search
Alles wat we tot nu toe weten over de nieuwe 'Harry Potter'-serie op HBO Max
Series / Nieuws

Alles wat we tot nu toe weten over de nieuwe 'Harry Potter'-serie op HBO Max

Het belooft een spectaculaire en vooral langdurige productie te worden.

Het was al een tijdje bekend dat HBO van de mega-succesvolle Harry Potter-filmreeks een serie gaat maken. Daar komt natuurlijk enorm veel bij kijken, en wij hebben alvast op een rijtje gezet wat er tot zover bekend is.

Onlangs verscheen nog het bericht dat de serie een tienjarenplan gaat worden. Het was aanvankelijk de bedoeling dat elk seizoen zich op één boek zou concentreren, maar nu blijkt dat alle boeken binnen een decennium behandeld zullen worden.

Trouwe adaptatie


Hoofd HBO & Max content, Casey Bloys, belooft dat de serie trouw aan het bronmateriaal zal blijven. Om dit te garanderen is schrijfster van de originele boeken, J.K. Rowling, aangetrokken als uitvoerend producent.

Het project staat gepland om uit te komen in 2025 of 2026, en met het succes van het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child en het computerspel Hogwarts Legacy wordt het duidelijk dat men de wereld van Harry Potter nog lang niet zat is.

Project nog in de kinderschoenen


Natuurlijk rijst ook de vraag wie de bekende personages als Harry, Ron en Hermione gaan spelen, alleen is dat nog niet bekend. HBO is momenteel zelfs nog bezig met het zoeken naar een showrunner.



Het zal natuurlijk een regelrechte PR-stunt zijn als acteurs Emma Watson, Rupert Grint of Daniel Radcliffe terugkeren voor de nieuwe serie. Laatstgenoemde heeft in ieder geval laten weten dat hij het prima vindt om dit project aan zich voorbij te laten gaan.

Prijzige productie


De fantasierijke wereld van Harry Potter vergt zoals te verwachten natuurlijk wel een redelijk budget om te produceren. Bloys verklapte dat de serie een minstens een grootte krijgt als dat van House of the Dragon en Game of Thrones, of misschien wel nog groter.



Naast de nieuwe serie is het de wens van HBO om meer uit de wereld van Harry Potter te maken. Vooralsnog wordt de focus gelegd op het hoofdverhaal, maar over mogelijke spin-offs wordt ook al nagedacht.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen