search
Deze onverwachte hit van Disney+ versloeg 'Loki'
Series / Nieuws

Deze onverwachte hit van Disney+ versloeg 'Loki'

Het platform mocht op de valreep deze nieuwe serie op zijn conto bijschrijven.

Seizoen 2 van Loki is goed ontvangen zowel wat kijkcijfers als wat de critici betreft. Totaal onverwacht bleek Percy Jackson and the Olympians echter de avonturen van Loki voorbij te streven.

Uit de cijfers blijkt dat de première van het eerste seizoen van Percy Jackson aanmerkelijk hoger scoorde dan Loki. Hiermee is de verfilming van Rick Riordans boek in Disneys Top Vijf Seizoenspremières van 2023 geëindigd.

Nielsen Lijst


De Nielsen Lijst, die in de VS kijkcijfers bijhoudt voor televisie en streamen, heeft de cijfers vrijgegeven voor het aantal gestreamde minuten in de eerste zes dagen vanaf de première.

Percy Jackson and the Olympians werd maar liefst 575 miljoen minuten gestreamd. Voor Loki betrof dit 446 miljoen minuten. De serie is daardoor in Disneys Top Vijf Seizoenspremières van 2023 beland.

Automatisch


Voor de volledigheid moet hier wel bij vermeld worden dat het aantal minuten niet alles zegt. Percy Jackson and the Olympians startte namelijk met twee afleveringen, die totaal goed zijn voor zo'n 80 minuten. Loki seizoen 2 startte met een aflevering, waardoor je vrijwel automatisch onder de 80 minuten uitkomt.Wat deze cijfers wel laten zien is dat de overstap naar het tv-scherm prima heeft uitgepakt voor de Percy Jackson-verhalen. De kans op een tweede seizoen van de populaire halfgod wordt hierdoor natuurlijk alleen maar groter.

Waar te zien?


Percy Jackson and the Olympians kun je streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Percy Jackson and the Olympians gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen