zijn hart te volgen en een goed persoon te blijven. Een heidense opgave wanneer er constant spijkers voor je fiets worden gegooid.

Nope, Boy Swallows Universe heeft weinig te maken met de tienerserie Boy Meets World. We loeren weliswaar mee in de ongebreidelde chaos in het hoofd van een puber, maar Boy Swallows World benadrukt pijnlijkere issues dan schoolproblemen en is zeker geen komedie. Meermaals monden situaties uit in hartzeer, met tragische ontknopingen tot besluit. Toch ligt de kracht van deze serie juist in het inktzwarte segment. Naïef als hij is heeft Eli bijvoorbeeld een penvriend in de bak, van wie hij leert dat straatwijsheid je de wereld brengt. Gevaarlijk advies, helaas met grote gevolgen.

Boy Swallows Universe is een kunststuk dat je recht in het hart raakt. De personages krijgen zo ontzettend veel uitdieping dat ze je onmogelijk onberoerd laten. Vooral de vergeefse strijd van Lyle tekent het verhaal, maar ook hoe broer Gus zijn eigen manieren heeft om zich staande te houden maakt indrukt. Zelfs de drive van de journaliste voor de lokale nieuwslijn is cruciaal. Uiteindelijk is de boodschap een duidelijke: iedereen doet zijn of haar best, maar met grote plannen en goede bedoelingen haal je het lang niet altijd.

Travis Fimmel is de verrassing van de dag. Voor Boy Swallows Universe kruipt hij in een rol die haaks staat op zijn brute Vikings-personage Ragnar Lothbrok. Als de goedbedoelende Lyle raakt hij het publiek met ontroerend spel en een warme wisselwerking met zijn tegenspelers. De serie draait weliswaar grotendeels om Eli, prachtig vertolkt door de opmerkelijk charismatische Felix Cameron, maar het vermogen van Fimmel om na het spelen van verscheidene ruige types zo puur in een rol als deze te staan is bewonderenswaardig. Dankzij Fimmels uitmuntende acteerwerk is het zware verhaal geen zware kost.

Boy Swallows Universe is de verfilming van een gelijknamige semi-autobiografische roman, geschreven door auteur en producent Trent Dalton. Met zijn eigen jeugd en de hobbelige weg van opgroeien als insteek ontstond een boek waar iedereen wel een deel van zichzelf in herkent: de balans willen vinden tussen goed en slecht, de eeuwige hang naar erkenning van een ander, het besef dat de zoektocht naar goedkeuring van de maatschappij er een is met een lege bestemming. Boy Swallows Universe opent je ogen. Want leven is een reis waar je niet onderuit komt.

★★★★☆

Boy Swallows Universe is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw, waargebeurd en compleet idioot misdaaddrama triomfeert op Netflix
Series / Nieuws

Nieuw, waargebeurd en compleet idioot misdaaddrama triomfeert op Netflix

American Nightmare scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix.

De documentaireserie American Nightmare trekt in haar eerste dagen op Netflix enorm veel kijkers. De serie is momenteel de best bekeken serie op de streamingsdienst.

De truecrimedocumentaire is van de producenten die eerder al de populaire documentaire The Tinder Swindler maakten. De serie laat je, net als haar voorganger, echt in grote verbazing achter.

Plot


Denise Huskins en haar vriend Aaron worden in 2015 overvallen in hun huis, ze worden gedrogeerd en Denise wordt meegenomen. Als Aaron de politie vertelt wat er is gebeurd, vindt de politie dat zo ongeloofwaardig, dat ze hem gelijk zelf als hoofdverdachte zien. Hij wordt al snel beschuldigd van de moord op zijn vriendin.

Als Denise vervolgens, twee dagen later opduikt, gaat de politie ervan uit dat Denise en Aaron gezamenlijk de boel proberen op te lichten. Denise en Aaron doen in deze docu voor het eerst hun bijzondere verhaal.

Hoe zit dit nu?


Maakt de politie een grote fout en zo ja, hoe kan dat in vredesnaam? Of speelt er toch meer? Zowel de politie als de media lijken immers volledig overtuigd dat de twee de boel in de maling nemen.

Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het hoofdpersonage in de 'Suits' spin-off krijgt een onthullende omschrijving
Series / Nieuws

Het hoofdpersonage in de 'Suits' spin-off krijgt een onthullende omschrijving

De nieuwe 'Suits'-spin-off zal gaan over een vrouwelijk personage dat slimmer is dan iedereen, maar kampt met een probleem.

Na de hernieuwde populariteit van Suits afgelopen jaar, maakte NBCUniversal recentelijk bekend dat er een spin-off aankomt van de serie. Hierover zijn de eerste details nu bekend, namelijk een beschrijving van het hoofdpersonage.

Volgens de website Puck zal de spin-off zich afspelen op een advocatenkantoor in L.A. dat zich focust op de entertainmentindustrie. Het hoofdpersonage in de spin-off heet Erica, en is te vergelijken met Rachel Zane uit de originele serie.

Slimmer dan iedereen


De gehele omschrijving luidt als volgt: "Zwarte vrouw van in de 30, komt uit Zuid-Californië en is rechtenalumna van Harvard. Wil graag het hoofd van de entertainment afdeling worden. Is goed in het binnenhalen van klanten, maar heeft ergens anders moeite mee. Slimmer dan iedereen".

Het casten van Erica zal binnenkort van start gaan. De spin-off komt op het perfecte moment, aangezien Suits in 2023 een nieuwe golf aan populariteit kreeg en zelfs compleet viral ging.

Weinig informatie


De spin-off werd drie maanden geleden aangekondigd, maar dit is de eerste informatie die tot nu toe naar buiten is gekomen. Bekijk Suits op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt seizoen 2 van 'The Last of Us' nu uitgesteld door de akelige blessure van hoofdrolspeler Pedro Pascal?
Series / Featured

Wordt seizoen 2 van 'The Last of Us' nu uitgesteld door de akelige blessure van hoofdrolspeler Pedro Pascal?

HBO-topman geeft openheid van zaken in een interview met Variety.

De grote prijsuitreikingen in de VS zijn weer in volle gang, en Pedro Pascal had de nodige bekijks. De hoofdrolspeler in The Last of Us verscheen namelijk met zijn arm in een mitella.

Pascal zelf onthulde dat hij een ongelukkige val had gemaakt. Er werd als gevolg hiervan gespeculeerd over een eventuele vertraging van de opnames.

Niet volledig


De precieze aard van de verwonding is niet helemaal duidelijk, behalve dat het niet om een breuk gaat. Pascals schouder is dus functioneel maar niet volledig.

Casey Bloys besprak de programmering van HBO na de staking en ging nader in op het verhaal.

Oplossing


We hoeven ons geen zorgen te maken, zo blijkt. Bloys: "Het filmen wordt niet onderbroken. Ik weet dat het productieteam hiermee bezig is geweest. Wat voor een blessure het precies is kan ik niet zeggen, maar wel dat er een oplossing voor is gevonden".Het is dus goed mogelijk dat Pascal momenteel de minder inspannende scènes filmt waardoor de opnames gewoon door kunnen gaan en er geen achterstand ontstaat. Dit is natuurlijk zowel voor de acteur zelf als voor de fans een ideale oplossing.

Waar te zien?


The Last of Us seizoen 2 wordt in 2025 verwacht. Kijk ondertussen The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De eerste trailer voor 'House of the Dragon' seizoen 2 is met een beetje geluk binnenkort te bekijken
Series / Featured

De eerste trailer voor 'House of the Dragon' seizoen 2 is met een beetje geluk binnenkort te bekijken

Een officiële aankondiging is er niet, maar dit evenement is zo ongeveer de perfecte gelegenheid.

House of the Dragon seizoen 2 gaat dit jaar nog in première, dat staat vast. In dit verband is er natuurlijk automatisch een bijkomende vraag.

Het betreft de nieuwste trailer. Het grootste Amerikaanse sportevenement, de Super Bowl, is ideaal wat dat betreft.

Bereik


Het betreft hier het kampioenschap van de National Football League, oftewel Amerikaans football. Dit jaar wordt dit gehouden op 11 februari. De kijkcijfers zijn altijd enorm, zo keken in 2023 ruim 100 miljoen mensen naar dit evenement.

Om deze reden worden tijdens de uitzending de nodige reclames, maar ook trailers voor series en films vertoond. Je verzekert jezelf hiermee van een gigantisch bereik.

Slimme zet


Voor House of the Dragon zou het dus een slimme zet zijn om de eerstvolgende trailer tijdens Super Bowl te vertonen. Tussen februari en de zomermaanden heb je dan nog tijd om de verwachtingen aan te wakkeren.Voor nu is in elk geval seizoen 1 van House of the Dragon te bekijken, dit kan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er komt een remake van die andere 'The Avengers' (zonder Iron Man en Hulk)
Series / Nieuws

Er komt een remake van die andere 'The Avengers' (zonder Iron Man en Hulk)

Het tijdperk van reboots en remakes gaat gewoon nog even door.

Er wordt naar verluidt momenteel gewerkt aan een remake van de (toen) razend populaire serie uit de jaren 60, The Avengers. Volgens insiders is de pilot al geschreven en wordt het geproduceerd door StudioCanal.

Bijna 50 jaar voordat het Marvel Cinematic Universe (MCU) werd geïntroduceerd, was de naam The Avengers synoniem met de televisieserie die liep van 1961 tot 1969, waarin geheim agent John Steed de strijd aanging tegen het onrecht.

Een echte klassieker


De serie had acteur Patrick Macnee in de hoofdrol als John Steed die als spion voor de Britse overheid werkte samen met zijn vele vrouwelijke partners. De bekendste daarvan was Emma Peel, gespeeld door Diana Rigg. Zij had later nog een grote rol in Game of Thrones als de sluwe Olenna Tyrell.

The Avengers werd gecreëerd door Sydney Newman, die ook medebedenker was van een andere immens populaire Britse televisieserie: Doctor Who. In 1998 werd er nog een minder succesvolle remake gemaakt met Uma Thurman en Ralph Fiennes in de hoofdrol.

Nieuwe generatie


Mickey Down en Konrad Kay dienen als medebedenkers van het project samen met Ben Taylor, die ook de nieuwe serie zal regisseren en als uitvoerend producent zal optreden. Wall to Wall Media zal The Avengers medeproduceren.Op het moment van schrijven heeft StudioCanal nog geen mogelijke releasedatum aangekondigd voor de remake van de The Avengers tv-serie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recente Matt Damon-film gaat Netflix overnemen: het sterk ontvangen 'Stillwater'
Series / Nieuws

Recente Matt Damon-film gaat Netflix overnemen: het sterk ontvangen 'Stillwater'

De prima thriller Still Water uit 2021 komt nieuw binnen in de Netflix Top 10.

Op filmgebied is er weer wat nieuws te beleven. En wat spannends. De film Stillwater is namelijk nieuw online verschenen en staat gelijk in de top tien, een op een achtste plaats.

Matt Damon is de hoofdrolspeler in de misdaadthriller uit 2021. De film laat zien hoe een olieboorder uit Oklahoma zijn dochter bezoekt in een Franse gevangenis. Hij is wanhopig op zoek naar een mogelijkheid om haar onschuld te bewijzen. Ze is schuldig bevonden aan een moord.

Rotten Tomatoes


De film van regisseur Thomas McCarthy, bekend van de Oscarwinnende film Spotlight uit 2015, werd prima ontvangen. Het grote publiek wist Stillwater niet te vinden, en dat betekende dat de film te boek staat als een financiële flop.

Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat de thriller op een prima 75 procent, met een 6,6 als gemiddelde beoordeling. En dat cijfer heeft de film ook op de IMDb.

Netflix


Netflix zette Stillwater op dinsdag 16 januari online en nu staat de film in de Netflix Top 10. Er zijn weinig redenen te bedenken waarom de film niet door meer Netflix-abonnees bekeken zal gaan worden. Het is dus aannemelijk dat de film binnenkort in de bovenste regionen van de lijst is terug te vinden.Verwar de film overigens niet met de animatieserie Stillwater die eind 2020 op de streamer Apple TV+ verscheen. De kans bestaat dat het publiek daardoor ook wat in verwarring raakte.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voor hij zijn grote films maakte speelde Bruce Willis in een opvallende tv-serie
Series / Specials

Voor hij zijn grote films maakte speelde Bruce Willis in een opvallende tv-serie

Bruce Willis brak door met de politieserie Moonlighting in de jaren tachtig, waarin hij samen met Cybill Sheppherd speelde.

Bruce Willis is natuurlijk een van de grote actiehelden uit de jaren tachtig. Voordat hij echt doorbrak met zijn Die Hard-films speelde hij een geweldige rol in een echt jaren tachtig pareltje: Moonlighting. De politieserie was immens populair en voor die tijd echt baanbrekend.

Hij is een van de meest gerespecteerde actiesterren van Hollywood. In 1985 schitterde hij samen met Cybill Sheppherd in deze politieserie. De rollen van de twee privédetectives David Addison en Maddie Hayes waren op hun lijf geschreven.

Blue Moon


Model Maddie Hayes blijft vrijwel berooid achter nadat ze door een beleggingsadviseur is bedrogen. Het enige wat ze nog heeft is een detectivebureau onder de naam Blue Moon Detective Agency. David Addison, de manager, overtuigt haar om het bureau verder samen te leiden. Vanaf dat moment vormen zij een dynamisch duo.

Moonlighting werd oorspronkelijk op ABC uitgezonden, telt 66 afleveringen en heeft vier jaar gedraaid. In elke aflevering werd het duo ingehuurd om een nieuwe zaak te onderzoeken. Drama, romantiek en comedy, daar bleef het publiek destijds voor thuis. De romantische chemie tussen de twee hoofdrolspelers spatte van het scherm.

Carrière


De serie wordt beschouwd als het begin van de carrière van Bruce Willis. Tevens betekende de serie voor Cybill Shepherd een heropleving van haar carrière. De serie werd geïntroduceerd met een anderhalf uur durende televisiefilm en won onder andere zes Emmy’s. Verder won de serie meerdere People's Choice Awards, Golden Globes en Directors Guild of America AwardsDe serie was voor die tijd ook baanbrekend en zeer zeker bekend geworden omdat het regelmatig het vierde scherm doorbrak en ook omdat veel droomscènes effectief verbeeld werden: fantasy binnen comedy en drama. Dat was nog nooit eerder op deze manier vertoond.

Bijrollen van belang


De serie was bedacht door Glenn Gordon Caron, een van de producers van Remington Steele. Naast Bruce Willis en Sybill Sheppherd waren er ook bijrollen van belang weggelegd voor Allyce Beasley, Curtis Armstrong en Jack Blessing.De serie was bij aanvang een grote hit. Na aflevering 14 van seizoen 3 nam de populariteit echter af, waarin Maddie en David openlijk hun relatie bekend maakten. Vanaf dat moment was de romantische spanning er vanaf. In 1989 werd de serie stopgezet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.