search
Wie kijkt er echt naar 'Percy Jackson and the Olympians'? Nieuw rapport brengt verrassende feiten aan het licht
Series / Nieuws

Wie kijkt er echt naar 'Percy Jackson and the Olympians'? Nieuw rapport brengt verrassende feiten aan het licht

Een nieuw rapport over de kijkers van Percy Jackson and the Olympians geeft een verrassende onthulling.

Voor velen zijn de originele Percy Jackson-films een bron van nostalgie. De films transporteren kijkers terug naar hun jeugd. De nieuwe Percy Jackson and the Olympians is dan ook de perfecte serie om het magische verhaal opnieuw te ervaren.

De nieuwe serie is gebaseerd op de boeken van Rick Riordan. Toen zijn boeken voor het eerst verfilmd werden, was er veel commentaar op de leeftijd van de personages. Iedereen was namelijk veel ouder dan in de boeken. De nieuwe serie was de perfecte kans om dichter bij het bronmateriaal te blijven.

Een nieuwe generatie


Onlangs is er een nieuw demografisch rapport onthuld over de kijkers van Percy Jackson and the Olympians en de resultaten waren zeer verrassend. Het zou namelijk logisch zijn als veel fans van de originele films of boeken de serie zouden kijken om te zien wat er met hun favoriete verhaal uit hun jeugd is gebeurd.

Hoewel dit ook het geval is, is het verrassend dat 25% van de kijkers jonger is dan 17 jaar. Dit betekent dat een kwart van de kijkers helemaal niet opgegroeid is met de originele boeken.

19 jaar geleden


De boeken zijn namelijk 19 jaar geleden in 2005 uitgekomen. De Disney-serie heeft dus een compleet nieuwe generatie getrokken voor de nieuwe Percy Jackson and the Olympians.



Stream Percy Jackson and the Olympians op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen