search
'Outlander'-acteur ging er financieel flink op vooruit na seizoen 7
Series / Nieuws

'Outlander'-acteur ging er financieel flink op vooruit na seizoen 7

Sam Heughan zit naast zijn acteerwerk in 'Outlander' niet stil.

Het leven van een acteur kan soms best zwaar zijn, vooral tijdens het filmen van series als Outlander. Deze opnamedagen duren vaak lang en vinden plaats in de modder en de kou. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat de acteurs hier goed voor betaald krijgen. Maar sommige acteurs doen nog veel meer naast hun acteerwerk.

Sam Heughan is een van die acteurs die naast hun acteerwerk nog veel meer projecten hebben lopen. Na het eerste seizoen van Outlander, waarin Heughan de rol van Jamie Fraser speelt, begon hij het podiumkunstbedrijf Cairn Mor Creative. Dit begon als een klein bedrijf, maar leverde afgelopen jaar wel 5,5 miljoen dollar op.

Whisky en gin


Daarnaast heeft hij nog meer bedrijven. Zijn bedrijf Great Glen produceert whisky en gin, die erg populair zijn. Met zijn sterke drank won hij drie jaar op een rij de San Francisco World Spirits Competition.

Maar daarnaast acteert Heughan natuurlijk voornamelijk. Volgens Variety verdiende de acteur in 2017 maar liefst 100.000 dollar per aflevering van Outlander. Dat getal is in de afgelopen jaren waarschijnlijk ook nog gestegen. Ook is hij sinds 2019 producer van de serie, wat wellicht ook extra geld oplevert.

Laatste seizoen


Seizoen 8 van Outlander zal het laatste seizoen worden. Het is nog niet bekend wanneer dit seizoen in Nederland te zien is. Bekijk Outlander op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen