search
'Harry Potter' breidt uit op HBO: Er komen mogelijk meerdere series
Series / Nieuws

'Harry Potter' breidt uit op HBO: Er komen mogelijk meerdere series

Het lijkt erop dat Warner Bros. Discovery het niet bij één 'Harry Potter'-serie zal houden.

In april van afgelopen jaar werd aangekondigd dat er een nieuwe serie komt waarin het verhaal van de Harry Potter-boeken opnieuw verteld wordt. Er is in de tussentijd niet veel nieuwe informatie verschenen. Nu blijkt dat het een mogelijkheid is dat er meerdere series komen.

Het project zit nog in een erg vroege fase, wat betekent dat er nog geen details bekend zijn over de casting of het verhaal. Maar volgens een nieuw rapport van Deadline, is de Harry Potter-reboot misschien niet de enige nieuwe serie die gemaakt gaat worden binnen de franchise.

Meerdere schrijvers


Volgens Deadline zijn er momenteel meerdere schrijvers aan het pitchen voor de reboot. Het is nog veel te vroeg om hier veel over te zeggen, maar als we kijken naar wat deze schrijvers voorheen hebben gedaan, worden er een paar interessante mogelijkheden duidelijk.

Martha Hillier is een van de schrijvers die pitcht voor de reboot. Zij schreef en produceerde de fantasyserie The Last Kingdom. Ook werkte ze voor soaps zoals Holby City en Eastenders, wat betekent dat ze ervaring heeft met het weergeven van complexe relaties tussen personages.

Overeenkomende projecten


Andere schrijvers die pitchen zijn Kathleen Jordan van Teenage Bounty Hunters, Tom Moran van The Devil's Hour en Michael Lesslie, die de recente film THe Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes schreef. Alle schrijvers hebben dus gewerkt aan projecten die goed overeenkomen met Harry Potter.Waarschijnlijk zal HBO eerst het oorspronkelijke reboot idee verder ontwikkelen. Maar wie weet wordt één van de ideeën van deze schrijvers daarna wel omgezet in een andere spin-off.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen