search
Zin in een goede seriemarathon dit weekend? Deze indrukwekkende miniserie kijk je in één dag
Series / Nieuws

Zin in een goede seriemarathon dit weekend? Deze indrukwekkende miniserie kijk je in één dag

De ijzersterke miniserie Unorthodox staat al even op Netflix, tijd dat jij deze gaat kijken?

Ben jij even helemaal klaar met series met heel veel seizoenen? Dan hebben we nu een mooie kijktip voor je. De miniserie Unorthodox bestaat uit slechts 4 afleveringen van elk een klein uur. Met een beetje doorzettingsvermogen kun je de serie in één dag of avond kijken.

De miniserie Unorthodox verscheen in 2020 op Netflix en is gebaseerd op op de autobiografie Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots uit 2012 van Deborah Feldman.

Unorthodox


Shira Haas heeft de hoofdrol als het 19-jarig Joods meisje Esther "Esty" Shapiro. Ze maakt onderdeel uit van de ultraorthodoxe gemeenschap in Williamsburg, een wijk van het New Yorkse stadsdeel Brooklyn. Na een gearrangeerd huwelijk ontsnapt ze naar Berlijn.

De serie is ijzersterk ontvangen. Unorthodox staat op Rotten Tomatoes om een uitstekende 96 procent na 53 recensies. "Unorthodox past het bronmateriaal met uiterste zorg aan en creëert een serie die tegelijk intiem en urgent is, gecentreerd rondom de pakkende performance van Shira Haas," leest de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Aanrader


Heb je dit weekend de nodige tijd vrij, dan zijn de vier afleveringen van elk zo'n uur zo weg gekeken. Je vindt de serie hier op Netflix.De synopsis: Een chassidische vrouw uit Brooklyn vlucht uit een gearrangeerd huwelijk naar Berlijn. Ze gaat bij een groep musici wonen, maar dan komt haar verleden om de hoek kijken.

Making Unorthodox


Naast de serie verscheen ook de docu Making Unorthodox, de making-of van een serie die problemen in een chassidische gemeenschap op authentieke wijze in beeld brengt en onderzoekt welke invloed ze hebben op vrouwenlevens.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Unorthodox al gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen