search
In 'Homeland' was Claire Danes de grote ster: wat doet de actrice tegenwoordig eigenlijk?
Series / Specials

In 'Homeland' was Claire Danes de grote ster: wat doet de actrice tegenwoordig eigenlijk?

Claire Danes, bekend van haar rol als Carrie Mathison in Homeland, is momenteel bezig met verschillende series en heeft een indrukwekkende carrière op zowel het grote als het kleine scherm.

We missen Carrie Mathison uit Homeland. Waar is de actrice Claire Danes die haar zo voortreffelijk neerzette toch gebleven? Waar is Claire momenteel mee bezig? Zijn er series voorbij gekomen en hebben we die gemist? We zochten het voor jullie uit.

Homeland was ongelooflijk populair van 2011 tot 2020. Claire schitterde in meer dan 96 afleveringen van Homeland, won 8 Emmy’s. Ze is een zeer getalenteerde Amerikaanse actrice die bekend staat om haar veelzijdige acteertalent en haar indrukwekkende carrière op zowel het grote als het kleine scherm.

Golden Globe


Ze begon haar acteercarrière op jonge leeftijd en kreeg al snel erkenning voor haar talent. Een van haar meest opvallende rollen was die van Angela Chase in de baanbrekende televisieserie My So-Called Life, waarvoor ze lovende kritieken en een Golden Globe Award-nominatie ontving.

Ze brak door in de filmindustrie met haar rol in de moderne filmklassieker Romeo & Juliet uit 1996, waarin ze de rol van Juliet vertolkte naast Leonardo DiCaprio. Ook werd ze gevraagd voor de rol van Rose deWitt Bukater in Titanic maar die sloeg ze af omdat ze anders aan Leo zou blijven plakken.

Carrie Mathison


Een van haar bekendste rollen is die van Carrie Mathison in de spannende hitserie Homeland, waarvoor ze meerdere prijzen heeft gewonnen. Daarin speelt ze een bipolaire CIA-agent die ervan overtuigd raakt dat een krijgsgevangene door Al-Qaeda is afgezet en van plan is een terroristische aanslag op Amerikaans grondgebied uit te voeren.



Na Homeland speelde ze in drie miniseries. In 2022 als Cora Seaborne in de miniserie The Essex Serpent en Rachel Fleischman in Fleischman Is in Trouble.

Ontvoering


Het afgelopen jaar als Sam Browne in The Full Circle. De MAX-serie gaat over een onderzoek naar een mislukte ontvoering en onthult lang bewaarde geheimen die meerdere personages en culturen in het huidige New York City met elkaar verbinden.



Naast haar werk als actrice is Danes ook bekend vanwege haar filantropische inzet en haar betrokkenheid bij verschillende goede doelen. Ze is getrouwd met acteur Hugh Dancy en samen hebben ze twee kinderen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen