search

Ons nieuws van vrijdag 26 januari 2024

Waarom Netflix je vanaf 8 februari helemaal inpakt met het prachtige verhaal van 'One Day'
Series / Nieuws

Waarom Netflix je vanaf 8 februari helemaal inpakt met het prachtige verhaal van 'One Day'

De serie 'One Day' gebaseerd op het gelijknamige boek is vanaf 8 februari te zien op Netflix.

Vanaf 8 februari zal de serie One Day op Netflix te zien zijn. De serie is gebaseerd op het gelijknamige en bekende boek van auteur David Nicholls.

Het verhaal gaat over een bedwelmende achtbaan aan emoties, geweven rond de levens van Emma Morley en Dexter Mayhew, twee onwaarschijnlijke 'soulmates' die elkaar ontmoeten op 15 juli 1988, de dag van hun afstuderen.

Ieder jaar opnieuw


Emma en Dexter komen elk jaar op dezelfde datum samen en krijgen een steeds dieper gaande relatie met elkaar. Emma en Dexter evolueren natuurlijk door de jaren heen, maken keuzes en worden geconfronteerd met de uitdagingen van het volwassen worden en dat alles tegen de achtergrond van een veranderende wereld. Wat niet veranderd, is dat zij elkaar elk jaar weer treffen!

In het midden van het verhaal onthult One Day een cruciale wending die de levens van Emma en Dexter voor altijd zal veranderen. Deze onverwachte gebeurtenis werpt een schaduw over hun relatie en werpt de vraag op: Wat als de dingen anders waren gelopen?

Kijken


Laat je meeslepen door dit prachtige verhaal, doordrenkt met emotie en diepgaande menselijke verbindingen en kijk deze serie met glansrollen voor Ambika Mod en Leo Woodall vanaf 8 februari op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reünie van Rick and Michonne op poster 'The Walking Dead: The Ones Who Live'
Series / Posters

Reünie van Rick and Michonne op poster 'The Walking Dead: The Ones Who Live'

Brandende vragen worden eindelijk beantwoord in het seizoen waarin Rick en Michonne elkaar eindelijk terugvinden.

Eind februari start de langverwachte spin-off over Rick (Andrew Lincoln) en Michonne (Danai Gurira). In aanloop hiernaartoe is nu een spectaculaire poster onthuld bij wijze van voorproefje.

De poster is hier te bekijken. De reünie tussen deze twee geliefde personages zat er al langere tijd aan te komen en het belooft er stevig aan toe te zullen gaan.

Vreedzame hereniging


De trailer en de poster vullen elkaar wat dat betreft goed aan, aangezien de vlammend rode achtergrond duidelijk aangeeft dat er bij lange na nog geen sprake is van een vreedzame wereld.

Chaos heerst nog steeds met de tot de aan de tanden toe bewapende CRM aan de ene kant en het hongerige 'leger' zombies aan de andere kant.

Puzzelstukjes


Michonne bleef altijd hoop houden op een weerzien met Rick. Gurira zei hierover in The Stephen Colbert show het volgende: "Het tweetal [Rick en Michonne] was van elkaar gescheiden. Nu worden ze weer bijeengebracht, maar we weten niet hoe dit gebeurt. De nodige puzzelstukjes zullen in elkaar gepast moeten worden".

Bekijk op instagram


Het eerste seizoen van The Walking Dead: The Ones Who Live heeft zes afleveringen en start op 25 februari op de Amerikaanse zender AMC en AMC+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'You Shall Not Lie' seizoen 2
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'You Shall Not Lie' seizoen 2

Herschrijft op luie wijze het eerste seizoen, terwijl het verder op telenovela-melodrama leunt.

Regie: Pau Freixas | Cast: Irene Arcos (Macarena), Natalia Verbeke (Ana), Eva Santolaria (Yolanda), Miren Ibarguren (Maite), Juan Diego Botto (Sergio), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 50-61 minuten | Jaar: 2024

In het stille dorpje Belmonte is vorig seizoen een moord gepleegd, maar het mysterie wie dat heeft gedaan is nog steeds niet opgelost. You Shall Not Lie zet in het tweede seizoen de zoektocht voort, maar neemt daarin bijzondere beslissingen. Veel essentiële plotpunten worden achterwege gelaten of zelfs herschreven en het melodrama maximaal opgevoerd. Doordat de uitwerking niet altijd even goed is, laat deze satirisch bedoelde serie zich jammer genoeg al snel enkel bekijken als slechte televisie.

Centraal staan drie vrouwen die weten wie achter de moord zit. Maar omdat niemand naar de gevangenis wil, ontstaat er een web van leugens waarin werkelijk iedereen wordt aangeklaagd voor de moord. Om de waarheid geheim te houden, vermoorden zij iedereen die hen verdenkt. Dit loopt dusdanig uit de hand dat af en toe het halve dorp lijkt te worden afgemaakt om het geheim te bewaren.

Dit gaat gepaard met een verhaallijn die vrijwel het gehele plot van het eerste seizoen tegenspreekt. Zowel details als grote plotpunten worden herschreven, waardoor dit tweede seizoen een volledig eigen leven leidt. Daarmee wordt deze serie haast een stereotype telenovela, terwijl de initiële insteek was om een satirische blik te werpen op dat type televisieserie. Dat levert vooral veel frustratie op. Niemand is echt dood tot het lichaam is gevonden en zelfs dan is het maar de vraag of men de waarheid spreekt.

De Engelse titel You Shall Not Lie doet vermoeden dat deze serie een religieuze ondertoon bevat, maar niets is minder waar. Alle personages zondigen, maar moorden plegen is ook zonder religie moreel verwerpelijk. Met de Spaanse titel Todos Mienten wordt het geheel wat letterlijker geduid: 'iedereen liegt', wat een aardige indicatie is van de absurdistische toon van de serie.

Dat You Shall Not Lie gemaakt is met een knipoog wordt gedurende het seizoen steeds duidelijker. Daarmee presenteert de serie een mooi eerbetoon aan de telenovela, maar schiet zij zichzelf ook flink in de voet. Dit was ook al in het eerste seizoen het geval, met een relatie tussen een docent en haar minderjarige student. De luchtige, humoristische toon zorgt ervoor dat de serie dit beladen onderwerp haast ridiculiseert.

Het tweede seizoen zet de verhaallijn van deze ongepaste relatie volledig om naar het oplossen van de moord op de student in kwestie. Maar omdat iedereen meteen bereid is om een onzinverhaal op te hangen om zijn eigen hachje te redden, wordt elke dorpsbewoner wel een keer aangeklaagd voor de moord. En ondertussen moorden ze elkaar onderling uit als iemand de ware dader dreigt te vinden. In ieder geval worden er meerdere moordpogingen gepleegd, de een nog minder succesvol dan de ander.

Dit zorg voor een prachtige scène, waarin iedereen die ook maar iets van de moord weet op het politiebureau wordt ondervraagd. Iedereen heeft een ander verhaal en klaagt een ander persoon aan. Door de parallelle montage krijgt deze scène een goede humoristische lading. Natalia Verbeke schittert daarin het felst met een prachtig realistisch portret van een eerlijk antwoordende dronkaard, terwijl ze een thermoskan koffie knuffelt om weer nuchter te worden.

Deze momenten zorgen voor de duidelijkste verwijzingen naar telenovela's en geven de vrouwelijke castleden een gelegenheid volledig het podium te pakken. Want hoewel ze hun emoties enkel uitbeelden met geschreeuw, gebeurt dat vaak wel met dolkomisch geschreven dialogen. En door lange shots en statische, haast theatrale scènes is er meer dan genoeg gelegenheid om het acteerwerk te bewonderen.

★★☆☆☆

You Shall Not Lie is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mr. & Mrs. Smith' kun je over een paar dagen streamen: drie redenen om de serie te kijken op Prime Video
Series / Nieuws

'Mr. & Mrs. Smith' kun je over een paar dagen streamen: drie redenen om de serie te kijken op Prime Video

De actiekomedie uit 2005 met spetterende chemie maakt in meerdere opzichten een overstap.

De film was een ongelooflijke klapper die wereldwijd bijna $ 500 miljoen opleverde. Je vraagt je af of dit überhaupt te overtreffen is, maar er zijn goede redenen om te kijken.

De serie is ontwikkeld door niemand minder dan Donald Glover, die eerder al in sterke producties te zien was. De rest van de cast laat sterke namen zien, en tenslotte kent het verhaal een nieuwe insteek.

Sporen verdiend


Glover kennen we natuurlijk allang aangezien hij zijn sporen als acteur en maker wel verdiend heeft. Naast de hoofdrol als John Smith speelde hij in het succesvolle Atlanta.

Momenteel heeft Glover een grote overeenkomst met Amazon voor meerdere producties, waar Mr. & Mrs. Smith er een van is.

Veteranenbezetting


Het blijft natuurlijk niet bij één sterke hoofdrolspeler. Maya Erskine speelt Johns 'vrouw' Jane en was eerder te zien in PEN15. Mr. & Mrs. Smith heeft daarnaast ook nog eens veteraanacteurs gestrikt om van in je handen te wrijven.



Denk hierbij aan John Turturro (The Batman), Sarah Paulson en Ron Perlman. Naast dit drietal maken acteurs als Paul Dano, Alexander Skarsgård en Parker Posey de sterke bezetting compleet.

Gewaagde zet


Het meest intrigerende is echter het feit dat het verhaal op een andere manier wordt verteld. Dit is een gewaagde zet aangezien fans vaak uitgesproken zijn over 'trouwe' reboots. Veranderingen worden wel geaccepteerd mits deze geen afbreuk doen aan de eerdere film.



In de actieklapper met Brad Pitt en Angelina Jolie was het echtpaar Smith daadwerkelijk getrouwd. In de serie komen John en Jane samen te werken voor een spionage-organisatie waarvoor ze moeten doen alsof ze getrouwd zijn. Hierdoor krijg je dus een andere dynamiek vergeleken met de film en het is de moeite waard om te zien hoe dit uitpakt. Mr. & Mrs. Smith kun je vanaf 2 februari streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe maffiaserie neemt Netflix direct compleet over en is best bekeken serie van het moment
Series / Nieuws

Nieuwe maffiaserie neemt Netflix direct compleet over en is best bekeken serie van het moment

De serie Griselda scoort uitstekend op Netflix en staat gelijk in de top 10.

De serie Griselda is inmiddels te zien op Netflix en wordt gelijk ontzettend goed bekeken. De serie behoort onmiddellijk tot de best bekeken 10 series van de streamingsdienst.

De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Griselda Blanco, bijgenaamd de Cocaine Godmother. Zij leidde een drugskartel in Miami. De hoofdrol in de serie is voor de prachtige Sofia Vergara, wiens uiterlijk wat is aangepast om het allemaal wat gelijkender en geloofwaardiger te maken als maffia-diva.

Waarheidsgetrouw?


De echte Griselda Blanco werd niet pas op latere leeftijd misdadiger (ze vermoordde al iemand toen ze elf jaar oud was) en had al criminele praktijken in de VS voordat ze in Miami belandde en daarmee is de serie dus zeker niet waarheidsgetrouw.

De familie Blanco probeerde de serie eerder nog te blokkeren, omdat ze geen toestemming hebben gegeven voor het gebruik van hun beelden. Michael Corleone Blanco, zoon van Griselda, gaf een interview aan het Colombiaanse medium 'La W' en maakte duidelijk wat de mening van de familie is. Hij legde uit dat hij dankbaar is dat een actrice als Vergara zijn moeder speelt, maar dat het ook een "klap in het gezicht" is dat er niet met de familie is overlegd.

Kijken


Kennelijk is de blokkade niet gelukt, want de serie is nu dus gewoon te volgen. Kijk de serie hier op Netflix.



Bekijk op instagram


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Kübra'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Kübra'

Een ingetogen man krijgt berichtjes uit de toekomst, waardoor mensen hem als God gaan zien.

Regie: Durul Taylan, Yagmur Taylan | Cast: Çagatay Ulusoy (Gökhan Şahinoğlu), Aslihan Malbora (Merve), Ahsen Eroglu (Gülcan), Nazan Kesal (Dilek), Aytek Sayan (Serhat), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 38-48 minuten | Jaar: 2024

De doodnormale Gökhan ontvangt op zijn telefoon berichtjes die de toekomst lijken te voorspellen. Dit begint klein, maar gaandeweg wordt Gökhan geïnformeerd over steeds groteregebeurtenissen voordat deze plaatsvinden. De afzender heet Kübra, wat zich laat vertalen als 'de grote' of 'de geweldige'. Betekent dit een hogere macht Gökhan geheimpjes uit de toekomst geeft? Zonder iemand erover te vertellen zoekt hij een manier om met deze toekomstkennis om te gaan.

Kübra weet goed gebruik te maken van het geheim als plotmiddel. Het blijft gissen wie achter de berichtjes zit. Is hier sprake van een religieuze entiteit of een technologisch experiment? De hints naar artificiële intelligentie zijn niet alleen merkbaar in het plot, maar ook in de structuur van de serie.

Verschillende streamingsdiensten zeggen geïnteresseerd te zijn in AI. Met alle films en series hebben streamingsdiensten namelijk enorm veel statistieken over kijkgedrag, zoals de momenten waarop veel kijkers afhaken. Met al deze data zou AI mogelijk een structuur kunnen creëren die de aandacht zo goed mogelijk vasthoudt. Kübra hanteert een dusdanig strakke plotstructuur dat het lijkt alsof een AI de complete macht heeft over onze kijkervaring.

Een ander aspect dat de serie interessant maakt is Gökhan, het door Çagatay Ulusoy vertolkte hoofdpersonage. Want wanneer de kijkervaring ietwat langdradig aanvoelt, zorgt hij ervoor de serie niet compleet inzakt. Gökhan is een introvert, rustig personage dat zich normaliter op de achtergrond begeeft. Des te spannender dat uitgerekend hij de kans krijgt de taak van God op zich te nemen. Door zijn terughoudendheid is het soms niet helemaal duidelijk welke strategieën hij toepast en waarom. Dit zorgt voor een actieve, spannende kijkervaring.

Het einde bevat een mooi kantelpunt in dit verhaal. Gökhan krijgt gaandeweg steeds meer volgers die hem bijstaan tijdens zijn zoektocht. Wanneer de lokale en landelijke politiek zich ermee begint te bemoeien gaat het mis. Deze wending laat zien dat absolute macht zelfs bij mensen als Gökhan verkeerd kan uitpakken. Zo krijgt hij op een gegeven moment zo veel volgers dat hij de controle over zijn machtspositie verliest. Een conclusie die perfect past binnen de thematiek van de serie.

★★★★☆

Kübra is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Henry Cavill belooft "grote dingen" voor zijn nieuwe serie 'Warhammer 40K'
Series / Nieuws

Henry Cavill belooft "grote dingen" voor zijn nieuwe serie 'Warhammer 40K'

Het contract is zeer recent rondgemaakt met Henry Cavill als producent en als acteur.

Henry Cavill kondigde onlangs aan dat de gameverfilming van Warhammer weer een stap verder is gekomen. De eerste berichten over deze live-actionversie kwamen eind 2022.

Eind 2023 maakte Games Workshop, de makers van de game, bekend dat het contract met Amazon Studios helemaal rond was. Eerder postte Cavill al enthousiaste berichten op Instagram, maar in het interview met Collider deed hij voor het eerst weer een uitspraak.

Adeptus Custodes


De Britse acteur gaf aan dat de ontwikkeling van de serie gestaag vordert. Cavill: "'Warhammer' boekt vooruitgang, dus het gaat goed wat dat betreft. Er komen grote dingen aan en we zijn allemaal enthousiast".

Het is niet bepaald geheim dat Cavill een fan is van de game en speelt deze uiteraard ook zelf. Zijn personage is Adeptus Custodes, dat de Keizer bewaakt.


Warhammer 40K is lang niet de enige serie die Amazon van plan is om te maken. Amazon Studios heeft namelijk ook de rechten van 'Warhammer Fantasy', de oorspronkelijke wereld waarbinnen Warhammer 40K zich afspeelt.

Bekijk op instagram


Het zou dus zomaar kunnen dat we de komende jaren nog de nodige gameverfilmingen tegemoet kunnen zien. We houden jullie uiteraard op de hoogte over de voortgang van het project.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Actieserie over het grootste conflict ter wereld, scoort een 8,3 op IMDb en is gewoon nog te streamen op Netflix
Series / Featured

Actieserie over het grootste conflict ter wereld, scoort een 8,3 op IMDb en is gewoon nog te streamen op Netflix

De spannende serie 'Fauda' is nog altijd te zien op Netflix.

De Israelische serie Fauda neemt kijkers mee op een spannende reis door de schaduwrijke wereld van geheime operaties. De serie scoort een indrukwekkende IMDb-beoordeling van 8.3 en een fantastische Rotten Tomatoes-score van 94%.

De serie volgt Doron Kavillio, een voormalige geheimagent die wordt teruggeroepen voor een undercovermissie om een beruchte terrorist op te sporen.
Fauda weet een balans te vinden tussen actie en menselijkheid, en slaagt erin de complexiteit van het Israëlisch-Palestijns conflict op een redelijk genuanceerde manier te belichten, hoewel het feit dat de serie van Israelische makelij is er ongetwijfeld voor zorgt dat er van objectiviteit maar beperkt sprake is.

Geromantiseerd


De serie heeft de afgelopen tijd flink wat kritiek gekregen, omdat het conflict in Israël en de Palestijnse gebieden zou worden geromantiseerd. Daarnaast zou de serie geen juist beeld geven van het leven in Gaza.

Leden van de Israelische crew zijn inmiddels in het echte leven ook verwikkeld geraakt in het conflict. De Israëlische acteur Idan Amedi is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Begin januari raakte de 35-jarige acteur zwaargewond in Gaza. Amedi had zich als reservist aangemeld bij het Israëlische leger. Hij is bekend van zijn rol als militair Sagi Tzur in Fauda.

Overleden


Eén van de crewleden van de serie is recentelijk omgekomen tijdens zijn deelname aan de oorlog tussen Israël en Palestina. "We zijn er kapot van dat we moeten mededelen dat een van onze Fauda-familieleden, Matan Meir, is omgekomen tijdens een actie in Gaza", aldus het Twitter-account van de serie.

Kijken


Kijk de vier seizoenen durende serie op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Harlan Coben geeft verduidelijking over het meest teleurstellende personage in 'Fool Me Once'
Series / Nieuws

Harlan Coben geeft verduidelijking over het meest teleurstellende personage in 'Fool Me Once'

Harlan Coben reageert op fans die verward zijn over het personage Shane in 'Fool Me Once'.

De Netflix-serie Fool Me Once is een grote hit op het internet. Er waren in de serie een hoop personages die kijkers voor de gek wisten te houden. Eigenlijk was bijna geen van de hoofdpersonages de persoon die we dachten. Maar er was één in het specifiek waar we kijkers uiteindelijk teleurgesteld over waren.

Fool Me Once zat vol met suspense, waardoor de kijker simpelweg niet wist wie te vertrouwen was. Maar als er een personage bovengemiddeld verdacht werd gemaakt, was dat wel Shane. De beste vriend van Maya gedroeg zich zo vreemd dat fans er zeker van waren dat hij iets in zijn schild voerde.

Verwarring


Het gedrag van Shane zat steeds op de grens van het obsessieve. Het kan dat hij gewoon een goede vriend wou zijn, maar het planten van een tracker op Maya's auto en haar opwachten in haar huis ging wel heel erg ver. Uiteindelijk bleek Shane echter een van de enige betrouwbare personages in de serie.

Veel kijkers vinden het raar dat het verdachte gedrag van Shane leek te hinten op het feit dat hij iets verborgen hield, maar hier in de serie verder niets meer mee wordt gedaan. Daardoor blijven kijkers verward achter. Dit hebben sommige van hen geuit op X, waarna schrijver Harlan Coben zelf reageerde.

Beschermende vriend


De schrijver zegt het volgende: "Je bent militaire politie. Je beste vriendin lijdt aan PTSS. Ze gebruikt medicijnen, liegt tegen je, heeft twee naaste familieleden verloren door moorden, laat je een kogel testen – en zegt dat ze haar overleden echtgenoot ziet. Misschien wil je haar en haar kleine meisje in de gaten houden…"



Het lijkt er dus op dat Shane daadwerkelijk een beschermende vriend wou zijn en alleen maar goede bedoelingen had. Toch is de manier waarop dit in de serie wordt weergegeven ongetwijfeld bedoeld om de kijker op het verkeerde been te zetten. Bekijk Fool Me Once op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe gezichten in seizoen 2 van 'The Recruit', waaronder 'Grey's Anatomy'-ster
Series / Nieuws

Nieuwe gezichten in seizoen 2 van 'The Recruit', waaronder 'Grey's Anatomy'-ster

We gaan een hoop nieuwe gezichten zien in 'The Recruit' seizoen 2.

De spionageserie The Recruit heeft een groot aantal acteurs toegevoegd aan de cast van het tweede seizoen. De serie was in 2022 een enorm succes op Netflix, en was de doorbraak van acteur Noah Centineo in een meer volwassen rol.

De cast van de serie is uitgebreid met maar liefst negen nieuwe namen. De nieuwe toevoegingen zijn Brooke Smith, Devika Bhise, James Purefoy, Do Hyun Shin, Sanghee Lee, Omar Maskati, Felix Solis, Alana Hawley Purvis en Young-Ah Kim. Eerder werd Teo Yoo al als nieuwkomer bekendgemaakt.

Bekende namen


Eén van de namen uit het lijstje die je bekend voor zou kunnen komen is die van Brooke Smith. Zij is vooral bekend van haar rol als Catherine Martin in de film The Silence of the Lambs en als Erica Hahn in Grey's Anatomy.

Ook James Purefoy is al te zien geweest in grote televisieseries. Zo speelde hij Mark Antony in Rome en Joe Carroll in The Following. Naast de nieuwe namen keren Centineo, Colton Dunn, Aarti Mann, Kristian Bruun, Fivel Stewart, Kaylah Zander, Maddie Hasson en Angel Parker terug in seizoen 2.

Opnames


De opnames van het nieuwe seizoen van The Recruit zijn deze maand begonnen. Deze staan gepland om plaats te vinden tot maart. Het is nog niet bekend wanneer het seizoen te zien zal zijn. Bekijk The Recruit op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Outlander'-acteur ging er financieel flink op vooruit na seizoen 7
Series / Nieuws

'Outlander'-acteur ging er financieel flink op vooruit na seizoen 7

Sam Heughan zit naast zijn acteerwerk in 'Outlander' niet stil.

Het leven van een acteur kan soms best zwaar zijn, vooral tijdens het filmen van series als Outlander. Deze opnamedagen duren vaak lang en vinden plaats in de modder en de kou. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat de acteurs hier goed voor betaald krijgen. Maar sommige acteurs doen nog veel meer naast hun acteerwerk.

Sam Heughan is een van die acteurs die naast hun acteerwerk nog veel meer projecten hebben lopen. Na het eerste seizoen van Outlander, waarin Heughan de rol van Jamie Fraser speelt, begon hij het podiumkunstbedrijf Cairn Mor Creative. Dit begon als een klein bedrijf, maar leverde afgelopen jaar wel 5,5 miljoen dollar op.

Whisky en gin


Daarnaast heeft hij nog meer bedrijven. Zijn bedrijf Great Glen produceert whisky en gin, die erg populair zijn. Met zijn sterke drank won hij drie jaar op een rij de San Francisco World Spirits Competition.

Maar daarnaast acteert Heughan natuurlijk voornamelijk. Volgens Variety verdiende de acteur in 2017 maar liefst 100.000 dollar per aflevering van Outlander. Dat getal is in de afgelopen jaren waarschijnlijk ook nog gestegen. Ook is hij sinds 2019 producer van de serie, wat wellicht ook extra geld oplevert.

Laatste seizoen


Seizoen 8 van Outlander zal het laatste seizoen worden. Het is nog niet bekend wanneer dit seizoen in Nederland te zien is. Bekijk Outlander op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
"Meest walgelijke wat ik moest doen" zegt Sydney Sweeney over schokkende moment in HBO Max-serie 'Euphoria'
Series / Nieuws

"Meest walgelijke wat ik moest doen" zegt Sydney Sweeney over schokkende moment in HBO Max-serie 'Euphoria'

Sydney Sweeney krijgt nog steeds rillingen als ze aan deze scène moet denken: het was "walgelijk".

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sydney Sweeney heeft haar bekendheid te danken aan films zoals Everyone But You en The Voyeurs, maar de serie waar het allemaal mee begon voor de jonge actrice, was Euphoria. Terwijl iedereen aan het wachten is op seizoen 3, deelt de actrice een schokkend moment.

Onlangs verscheen Sweeney op de populaire Hot Ones van First We Feast met gastheer Sean Evans. Tijdens Hot Ones krijgen de geïnterviewden een steeds hetere en pittigere saus die ze op moeten eten tijdens het beantwoorden van de soms net zo pittige vragen.

Een vieze onthulling


Sweeney onthulde tijdens het interview een walgelijk detail over Euphoria. In seizoen 2 moest de actrice namelijk een braakscène filmen en dat was volgens haar het "meest walgelijke" wat ze ooit heeft moeten doen.

De actrice legde uit dat normaal gesproken een soort puree gemaakt wordt van melk en water en andere ingrediënten die vervolgens uitgespuwd moet worden. Helaas voor Sweeney wilde de maker van Euphoria, Sam Levinson, dat niet.

Het ranzige alternatief


Dus Sweeney kreeg een pomp op haar rug geplakt die met een pijp vastzat aan het gebit dat ze in moest doen. "Tijdens de scène vulden ze [haar] mond met braaksel" en op een gegeven moment spoot al dat braaksel uit Sweeneys mond.



De actrice had dus bijna geen controle over de situatie en het is dan ook zeer begrijpelijk dat dit het "meest walgelijke" is dat ze ooit heeft meegemaakt.

Te streamen op HBO


Stream Euphoria op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie kijkt er echt naar 'Percy Jackson and the Olympians'? Nieuw rapport brengt verrassende feiten aan het licht
Series / Nieuws

Wie kijkt er echt naar 'Percy Jackson and the Olympians'? Nieuw rapport brengt verrassende feiten aan het licht

Een nieuw rapport over de kijkers van Percy Jackson and the Olympians geeft een verrassende onthulling.

Voor velen zijn de originele Percy Jackson-films een bron van nostalgie. De films transporteren kijkers terug naar hun jeugd. De nieuwe Percy Jackson and the Olympians is dan ook de perfecte serie om het magische verhaal opnieuw te ervaren.

De nieuwe serie is gebaseerd op de boeken van Rick Riordan. Toen zijn boeken voor het eerst verfilmd werden, was er veel commentaar op de leeftijd van de personages. Iedereen was namelijk veel ouder dan in de boeken. De nieuwe serie was de perfecte kans om dichter bij het bronmateriaal te blijven.

Een nieuwe generatie


Onlangs is er een nieuw demografisch rapport onthuld over de kijkers van Percy Jackson and the Olympians en de resultaten waren zeer verrassend. Het zou namelijk logisch zijn als veel fans van de originele films of boeken de serie zouden kijken om te zien wat er met hun favoriete verhaal uit hun jeugd is gebeurd.

Hoewel dit ook het geval is, is het verrassend dat 25% van de kijkers jonger is dan 17 jaar. Dit betekent dat een kwart van de kijkers helemaal niet opgegroeid is met de originele boeken.

19 jaar geleden


De boeken zijn namelijk 19 jaar geleden in 2005 uitgekomen. De Disney-serie heeft dus een compleet nieuwe generatie getrokken voor de nieuwe Percy Jackson and the Olympians.



Stream Percy Jackson and the Olympians op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste trailer 'Patty' van Videoland: De komische dramaserie over het leven van Patty Brard
Series / Trailer

Eerste trailer 'Patty' van Videoland: De komische dramaserie over het leven van Patty Brard

De serie Patty wordt omschreven als een dramaserie, maar Patty Brard lijkt een komedie te krijgen.

Wie had dat gedacht. De Nederlandse celeb Patty Brard krijgt binnenkort haar eigen tv-serie. Videoland komt met de miniserie Patty, geregisseerd door Will Koopman (Unit 13, Gooische Vrouwen).

De grote vraag is of de serie een komedie- of een dramaserie is. De eerste beelden doen vooral voorspellen dat er ook veel gelachen kan worden met Patty, gespeeld door Holly Mae Brood en Eva van de Wijdeven.

Patty


Als je Patty Brard niet kent: ze is bekend van de meidengroep Luv die in de jaren 70 en 80 heel wat hits scoorden. In de serie zien we worden de andere Luv-dames gespeeld door Julia Lammerts (José) en Teunie de Brouwer (Marga).

Patty is/was dol op mannen. Ze versleet er meerdere. Chris Peters zien we als Patty’s eerste man Ron, Lorenzo de Moor is haar Italiaanse ex-man Carlo en Jim Bakkum duikt op als haar derde ex René.

Sterren Springen


In de beelden hieronder zie je ook een scène waarin Patty van een duikplank springt. In 2012 nam ze deel van Sterren Springen en klapte toen op een hilarische manier in het water. Voor Patty liep het slecht af: wervels in haar nek verschoven, een knie verdraaid en een tand afgebroken.



"Patty gaat over vallen en opstaan. Ik wilde deze serie heel graag maken omdat deze vrouw een paar keer behoorlijk is gevallen, maar ook altijd weer is opgeklommen en zichzelf opnieuw heeft uitgevonden. Daar heb ik een enorme bewondering voor," aldus Koopman over haar serie en Brard.

Videoland & RTL4


In Patty speelt Dook van Dijck zanger en Sterren Springen-presentator Gerard Joling. Vanaf 18 februari 17.00 uur zie je Patty op Videoland en 's avonds zendt RTL4 de eerste aflevering uit.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De meest begeerde vrijgezel ter wereld, die momenteel schittert in Netflix-hit, wil een oudere man
Series / Nieuws

De meest begeerde vrijgezel ter wereld, die momenteel schittert in Netflix-hit, wil een oudere man

Vergara schittert in 'Griselda' en deze serie scoort uitstekend op Netflix.

Sofia Vergara, die momenteel schittert in de Netflix-hit Griselda is momenteel een van de meest begeerde vrouwen ter wereld. Haar huwelijk met Joe Manganiello is onlangs op de klippen gelopen, dus zij is weer vrijgezel.

Leeftijd speelde een cruciale rol in haar scheiding van de 47-jarige acteur en blijft een belangrijke factor in haar zoektocht naar een nieuwe partner. Vergara en Manganiello zijn mede uit elkaar gegaan omdat hij graag een kind wilde en Vergara niet nogmaals moeder wilde worden.

Voorwaarden


Andy Cohen vroeg in zijn show aan Vergara naar haar voorwaarden voor een partner. "Is dat de regel, mogen ze niet jonger zijn dan je zoon?" vroeg Cohen. Vergara antwoordde: "Voor mij mogen ze niet jonger zijn dan 50. Ik ben 51. Ok, 49 mag ook".

Vergara is vooral bekend van haar rol als Gloria in Modern Family. Na deze komische rol, speelt ze nu een meer serieuze rol als maffia-moeder in de serie Griselda die vanaf gisteren te kijken is op Netflix.

Kijken


Kijk de serie Griselda hier op Netflix.



Bekijk op instagram


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Negeert seizoen 4 van 'True Detective' nu opeens het tweede en derde seizoen?
Series / Nieuws

Negeert seizoen 4 van 'True Detective' nu opeens het tweede en derde seizoen?

Zijn de overeenkomsten puur toeval of speelt hier iets anders?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na het uitkomen van de eerste trailer gingen er al snel geruchten rond dat True Detective: Night Country heel veel overeenkomsten heeft met seizoen 1 van True Detective. Is dit werkelijk zo of zijn de reacties van kijkers overdreven?

Na het zien van de trailer waren veel fans ervan overtuigd dat de bovennatuurlijke elementen zowat rechtstreeks uit seizoen 1 kwamen. Toch is Night Country een gloednieuw verhaal dat zich afspeelt in Alaska met nieuwe personages.

Overeenkomsten


Ondertussen zijn er twee afleveringen van Night Country uit en de overeenkomsten tussen de seizoenen wordt alleen maar groter. Zo is de grootste overeenkomst het spiraalteken. Deze is te zien in seizoen 1 van True Detective, maar speelt ook een centrale rol in Night Country.

Aan de ene kant is een spiraal een onschuldig teken dat samenhangt met het overkoepelende True Detective-motto: Tijd is een platte cirkel. Aan de andere kant is het zeer opvallend dat dit teken zo’n grote rol speelt in beide seizoenen.

Een belangrijke familie


Bovendien zit er in beide seizoenen dezelfde familie, namelijk de familie Tuttle. De Tuttles zijn de familie achter de sekte in True Detective en één van hun leden stond centraal in dat seizoen.



In de nieuwste aflevering van Night Country werd onthuld dat de familie Tuttle het TSALAL-onderzoekslaboratorium financierde. In dit laboratorium zijn veel wetenschappers vermist geraakt en de connectie naar de Tuttles is dan ook zeker geen toeval.

Een groot verband


Al deze details zorgen er dus voor dat True Detective seizoen 1 en Night Country heel erg met elkaar verbonden zijn. Dit kan geen puur toeval zijn, maar het grote plan hierachter is nog niet bekend.

Stream Night Country op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer voor 'The Walking Dead: The Ones Who Live' brengt helden weer bij elkaar
Series / Trailer

Trailer voor 'The Walking Dead: The Ones Who Live' brengt helden weer bij elkaar

Dit jaar krijgen we meer bekende gezichten te zien n het succesvolle The Walking Dead-universum.

Na jarenlange afwezigheid keert Rick Grimes dan eindelijk echt terug in de succesvolle zombiereeks The Walking Dead. Hij nam in seizoen negen uit 2019 afscheid van de fans en keert binnenkort terug in The Walking Dead: Ones Who Live.

The Ones Who Live komt van bedenkers Scott M. Gimple en Danai Gurira en speelt zich af na de afronding van de hoofdserie. Niet alleen Andrew Lincoln keert terug als Rick Grimes, maar we zien ook Danai Gurira als Michonne en Pollyanna McIntosh als Jadis Stokes/Anne.

Liefdesverhaal


In The Ones Who Live zien we het liefdesverhaal van Rick en Michonne. Maar dat is geen makkelijke, aangezien de wereld waarin ze leven voortdurend verandert door de aanwezigheid van de Walkers, de CRM en vele andere obstakels.

Andere rollen komen van Lesley-Ann Brandt als Pearl Thorne, Terry O'Quinn als CRM-generaal Beale en Matthew August Jeffers als Nat. De eerste aflevering van de nieuwe reeks heet "Years".

Trailer


The Ones Who Live is alweer de zesde spin-off van The Walking Dead en vanaf 25 februari start de Amerikaanse zender AMC met het uitzenden van de nieuwe reeks. De Nederlandse zender/dienst is nog niet bekend.



De serie heeft een redelijk fors budget met in totaal 83 miljoen dollar en dat is zo'n 13,7 miljoen dollar per aflevering. Er verschijnen dus zes afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us' seizoen 2: Hollywood-grootheden maken hun weg naar HBO Max
Series / Nieuws

'The Last of Us' seizoen 2: Hollywood-grootheden maken hun weg naar HBO Max

Het lijkt erop dat HBO volgend seizoen voor nog meer prijzen wilt meedoen.

Na een zeer succesvol eerste seizoen van The Last of Us wil HBO er nog een schepje bovenop doen. Voor het tweede seizoen zijn maar liefst vier regisseurs aangetrokken met een behoorlijke staat van dienst.

De serie gebaseerd op het razend populaire computerspel van Naughty Dog wordt namelijk versterkt met de inzet van regisseurs Mark Mylod, Kate Herron, Stephen Williams en Nina Lopez-Corrado, allen bekend van andere grote series.

HBO pakt uit


Mylod ontving recentelijk nog een Emmy Award voor de aflevering Connor's Wedding in het laatste seizoen van de hitserie Succession, en Herron heeft voorheen gewerkt aan Sex Education en seizoen één en twee van Marvel's Loki.

Williams kan ook een zwaargewicht uit de industrie genoemd worden, met zijn meerdere nominaties bij de grote serie- en filmprijzen en zijn werk aan series als The Walking Dead, Westworld en Watchmen. Lopez-Corrado is bekend van onder andere Perry Mason.

Ook een berg nieuwe acteurs


Naast het aantrekken van nieuwe regisseurs maken ook een aantal nieuwe acteurs hun opwachting in seizoen twee van The Last of Us. Pedro Pascal en Bella Ramsey worden vergezeld door acteurs als Young Mazino, Isabela Merced en Kaitlyn Dever in de rol van Abby.



Seizoen twee staat gepland om uit te komen in de loop van 2025. Kijk tot die tijd alle afleveringen van The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topacteur Tom Hanks begon ooit in een tv-serie: je raadt nooit welke
Series / Specials

Topacteur Tom Hanks begon ooit in een tv-serie: je raadt nooit welke

Tom Hanks begon zijn carrière met de sitcom Bosom Buddies en is een veelzijdige en geliefde Hollywood-figuur.

Als ik Tom Hanks zeg, dan zeggen jullie in koor: Forest Gump. De film waar hij in de jaren tachtig mee doorbrak bij het grote publiek. Toch begon hij ooit zijn carrière in de ABC-tv-hit en hilarische sitcom Bosom Buddies.

De serie liep van 1980 tot 1984 en draait om twee advertentieverkopers: Henry en Kip (Peter Scolari en Tom Hanks). Beide jonge mannen kunnen geen plek vinden om te wonen. Na vele plekken onveilig te hebben gemaakt komt een vriendin met de oplossing. Ze zouden in haar gebouw woonruimte kunnen huren, er is echter een kanttekening. De huisbaas accepteert alleen vrouwen.

Wanhoop


In hun wanhoop nemen ze de identiteiten van de vrouwen Hildegard en Buffy aan om een kamer te kunnen huren. Maar ze hebben moeite om hun misleiding in het appartementengebouw te handhaven. Ze willen natuurlijk niet het pand uitgezet worden.

Er speelt echter een hele grote verleiding op de achtergrond, beide mannen moeten al het vrouwelijk schoon om hen heen te weerstaan en dat valt hen niet mee maar levert hilarische scènes op.

Veelzijdig


Tom Hanks is een van de meest veelzijdige acteurs die we kennen. Zelfs op 60-jarige leeftijd is zijn enthousiasme ongekend groot. Elke keer als we denken dat we het beste van hem hebben gezien, vindt hij zichzelf opnieuw uit.



Tom Hanks is niet alleen een bekende Amerikaanse acteur maar ook filmmaker en regisseur. Hij werd geboren op 9 juli 1956 in Concord, Californië. Hanks brak door in de jaren 80 met rollen in films zoals Splash, Big en Turner & Hooch.

Academy Award


Hij is misschien het best bekend vanwege zijn rollen in films zoals Saving Private Ryan, Cast Away, The Da Vinci Code, en Philadelphia, waarvoor hij een Academy Award won voor Beste Acteur.



Buiten zijn werk in de entertainmentindustrie, staat Hanks bekend om zijn filantropisch werk, zijn betrokkenheid bij milieukwesties en zijn algemene positieve invloed in de media. Hij wordt vaak geprezen voor zijn bescheidenheid en toegankelijkheid, en wordt beschouwd als een van de meest geliefde figuren in Hollywood.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.