search
Actieserie over het grootste conflict ter wereld, scoort een 8,3 op IMDb en is gewoon nog te streamen op Netflix
Series / Featured

Actieserie over het grootste conflict ter wereld, scoort een 8,3 op IMDb en is gewoon nog te streamen op Netflix

De spannende serie 'Fauda' is nog altijd te zien op Netflix.

De Israelische serie Fauda neemt kijkers mee op een spannende reis door de schaduwrijke wereld van geheime operaties. De serie scoort een indrukwekkende IMDb-beoordeling van 8.3 en een fantastische Rotten Tomatoes-score van 94%.

De serie volgt Doron Kavillio, een voormalige geheimagent die wordt teruggeroepen voor een undercovermissie om een beruchte terrorist op te sporen.
Fauda weet een balans te vinden tussen actie en menselijkheid, en slaagt erin de complexiteit van het Israëlisch-Palestijns conflict op een redelijk genuanceerde manier te belichten, hoewel het feit dat de serie van Israelische makelij is er ongetwijfeld voor zorgt dat er van objectiviteit maar beperkt sprake is.

Geromantiseerd


De serie heeft de afgelopen tijd flink wat kritiek gekregen, omdat het conflict in Israël en de Palestijnse gebieden zou worden geromantiseerd. Daarnaast zou de serie geen juist beeld geven van het leven in Gaza.

Leden van de Israelische crew zijn inmiddels in het echte leven ook verwikkeld geraakt in het conflict. De Israëlische acteur Idan Amedi is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Begin januari raakte de 35-jarige acteur zwaargewond in Gaza. Amedi had zich als reservist aangemeld bij het Israëlische leger. Hij is bekend van zijn rol als militair Sagi Tzur in Fauda.

Overleden


Eén van de crewleden van de serie is recentelijk omgekomen tijdens zijn deelname aan de oorlog tussen Israël en Palestina. "We zijn er kapot van dat we moeten mededelen dat een van onze Fauda-familieleden, Matan Meir, is omgekomen tijdens een actie in Gaza", aldus het Twitter-account van de serie.

Kijken


Kijk de vier seizoenen durende serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen