search
Syfy annuleert 'Dominion'

Syfy annuleert 'Dominion'

De strijd tussen mensen en engelen is voorbij.

Jim Pedd

Syfy's Dominion gaat ermee stoppen. Na twee seizoenen is het voorbij voor de show, die gebaseerd is op de film Legion. Het aantal kijkers daalde met zo'n 45% tussen de seizoenen in en daardoor kon de zender het bestellen van een derde seizoen niet rechtvaardigen. Syfy gaf een uitgebreide toelichting vrij:


"Aangevoerd door bedenker Vaun Wilmott, de getalenteerde cast, producenten, scenaristen en crew van Dominion hebben geweldig werk verricht om deze ambitieuze, filmachtige serie over twee seizoenen naar het scherm te brengen We bedanken hen en ook onze producentenpartners Universal Cable Productions, Bold Films en Film Afrika."

De show is gebaseerd op de film Legion (2010). Centraal staat de oorlog tussen een leger van engelen, die opgeroepen zijn door aartsengel Gabriel en de oorlog hebben verklaard aan de mensheid. Michael, een andere aartsengel, vecht aan de kant van de mens tegen Gabriel en zijn leger. In een nieuw opgerichte stad, Vega (voormalig Las Vegas), strijden diverse facties om de macht. Ondertussen begint een jonge soldaat een gevaarlijke reis om de mensheid te redden, terwijl op de achtergrond de strijd escaleert.

Luke Allen-Gale, Carl Beukes, Alan Dale, Christopher Egan en Chris Fisher speelden de hoofdrollen.

Aanbevolen artikelen