search
Harlan Coben geeft verduidelijking over het meest teleurstellende personage in 'Fool Me Once'
Series / Nieuws

Harlan Coben geeft verduidelijking over het meest teleurstellende personage in 'Fool Me Once'

Harlan Coben reageert op fans die verward zijn over het personage Shane in 'Fool Me Once'.

De Netflix-serie Fool Me Once is een grote hit op het internet. Er waren in de serie een hoop personages die kijkers voor de gek wisten te houden. Eigenlijk was bijna geen van de hoofdpersonages de persoon die we dachten. Maar er was één in het specifiek waar we kijkers uiteindelijk teleurgesteld over waren.

Fool Me Once zat vol met suspense, waardoor de kijker simpelweg niet wist wie te vertrouwen was. Maar als er een personage bovengemiddeld verdacht werd gemaakt, was dat wel Shane. De beste vriend van Maya gedroeg zich zo vreemd dat fans er zeker van waren dat hij iets in zijn schild voerde.

Verwarring


Het gedrag van Shane zat steeds op de grens van het obsessieve. Het kan dat hij gewoon een goede vriend wou zijn, maar het planten van een tracker op Maya's auto en haar opwachten in haar huis ging wel heel erg ver. Uiteindelijk bleek Shane echter een van de enige betrouwbare personages in de serie.

Veel kijkers vinden het raar dat het verdachte gedrag van Shane leek te hinten op het feit dat hij iets verborgen hield, maar hier in de serie verder niets meer mee wordt gedaan. Daardoor blijven kijkers verward achter. Dit hebben sommige van hen geuit op X, waarna schrijver Harlan Coben zelf reageerde.

Beschermende vriend


De schrijver zegt het volgende: "Je bent militaire politie. Je beste vriendin lijdt aan PTSS. Ze gebruikt medicijnen, liegt tegen je, heeft twee naaste familieleden verloren door moorden, laat je een kogel testen – en zegt dat ze haar overleden echtgenoot ziet. Misschien wil je haar en haar kleine meisje in de gaten houden…"



Het lijkt er dus op dat Shane daadwerkelijk een beschermende vriend wou zijn en alleen maar goede bedoelingen had. Toch is de manier waarop dit in de serie wordt weergegeven ongetwijfeld bedoeld om de kijker op het verkeerde been te zetten. Bekijk Fool Me Once op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen