search
'True Detective' seizoen 4 is geïnspireerd op dit gruwelijke, waargebeurde verhaal
Series / Featured

'True Detective' seizoen 4 is geïnspireerd op dit gruwelijke, waargebeurde verhaal

Ook de afgrijselijke details komen overeen met deze onopgeloste zaak uit 1959.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In True Detective zien we topactrice Jodie Foster die als rechercheur Liz samen met haar partner Evangeline (Kali Reis) een moordzaak met een occult tintje moet zien op te lossen. Een groep wetenschappers is plotseling verdwenen en wordt bevroren in een blok ijs teruggevonden.

LET OP!! Onderstaande bericht bevat mogelijk SPOILERS!!

Het is totaal onduidelijk waarom de wetenschappers de veiligheid van hun onderzoeksstation hebben verlaten om de ijzige nacht in te trekken. Deze verhaallijn heeft elementen ontleend aan de raadselachtige gebeurtenis in de Dyatlov Pas in 1959.

IJzige nacht


Een groep hikers ging toendertijd op expeditie door het Oeralgebergte en kwam onder onverklaarbare en bizarre onmstanigheden om. Toen ze teruggevonden werden bleek dat ze uit hun beschutte tenten de nacht in waren gelopen. Sommigen waren zelfs onvoldoende aangekleed.

De autoriteiten die deze mysterieuze zaak onderzochten hebben nooit achterhaald wat er gebeurd was. Een tweede element dat ontleend is aan het raadsel van de Dyatlov Pas is bepaald luguber te noemen. Bij een van de hikers ontbrak namelijk de tong, een detail dat ook in True Detective opduikt.

Niet geschuwd


De HBO-hitserie heeft eerder occulte elementen in het verhaal verwerkt. De zaak waaraan Liz en Evangeline werken past wat dat betreft prima in het plaatje. Ook hierin weerspiegelt seizoen 4 echter de realiteit.



Er deden destijds namelijk de nodige wilde verhalen de ronde, waarbij bovennatuurlijke theorieën niet werden geschuwd. Het is dus goed mogelijk dat er ook nu weer een paranormaal element in het verhaal verwerkt wordt, net zoals dat in het allereerste begin het geval was. Je kunt True Detective: Night Country streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen