search
Hardnekkig en historisch gerucht over cast 'Star Wars' eindelijk bevestigd door 'True Detective'-ster
Series / Nieuws

Hardnekkig en historisch gerucht over cast 'Star Wars' eindelijk bevestigd door 'True Detective'-ster

Jodie Foster heeft gerucht over 'Star Wars' na al die jaren eindelijk bevestigd.

Een oud gerucht over Star Wars is onlangs eindelijk bevestigd. Jodie Foster, die nu schittert in het vierde seizoen van True Detective bevestigde dat ze bijna de rol van Leia Organa vertolkte in Star Wars, maar het aanbod destijds afsloeg.

De Star Wars-franchise bestaat al bijna vijftig jaar en omvat inmiddels elf films, er zijn dus de nodige acteurs die hierin een rol hebben gehad. Dat Foster een rol had kunnen hebben, was echter nooit bevestigd.

Jodie Foster


Jodie Foster is naast haar recente rol in True Detective: Night Country, natuurlijk vooral bekend van haar rollen in films, zoals Taxi Driver, The Accused, en The Silence of the Lambs.

Nu heeft de actrice eindelijk bevestigd dat zij in Star Wars had kunnen spelen. Zij deed dit recentelijk tijdens The Tonight Show met Jimmy Fallon. De actrice onthulde dat de makers van de film eigenlijk wilden dat prinses Leia jonger zou zijn en overwogen Foster, die destijds ongeveer dertien jaar oud was, voor de rol.

Aanbod afgeslagen


Ze had toen echter al een andere rol waardoor ze het aanbod moest afslaan, wat uiteindelijk leidde tot de casting van Carrie Fisher, die op dat moment negentien was.



Heeft Foster hier echt wat gemist? Afgezien van Harrison Ford, die na de eerste Star Wars-film in verschillende cultklassiekers speelde, brak niemand van de eerste cast daarna echt helemaal door. Foster lijkt dus het juiste acteerpad te hebben bewandeld, maar het had allemaal anders kunnen lopen.

Nu in True Detective


Zie Foster nu schitteren in True Detective op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen