search
'Mr. & Mrs. Smith' kun je over een paar dagen streamen: drie redenen om de serie te kijken op Prime Video
Series / Nieuws

'Mr. & Mrs. Smith' kun je over een paar dagen streamen: drie redenen om de serie te kijken op Prime Video

De actiekomedie uit 2005 met spetterende chemie maakt in meerdere opzichten een overstap.

De film was een ongelooflijke klapper die wereldwijd bijna $ 500 miljoen opleverde. Je vraagt je af of dit überhaupt te overtreffen is, maar er zijn goede redenen om te kijken.

De serie is ontwikkeld door niemand minder dan Donald Glover, die eerder al in sterke producties te zien was. De rest van de cast laat sterke namen zien, en tenslotte kent het verhaal een nieuwe insteek.

Sporen verdiend


Glover kennen we natuurlijk allang aangezien hij zijn sporen als acteur en maker wel verdiend heeft. Naast de hoofdrol als John Smith speelde hij in het succesvolle Atlanta.

Momenteel heeft Glover een grote overeenkomst met Amazon voor meerdere producties, waar Mr. & Mrs. Smith er een van is.

Veteranenbezetting


Het blijft natuurlijk niet bij één sterke hoofdrolspeler. Maya Erskine speelt Johns 'vrouw' Jane en was eerder te zien in PEN15. Mr. & Mrs. Smith heeft daarnaast ook nog eens veteraanacteurs gestrikt om van in je handen te wrijven.



Denk hierbij aan John Turturro (The Batman), Sarah Paulson en Ron Perlman. Naast dit drietal maken acteurs als Paul Dano, Alexander Skarsgård en Parker Posey de sterke bezetting compleet.

Gewaagde zet


Het meest intrigerende is echter het feit dat het verhaal op een andere manier wordt verteld. Dit is een gewaagde zet aangezien fans vaak uitgesproken zijn over 'trouwe' reboots. Veranderingen worden wel geaccepteerd mits deze geen afbreuk doen aan de eerdere film.



In de actieklapper met Brad Pitt en Angelina Jolie was het echtpaar Smith daadwerkelijk getrouwd. In de serie komen John en Jane samen te werken voor een spionage-organisatie waarvoor ze moeten doen alsof ze getrouwd zijn. Hierdoor krijg je dus een andere dynamiek vergeleken met de film en het is de moeite waard om te zien hoe dit uitpakt. Mr. & Mrs. Smith kun je vanaf 2 februari streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen