search
Je raadt nooit in welke iconische tv-serie Leonardo DiCaprio zijn acteerdebuut maakte
Series / Specials

Je raadt nooit in welke iconische tv-serie Leonardo DiCaprio zijn acteerdebuut maakte

Wat misschien niet veel mensen weten is dat DiCaprio zijn carrière begon als kindacteur in een tv-serie uit de jaren tachtig.

Als we Leonardo DiCaprio zeggen, dan denk je meteen aan een van de meest geliefde acteurs van de afgelopen decennia. Nog altijd willen vele regisseurs met hem samenwerken.

Wie kent de vele films waar hij in schitterde niet? Denk maar aan Titanic, The Wolf of Wall Street, Inception, The Revenant, The Departed en What’s Eating Gilbert Grape. In de laatste was hij te zien naast die andere levende legende van zijn generatie, Johnny Depp. Te veel titels om op te noemen.

Buitengewoon talent


DiCaprio is een gerenommeerde Amerikaanse acteur die bekend staat om zijn buitengewone talent, toewijding aan zijn vak. Hij is geboren op 11 november 1974 in Los Angeles, Californië. Wat misschien niet veel mensen weten is dat DiCaprio zijn carrière begon als kindacteur in een tv-serie in de jaren tachtig. Wie herinnert zich Growing Pains nog?

Growing Pains gaat over een Amerikaans gezin, de familie Seaver. Dr. Seaver, een psycholoog, en zijn vrouw Maggie Seaver, een journalist, proberen hun best te doen om hun gezin groot te brengen. Het lukt hen de familie bij elkaar te houden. Zolang ze elkaar maar hebben, de rest doet er niet toe, ondanks de eindeloze problemen die hun kinderen Mike, Ben, Carol en Crissie hen bezorgen.

Dakloze tiener


DiCaprio speelde in 24 afleveringen van Growing Pains. In totaal zijn er 167 afleveringen gemaakt tussen 1985 en 1992. Hij speelde Luke Brower, een dakloze tiener. Hij was toen elf jaar oud.



Naast zijn acteercarrière, is DiCaprio ook een toegewijd milieuactivist. Hij richtte de Leonardo DiCaprio Foundation op, die zich richt op het beschermen van bedreigde soorten en ecosystemen, het ondersteunen van duurzame energieprojecten en het bevorderen van milieubewustzijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen