search

Ons nieuws van dinsdag 23 januari 2024

Welkome update over 'Squid Game': seizoen 2 verschijnt nog dit jaar op Netflix
Series / Nieuws

Welkome update over 'Squid Game': seizoen 2 verschijnt nog dit jaar op Netflix

Seizoen 2 van de hitserie Squid Game maakt vaart en staat nog in 2024 op Netflix.

De fans van de serie Squid game wachten al een tijdje op het vervolg. Het tweede seizoen gaat er zeker komen, maar het is al lang onduidelijk wanneer dat dan zal zijn. Nu horen we via Variety goed nieuws.

In een brief aan aandeelhouders heeft Netflix het tweede seizoen van de Koreaanse survivalserie van Hwang Dong-hyuk aangekondigd, samen met wat meer onthullingen en bevestigingen.

Seizoen 2


"Ondanks dat de stakingen van vorig jaar de lancering van een aantal titels hebben uitgesteld, hebben we een grote en gedurfde kalender voor 2024," stelt de brief volgens Variety. "Het publiek zal kunnen kiezen uit terugkerende succesdramas als The Diplomat S2, Bridgerton S3, Squid Game S2 en Empress S2"

De brief gaat verder: "...ongeschreven series zoals Tour de France: Unchained S2, Love is Blind S6, F1: Drive to Survive S6 en Full Swing S2; en gloednieuwe shows zoals 3 Body Problem (gebaseerd op de bestseller en van de showrunners van Game of Thrones), Griselda (met Sofia Vegara in de hoofdrol, die deze week in première gaat), The Gentlemen (van Guy Ritchie), Eric (met Benedict Cumberbatch), Avatar: The Last Airbender, Cien Años de Soledad (een Colombiaanse productie gebaseerd op de roman van Gabriel García Márquez) en Senna uit Brazilië."

Eerste seizoen


In 2021 verscheen het eerste seizoen en nog altijd is Squid Game de best bekeken serie van Netflix, met 265,2 miljoen vertoningen en 2,2 miljard kijkuren. Zelfs series als Wednesday en Stranger Things wisten niet dergelijke cijfers te realiseren.



In januari 2022 werd het tweede seizoen van Squid Game aangekondigd door Netflix. "Absoluut. Het Squid Game-universum is nog maar net begonnen," zei Netflix CEO Ted Sarandos toen. Recent verscheen de echte spelshow Squid Game: The Challenge.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bereid je voor op de grootste Netflix-serie van 2024: 'Avatar: The Last Airbender' krijgt epische trailer
Series / Trailer

Bereid je voor op de grootste Netflix-serie van 2024: 'Avatar: The Last Airbender' krijgt epische trailer

In februari is het tijd voor de grootschalige serie Avatar: The Last Airbender, gebaseerd op de animatieserie van Nickelodeon.

We zijn een kleine maand verwijderd van de release van de hoogstwaarschijnlijk grootste serie van Netflix in 2024. Eind februari zet de streamer namelijk het langverwachte eerste seizoen van Avatar: The Last Airbender online.

Ter voorbereiding kregen we al de nodige foto's, posters en de spectaculaire teaser te zien. Vandaag is er de volledige trailer.

The Last Airbender


Uiteraard is Aang het belangrijkste personage in de serie gebaseerd op de populaire animatieserie van zender Nickelodeon en bedenkers Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko.

Aang wordt gespeeld door Gordon Cormier die je mogelijk kent uit Stephen King-serie The Stand uit 2020/2021. Aang is een vrijgevochten en vredige twaalfjarige 'airbender' die honderd jaar lang bevroren was in het ijs. Als hij wakker wordt, zijn alle andere 'airbenders' weggevaagd door de Vuurnatie en start hij een zoektocht om de oorlog te beëindigen en als Avatar het boegbeeld van evenwicht en harmonie te worden.

22 februari


Vanaf donderdag 22 februari zie je het volledige eerste seizoen / hoofdstuk van Avatar: The Last Airbender op Netflix. De aftrap bestaat uit acht afleveringen die naar verluidt meer dan $15 miljoen per aflevering hebben gekost.



De synopsis van Netflix: Water. Aarde. Vuur. Lucht. Ooit leefden deze vier landen harmonieus samen, tot alles anders werd. Een liveaction-bewerking van het verhaal van Aang.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Euphoria'-acteur wakkert angst aan bij fans voor seizoen 3: "we gaan verder in de tijd"
Series / Nieuws

'Euphoria'-acteur wakkert angst aan bij fans voor seizoen 3: "we gaan verder in de tijd"

Het lange wachten op 'Euphoria' seizoen 3 is niet alleen vervelend voor fans, het kan ook grotere gevolgen hebben voor de serie...

Fans wachten inmiddels al twee jaar op updates over het nieuwe seizoen van de hitserie Euphoria. Toen het tweede seizoen in januari van 2022 uitkwam, had niemand verwacht dat er in 2024 nog steeds geen derde seizoen zou zijn.

Aangezien er nog helemaal niets bekend is gemaakt over het seizoen, lijkt het ook niet waarschijnlijk dat we het derde seizoen dit jaar nog kunnen verwachten. Sommige fans beginnen inmiddels zelfs te twijfelen of er nog wel een nieuw seizoen komt.

Benjamin Button


Het grootste probleem met deze grote kloof tussen de releases, is dat de tijd voor de acteurs natuurlijk ook niet stilstaat. De acteurs, die tieners spelen, waren in de eerste twee seizoenen al ouder dan hun personages, maar dit leeftijdsverschil wordt nu steeds groter. Fans vrezen dus al een tijdje dat de serie ervoor zal kiezen een tijdsprong te nemen.

En fans zijn niet de enigen die zich hier zorgen over maken. Ook Euphoria-acteur Jacob Elordi zou graag zo snel mogelijk beginnen met filmen, vertelt hij aan Jimmy Fallon in The Tonight Show: "Ik hoop dat het snel is, anders zullen ze Benjamin Button van me moeten maken of zoiets".

Perfecte oplossing


"Ik krijg straks nog een slechte rug als ik door de gangen loop, snap je? Ik ga ervan uit dat we verder in de tijd moeten. Anders zal het erg raar overkomen". Elordi heeft het dus over een tijdsprong, omdat de serie anders ongeloofwaardig zou worden.



Een tijdsprong zou de perfecte oplossing kunnen zijn, al zal deze beslissing zonder twijfel voor verdeeldheid zorgen onder fans. Iets wat de personages in de serie verbindt, is namelijk het feit dat ze samen op school zitten.

Uitdaging


Ook wordt het een uitdaging om een periode te vinden waarin alle acteurs beschikbaar zijn, aangezien ze in de afgelopen jaren vrijwel allemaal enorm succesvol zijn geworden. Hopelijk kunnen de opnames toch in de nabije toekomst plaatsvinden. Bekijk Euphoria op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actrice zegt na één seizoen 'Doctor Who' al vaarwel: vervanger gevonden in Varada Sethu
Series / Nieuws

Actrice zegt na één seizoen 'Doctor Who' al vaarwel: vervanger gevonden in Varada Sethu

Haar rol in 'Doctor Who' heeft voor actrice Millie Gibson helaas niet lang mogen duren.

We hebben haar nog maar in een paar afleveringen gezien, maar voor actrice Millie Gibson zal haar rol in Doctor Who bij één seizoen blijven. De companion van de Doctor in dit seizoen maakte haar debuut afgelopen december in de kerstspecial, maar zal in het volgende seizoen vervangen worden.

Gibson was hiervoor vooral bekend door haar rol in Coronation Street. In de kerstaflevering debuteerde ze als companion van de vijftiende Doctor, gespeeld door Ncuti Gatwa. In het aankomende seizoen zien we haar nog als companion, in drie van de acht afleveringen.

Vervanger


Een van deze afleveringen zal compleet focussen op Gibsons personage en haar verhaal afronden. Er is ook al bekend wie Gibson zal vervangen in het 15e seizoen. Actrice Varada Sethu zal de rol van companion overnemen. Haar kun je kennen van Jurassic World Dominion, Hard Sun en Andor.

Het filmen van het 15e seizoen is momenteel al bezig in Wales. Er zijn verder geen details bekend over het vertrek van Gibson. Ook weten we nog niets over het nieuwe personage van Sethu.

Release


In de kerstspecial konden we al kennis maken met de nieuwe Doctor-acteur, Ncuti Gatwa. Seizoen 14 van Doctor Who zal in mei verdergaan op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ironheart' is eigenlijk al klaar: de spin-off van de Marvel-film 'Black Panther: Wakanda Forever'
Series / Nieuws

'Ironheart' is eigenlijk al klaar: de spin-off van de Marvel-film 'Black Panther: Wakanda Forever'

Binnenkort zien we avonturen van de geniale tiener Riri Williams, of wel Ironheart, op Disney+.

We hoeven niet lang meer te wachten op de Black Panther: Wakanda Forever-spin-off Ironheart. Nadat er heropnames nodig waren, heeft actrice Dominique Thorne nu gesuggereerd dat het filmen van de serie klaar is.

Het filmen van Ironheart begon in juni van 2022. De eerste opnames werden in november van dat jaar afgerond, maar zoals bij vrijwel alle Marvel-projecten waren er heropnames nodig. Er gingen geruchten dat die in mei van 2023 hadden plaatsgevonden, maar andere bronnen beweerden dat er dit jaar nog opnames waren.

Epische reis


Thorne, die in de serie de hoofdrol van Riri Williams speelt, lijkt er nu op gehint te hebben dat de opnames klaar zijn. Op het Sundance festival zei de actrice het volgende tegen Deadline: "Het filmen is inderdaad afgerond. Ik bedoel, ik kan zeggen, maak je vast, maak je klaar. Het zal een ritje worden, zoals ze allemaal zijn. Het is een epische reis, die ik graag wil delen".

Het personage Riri Williams werd voor het eerst geïntroduceerd in Black Panther: Wakanda Forever. Riri is een geniale tiener die een eigen versie van het Iron man-pak bouwt in haar studentenkamer bij het Massachusetts Institute of Technology.

Release


Naast Thorne zien we in de serie Alden Ehrenreich, Anthony Ramos, Lyric Ross en Sacha Baron Cohen. Ironheart komt dit jaar op Disney+, maar er is nog geen precieze releasedatum bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stephen Kings 'The Dark Tower' krijgt herkansing als tv-serie: Dit weten we
Series / Nieuws

Stephen Kings 'The Dark Tower' krijgt herkansing als tv-serie: Dit weten we

De legendarische boekenserie krijgt na de mislukte verfilming een nieuwe kans als tv-serie.

In 2017 zagen we de eerste verfilming van The Dark Tower, de legendarische boekenserie van schrijver Stephen King. Ondanks de aanwezigheid van acteerkanonnen Matthew McConaughey en Idris Elba was de film een flop. Zowel critici als publiek beoordeelden de film negatief en financieel presteerde hij matig.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een nieuwe verfilming in de vorm van een serie. Die gaat geproduceerd worden door Amazon Prime Video, met niemand minder dan Mike Flanagan achter het roer.

Cast


Flanagan is bij horrorfans bekend als de maker van inmiddels een hele rits series. Onder andere The Haunting of Hill House en The Fall of the House of Usher komen van zijn hand.

In veel van zijn series speelt actrice Carla Gugino een rol. Recentelijk liet ze weten dat ze ook in gesprek is voor een rol in The Dark Tower. Een andere acteur die vaak met Flanagan werkt, Henry Thomas, heeft ook aangegeven interesse te hebben.

Boeken


Ook is er goed nieuws voor boekenfans die teleurgesteld waren met de film uit 2017: Flanagan heeft aangegeven veel dichter bij het bronmateriaal te willen blijven. Een lange serie biedt natuurlijk ook de mogelijkheid om dat te doen.



Het zal nog wel even duren voor we de Dark Tower-serie kunnen bekijken. Tot dan kun je de andere series van Mike Flanagan bewonderen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vergeten fantasyserie met een 8,4 op IMDb heeft het allemaal: tijd om 'Carnivàle' te gaan bingewatchen
Series / Featured

Vergeten fantasyserie met een 8,4 op IMDb heeft het allemaal: tijd om 'Carnivàle' te gaan bingewatchen

De verrassende serie 'Carnivàle' nog altijd te streamen op HBO Max .

Carnivàle is een zeer verrassende fantasy en sciencefiction-serie die tussen 2003 en 2005 werd uitgezonden. De serie neemt kijkers mee op een bovennatuurlijke reis door het stoffige landschap van de Grote Depressie in de Verenigde Staten.

De serie is gemaakt door Daniel Knauf en slaagt er in twee seizoenen in om een fascinerend verhaal te vertellen dat zich afspeelt tegen de achtergrond van een rondreizend circus en bovennatuurlijke krachten.

Circus


Carnivàle onthult een wereld doordrenkt met mysterie, waar bovennatuurlijke krachten een belangrijke rol spelen. De serie volgt het verhaal van Ben Hawkins, gespeeld door Nick Stahl, een man met bovennatuurlijke gaven die zich aansluit bij een rondreizend circus genaamd 'Carnivàle'. Terwijl hij worstelt met zijn eigen krachten, raakt Ben verstrikt in een eeuwenoud conflict tussen goed en kwaad.

Het circus fungeert als het perfecte podium voor de complexe personages van deze serie. Elk lid van het circus heeft zijn eigen geheimen en mysteries. De serie heeft nogal een duistere sfeer.

IMDb


Ondanks dat Carnivàle werd stopgezet na slechts twee seizoenen, heeft het een blijvende indruk achtergelaten. De bovennatuurlijke elementen en de prachtige setting hebben bijgedragen aan de cultstatus van de serie die dan ook een zeer nette IMDb-beoordeling van een 8,4 kan overleggen.

Kijk deze serie op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sofia Vergara onder vuur van maffiafamilie door haar rol in nieuwe Netflix-serie 'Griselda'
Series / Nieuws

Sofia Vergara onder vuur van maffiafamilie door haar rol in nieuwe Netflix-serie 'Griselda'

Sofia Vergara heeft inmiddels de nodige juridische problemen door haar rol in 'Griselda'

Sofia Vergara en Netflix worden aangeklaagd door de familie van Griselda Blanco, de Colombiaanse drugsbarones die de actrice zal portretteren in de aankomende miniserie Griselda en die vanaf vrijdag te zien zal zijn.

De familie Blanco probeert de serie te blokkeren, omdat ze beweren dat ze geen toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun beelden. Michael Corleone Blanco, zoon van Griselda, gaf een interview aan het Colombiaanse medium 'La W' en maakte duidelijk wat de mening van de familie is. Hij legde uit dat hij dankbaar is dat een actrice als Vergara zijn moeder speelt, maar dat het ook een "klap in het gezicht" is dat er niet met de familie is overlegd.

Quote zoon


"Ik vraag me af, als ze echt de volledige rol wilde spelen en het goed wilde doen, waarom benaderde ze dan niet de familie of waarom namen ze geen contact met mij op, de jongste zoon, degene die dag en nacht met haar deelde, degene die wist hoe ze praatte, liep. Mijn moeder en ik waren heel close. Dus tegelijkertijd voel ik me een beetje beledigd, net als mijn moeder als ze nog in leven zou zijn," zei hij.

Griselda, bijgenaamd de "Cocaine Godmother", leidde een drugskartel in Miami voordat ze in 2012 in Colombia werd vermoord. Ze werd eerder vertolkt door Catherine Zeta-Jones in een televisiefilm uit 2018.

Rechtszaak


Vergara, die ook uitvoerend producent is van de serie, is één van de zeven beklaagden in een rechtszaak hierover. "De familie Blanco is op geen enkele manier geassocieerd of verbonden met het promotieproject 'Griselda' dat op Netflix wordt uitgezonden."

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hardnekkig en historisch gerucht over cast 'Star Wars' eindelijk bevestigd door 'True Detective'-ster
Series / Nieuws

Hardnekkig en historisch gerucht over cast 'Star Wars' eindelijk bevestigd door 'True Detective'-ster

Jodie Foster heeft gerucht over 'Star Wars' na al die jaren eindelijk bevestigd.

Een oud gerucht over Star Wars is onlangs eindelijk bevestigd. Jodie Foster, die nu schittert in het vierde seizoen van True Detective bevestigde dat ze bijna de rol van Leia Organa vertolkte in Star Wars, maar het aanbod destijds afsloeg.

De Star Wars-franchise bestaat al bijna vijftig jaar en omvat inmiddels elf films, er zijn dus de nodige acteurs die hierin een rol hebben gehad. Dat Foster een rol had kunnen hebben, was echter nooit bevestigd.

Jodie Foster


Jodie Foster is naast haar recente rol in True Detective: Night Country, natuurlijk vooral bekend van haar rollen in films, zoals Taxi Driver, The Accused, en The Silence of the Lambs.

Nu heeft de actrice eindelijk bevestigd dat zij in Star Wars had kunnen spelen. Zij deed dit recentelijk tijdens The Tonight Show met Jimmy Fallon. De actrice onthulde dat de makers van de film eigenlijk wilden dat prinses Leia jonger zou zijn en overwogen Foster, die destijds ongeveer dertien jaar oud was, voor de rol.

Aanbod afgeslagen


Ze had toen echter al een andere rol waardoor ze het aanbod moest afslaan, wat uiteindelijk leidde tot de casting van Carrie Fisher, die op dat moment negentien was.



Heeft Foster hier echt wat gemist? Afgezien van Harrison Ford, die na de eerste Star Wars-film in verschillende cultklassiekers speelde, brak niemand van de eerste cast daarna echt helemaal door. Foster lijkt dus het juiste acteerpad te hebben bewandeld, maar het had allemaal anders kunnen lopen.

Nu in True Detective


Zie Foster nu schitteren in True Detective op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende verhaallijn uit de boekenreeks verwacht in 'The Witcher' seizoen 4
Series / Nieuws

Opvallende verhaallijn uit de boekenreeks verwacht in 'The Witcher' seizoen 4

Echte Witcher-kenners zullen de verhalen en personages vast gelijk herkennen.

Het derde seizoen van The Witcher is alweer even achter de rug, dus het werk aan het vierde seizoen is in volle gang. Af en toe komt er wat nieuws naar buiten, en nu is bekend dat we een nieuw verhaal en personages kunnen verwachten.

Onlangs werd aangekondigd dat Laurence Fishburne zich bij het nieuwe seizoen voegt als de geliefde vampier Regis, en nu blijkt uit een uitgelekte auditievideo dat in seizoen vier een jong meisje en een rondreizende verhalenverteller wordt geïntroduceerd.

Een meisje met een fascinatie


Het meisje is geobsedeerd door een bepaalde 'ridder' en een 'Lady Viola', maar het belangrijkste is dat het meisje de man Stribog noemt, terwijl een ander kind haar Squirt noemt, wat ook was hoe Nimue werd genoemd toen ze een kind was

In de boeken van Andrzej Sapkowski was Stribog een oude rondreizende verhalenverteller die naar een stad zou komen en de kinderen zou vermaken met verhalen in ruil voor eten. Een van zijn 'fans' was de jonge Nimue, die het meest geïnteresseerd was in zijn eeuwenoude verhalen over een bepaalde tovenaar en een tovenares.

Nieuw seizoen, nieuwe verhalen, nieuwe mensen


In de verhalen van Sapkowski wilde Nimue ook een tovenares worden, net zoals Yenefer, wat haar inspireerde om later te gaan studeren aan Aretuza. Deze verhalen, evenals een noodlottige ontmoeting uit haar studentenjaren, dreven haar ertoe Condwiramurs Tilly in te huren en de echte waarheid achter deze oude legendes te achterhalen.



In de auditievideo is uit het gesprek tussen de twee personages te achterhalen dat het inderdaad om Nimue en Stribog gaat, wat bevestigt dat het vierde seizoen van The Witcher de twee personages zal bevatten.

Kijk alle afleveringen van The Witcher op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben jij een fan van 'Forst'? Stream dan ook deze spannende detectiveseries op Netflix
Series / Featured

Ben jij een fan van 'Forst'? Stream dan ook deze spannende detectiveseries op Netflix

Netflix heeft nog veel meer kille detectiveseries voor je klaarstaan.

Fan van duistere detectives? Check dan gauw welke van de onderstaande series in jouw straatje vallen en wanneer jij één van hen op gaat zetten.

Paranoid



De schijnbaar willekeurige moord op een jonge vrouw in een speeltuin leidt meerdere rechercheurs tijdens hun klopjacht naar een internationale samenzwering, die hen steeds dieper meezuigt in diens duistere geheimen. Bekijk nu op Netflix.



The Woods



Vertelt het verhaal van een serie gruwelijke moorden tijdens een zomerkamp in de bossen van Warschau in 1994. Twee verminkte dode lichamen duiken op, maar twee anderen blijven vermist en de daders worden nooit gevonden. Bekijk nu op Netflix.



Trapped



Wanneer een ijzige sneeuwstorm een afgelegen dorpje in IJsland afsnijdt van de rest van de wereld, lijkt het kwaad al geschied. Maar niemand had verwacht dat een moord de situatie nog erger zou maken. Bekijk nu op Netflix.



Deadwind



Slechts enkele maanden na een tragisch verlies onderzoekt rechercheur Sofia Karppi de moord op een vrouw die banden heeft met een bouwbedrijf in Helsinki. Bekijk nu op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Britse tranentrekker gaat heel wat harten breken op NPO Start: 'Best Interests'
Series / Trailer

Britse tranentrekker gaat heel wat harten breken op NPO Start: 'Best Interests'

De trailer van 'Best Interests' belooft NPO Start eens flink op te schudden.

Wat moet je als ouder als je eigen kind terminaal wordt verklaard? In de Britse serie Best Interests worstelen twee ouders met de ziekte van hun kind, terwijl zij steeds verder aftakelt. De NPO heeft onlangs een trailer gepubliceerd van de dramaserie die in februari te zien zal zijn in Nederland.

In de vierdelige dramaserie spelen Sharon Horgan en Michael Sheen de hoofdrollen als een getrouwd stel dat vecht voor de medische zorg van hun gehandicapte dochter. In juni 2023 werd de serie uitgebracht in het VK, en nu zal hun verhaal bijna naar Nederland reizen.

Synopsis


De synopsis van de serie luidt: "Nicci en Andrew's dochter Marnie heeft een levensbedreigende aandoening die haar kwaliteit van leven doet aftakelen."

De synopsis sluit af: "Marnie's ziekte doet haar ouders in een juridische strijd belanden met haar artsen over haar recht om te sterven."

In prijzen gevallen


Ondanks dat de serie pas enkele maanden uit is, is Michael Sheen al beloond voor zijn acteerwerk met de prijs Best Actor in International Competition op Series Mania 2023.



Best Interests is vanaf 16 februari te zien bij NPO2 en NPO Start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: Naast 'American Nightmare' zijn er nog twee dominante series op Netflix te zien
Series / Featured

SerieTotaal tipt: Naast 'American Nightmare' zijn er nog twee dominante series op Netflix te zien

Dit zijn dé nieuwe series die je niet mag missen volgens onze recensenten.

Van gruwelijk onrecht tot ontroerend drama - Netflix heeft van alles wat voor je klaarstaan. De recensenten van SerieTotaal pikken de beste series ertussenuit en tippen welke nieuwe releases jij zou moeten zien.

Hieronder is een overzicht te vinden van de hoogst scorende Netflix-titels van de afgelopen dagen.

American Nightmare





★★★☆☆

Synopsis: Een koppel wordt ervan beschuldigd een vreselijke inbraak en ontvoering in 2015 in scène te hebben gezet, maar dan duikt de vrouw plots op. Gebaseerd op een waargebeurde misdaad.

Recensie: "Halverwege verandert de toon en is 'American Nightmare' niet langer een spannende truecrimedocumentaire, maar een snijdende kritiek op hoe de politie en de FBI flinke steken hebben laten vallen. Verontwaardiging slaat om in boosheid wanneer er steeds meer naar buiten komt over de afhandeling van de zaak en de onwil van de politie om er dieper in te duiken."

Lees de rest van de recensie.

Boy Swallows Universe





★★★★☆

Synopsis: Een jongetje dat in de jaren 80 opgroeit in de buitenwijken van Brisbane, wordt geconfronteerd met de harde realiteit van het leven en het naderende onheil dat zijn gezin bedreigt.

Recensie: "'Boy Swallows Universe' is een kunststuk dat je recht in het hart raakt. De personages krijgen zo ontzettend veel uitdieping dat ze je onmogelijk onberoerd laten."

Lees de rest van de recensie.

Forst





★★★★☆

Synopsis: Commissaris Forst onderzoekt een gruwelijke moord op een bergtop terwijl hij moet navigeren tussen een gespannen inspecteur, een nieuwsgierige journalist en een mogelijk tweede sterfgeval.

Recensie: "Aan alles is merkbaar dat het volledige verhaal uitgebreider is dan wat in zes afleveringen past. Ook is duidelijk dat in de personages meer omgaat dan de serie laat zien. Dit geeft 'Forst' een onvoorspelbaarheid met een erg beangstigende werking, zeker in combinatie met de gruwelijkheid van de getoonde taferelen."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Angstaanjagende Nederlandse rampenserie verdwijnt bijna van Netflix: laatste kans om 'Als de dijken breken' te kijken
Series / Nieuws

Angstaanjagende Nederlandse rampenserie verdwijnt bijna van Netflix: laatste kans om 'Als de dijken breken' te kijken

De Nederlandse serie 'Als de dijken breken' verbeeldt hoe het moet zijn als Nederland grotendeels wordt opgeslokt door de zee.

Regelmatig haalt Netflix films en series van hun platform af, en ook de serie Als de dijken breken ontloopt niet aan dit lot. De Nederlandse serie over het onderlopen van ons laagliggende landje zal deze week nog worden verwijderd uit de catalogus van Netflix.

De zesdelige dramaserie was een co-productie tussen de Nederlandse EO en de Vlaamse VRT 1, en werd uitgezonden in 2016.

Hedendaagse waternoodsramp


Wat zou er gebeuren als Nederland en een deel van Vlaanderen zou onderlopen als de dijken breken? Dat niet eens zo onwaarschijnlijke scenario wordt uitgewerkt in deze dramaserie, die via verschillende perspectieven laat zien wat een moderne waternoodsramp zou doen met de Nederlandse en Vlaamse bevolking.

De serie behandelt vragen als: wat blijft er over van ons Nederland in het heden onder zou lopen? Wat zijn de rampzalige gevolgen, en vooral, hoe bouw je je leven, hoe bouwen we Nederland weer op?

Cast


In de serie spelen onder andere Gijs Scholten van Aschat, Susan Visser, Loek Peters, Bianca Krijgsman, Janni Goslinga en Frank Lammers.



In 2016 wist iedere aflevering meerdere miljoenen kijkers te trekken, verspreid over Nederland en België. Erna reisde de serie door naar Netflix.

Bijna verwijderd


Na 25 januari zal Als de dijken breken niet langer te zien zijn bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet morgen de prachtige "spin"-off van 'A Bug's Life' online
Series / Nieuws

Disney+ zet morgen de prachtige "spin"-off van 'A Bug's Life' online

Na de animatiefilm A Bug's Life van Pixar krijgen we nu A Real Bug's Life van National Geographic.

Op Disney+ vind je uiteraard de uiteenlopende producties van Pixar terug. Denk maar aan Toy Story, Cars en Finding Nemo. Een van de eerste animatiefilms van de studio is A Bug's Life alias Een luizenleven. Morgen verschijnt er een soort spin-off van de animatieklassieker online.

A Real Bug's Life is gebaseerd op de wereld die we in A Bug's Life te zien krijgen. Zoals de titel al zegt barst het van de insecten in de animatiefilm. Ook de titel van A Real Bug's Life verklapt wat we kunnen verwachten.

Echte "bugs"


De natuurreeks komt van National Geographic en niemand minder dan rapper en actrice Awkwafina spreekt de docuserie in.

De serie laat een "ongelooflijk avontuur" zien, in negen verschillende werelden van microinsecten over de hele wereld. We zien hoe "de krachten van de natuur zich op miniatuurschaal afspelen en waar kleine wezens afhankelijk zijn van verbazingwekkende krachten en buitengewone allianties om de dag door te komen."

Nieuwe technologieën


De makers maakten gebruik van de nieuwste tech om de insecten van dichtbij te kunnen volgen. Denk maar aan een springende spin op zoek naar een thuis in de straten van New York en de "eerste werkdag" van een Costa Ricaanse orchidee-bij die parfum maakt.



Vanaf morgen kijk je A Real Bug's Life op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de helden in de opvolger van 'Band of Brothers': vanaf vrijdag kun je eindelijk 'Masters of the Air' streamen
Series / Specials

Dit zijn de helden in de opvolger van 'Band of Brothers': vanaf vrijdag kun je eindelijk 'Masters of the Air' streamen

De oorlogsserie van Apple TV+ moet wel een succes worden gezien de indrukwekkende cast en crew.

Met een productiebudget van naar verluidt 250 miljoen dollar en de aanwezigheid van grote namen als Tom Hanks en Steven Spielberg (producenten) en Cary Joji Fukunaga, Anna Boden en Ryan Fleck, Dee Rees en Tim Van Patten (regisseurs) moet Masters of the Air wel een dijk van een serie zijn.

De echte sterren in de oorlogsserie zijn uiteraard de personages van een groep acteurs die gezamenlijk de 100th Bomb Group van de Amerikaanse luchtmacht vormen.

Grote namen


De negendelige serie, die dus zo'n 30 miljoen euro per aflevering kost, heeft enkele grote namen aan boord. De grootste lijkt de Ierse acteur Barry Keoghan die de afgelopen jaren opdook in films als Dunkirk, Eternals en The Banshees of Inisherin.

Een andere grote naam is Austin Butler. De Amerikaan zagen we in 2022 nog in Elvis en heeft in 2024 rollen in de films The Bikeriders en Dune: Part Two. Vikings: Valhalla en Barbarians-acteur Nikolai Kinski en Fantastic Beasts en The Boys in the Boat-ster Callum Turner zijn andere grote talenten in Masters of the Air.

De helden


Maar wie spelen deze acteurs? Hieronder alvast een opsomming van de tien belangrijkste personages in de serie, met de acteur die er invulling aan geeft.

- Major Gale Cleven (Austin Butler)
- Major John Egan (Callum Turner)
- Major Harry Crosby (Anthony Boyle)
- Lt. Curtis Biddick (Barry Keoghan)
- Colonel Harold Huglin (Nikolai Kinski)
- Major Marvin "Red" Bowman (Stephen Campbell Moore)
- Lt. Roy Frank Claytor (Sawyer Spielberg)
- Marge (Isabel May)
- Major Robert Rosenthal (Nate Mann)
- Sgt. Ken Lemmons (Raff Law)

Spielberg en vrouw


Een opvallende naam hierboven is die van Sawyer Spielberg. Hij is de 31-jarige zoon van producent Steven Spielberg. Het blijkt ook dat we vooral mannen gaan zien. Actrice Isabel May uit Yellowstone-spin-offs 1883 en 1923 speelt het personage Marge.



Vanaf aankomende vrijdag 26 januari kun je Masters of the Air streamen op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Je raadt nooit in welke iconische tv-serie Leonardo DiCaprio zijn acteerdebuut maakte
Series / Specials

Je raadt nooit in welke iconische tv-serie Leonardo DiCaprio zijn acteerdebuut maakte

Wat misschien niet veel mensen weten is dat DiCaprio zijn carrière begon als kindacteur in een tv-serie uit de jaren tachtig.

Als we Leonardo DiCaprio zeggen, dan denk je meteen aan een van de meest geliefde acteurs van de afgelopen decennia. Nog altijd willen vele regisseurs met hem samenwerken.

Wie kent de vele films waar hij in schitterde niet? Denk maar aan Titanic, The Wolf of Wall Street, Inception, The Revenant, The Departed en What’s Eating Gilbert Grape. In de laatste was hij te zien naast die andere levende legende van zijn generatie, Johnny Depp. Te veel titels om op te noemen.

Buitengewoon talent


DiCaprio is een gerenommeerde Amerikaanse acteur die bekend staat om zijn buitengewone talent, toewijding aan zijn vak. Hij is geboren op 11 november 1974 in Los Angeles, Californië. Wat misschien niet veel mensen weten is dat DiCaprio zijn carrière begon als kindacteur in een tv-serie in de jaren tachtig. Wie herinnert zich Growing Pains nog?

Growing Pains gaat over een Amerikaans gezin, de familie Seaver. Dr. Seaver, een psycholoog, en zijn vrouw Maggie Seaver, een journalist, proberen hun best te doen om hun gezin groot te brengen. Het lukt hen de familie bij elkaar te houden. Zolang ze elkaar maar hebben, de rest doet er niet toe, ondanks de eindeloze problemen die hun kinderen Mike, Ben, Carol en Crissie hen bezorgen.

Dakloze tiener


DiCaprio speelde in 24 afleveringen van Growing Pains. In totaal zijn er 167 afleveringen gemaakt tussen 1985 en 1992. Hij speelde Luke Brower, een dakloze tiener. Hij was toen elf jaar oud.



Naast zijn acteercarrière, is DiCaprio ook een toegewijd milieuactivist. Hij richtte de Leonardo DiCaprio Foundation op, die zich richt op het beschermen van bedreigde soorten en ecosystemen, het ondersteunen van duurzame energieprojecten en het bevorderen van milieubewustzijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen